Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az elfogadast hirdető emberek...

Az elfogadast hirdető emberek miért ítélik el azokat, akik nem fogadják el őket?

Figyelt kérdés
Ez nem paradoxon? Nem nekik kéne elfogadni a másikat úgy, ahogy van?

2022. febr. 8. 12:27
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
90%
Jó kérdés :) Szerintem nem kell elfogadni mindenkit. Csak nem kell bántani semmilyen módon, se szóval, se tettekkel, semmivel. De hadd gondoljam már azt, amit akarok. Abba ne szóljon bele senki.
2022. febr. 8. 12:38
 2/25 A kérdező kommentje:

Ezzel teljesen egyetértek, nem is erre gondoltam 😃

Ez lenne a normális szerintem.

2022. febr. 8. 12:40
 3/25 anonim ***** válasza:
47%
Ennyi erővel a keresztények miért büntetik meg a tolvajokat, gyilkosokat stb., hisz szabad akarat van, és egyedül isten/Jézus ítélhet.
2022. febr. 8. 12:49
 4/25 anonim ***** válasza:
91%

Mert az elnemfogadást nem lehet elfogadni.

A különbségeket lehet elfogadni, nem azt, hogy a létjogosultságomat kérdőjelezi meg valaki.

2022. febr. 8. 12:57
 5/25 anonim ***** válasza:
97%

Paradoxnak tűnik a kérdés, de valójában nem logikátlan, hogy nem fogadod el aki mást nem fogad el. Például a liverális gondolkodás eredeti alapja, hogy a szabadságod addig tart, amíg mást nem korlátozol benne. Kb az elfogadás is eddig terjed, addig fogadsz el amíg más nem elutasító. Tehát pl a mindenkit elfogadunk, nem jelenti azt, hogy nácinak lenni oké, hisz ő egyértelműen attól érezné magát szabadnak, ha egy csomó ember szenvedne, el lenne zárva, vagy meg lenne ölve...ő korlátozná mások szabadságát, mert valamiért neki ezt jelentené a szabadság.

Aki korlátozottan fogad el azt nem lehet teljesen elfogadni.

2022. febr. 8. 13:01
 6/25 A kérdező kommentje:
Ez is egy érdekes nézőpont, de így már lényegében máris nem fogadsz el valakit a különbségeitek miatt.
2022. febr. 8. 13:01
 7/25 anonim ***** válasza:
83%
Én azt vallom, minden emberi embert el kell fogadni, de aki embertelen ideológiákat követ (pl. nácizmus, rasszizmus), az maga is embertelenné válik, és az embertelenséget nem tolerálhatjuk.
2022. febr. 8. 13:07
 8/25 anonim ***** válasza:
100%
Igen, de ez így szerintem rendbne is van, valami kitételem, határom lehet az elfogadásra, ha mindent elfogadnánk, az nem vezetne sok jóra, valamit vissza kell utasítanunk, hogy ne öljük egymást halomra. :D Az elfogadás kérdése jellemzően inkább bőrszín, külsőségek, szexuális identitás révén szokott előjönni, na már most ha egy srác rúzsozza mgát, azzal senki más szabadságát nem korlátozza, aki meg felbaszódik rajta, az befele nézzen, mert ott van mit keresnie. Ha meg akarják ölni a barátomat mert zsidó, az nem a saját frusztrációmból eredően elfogadhatatlan, hanem mert meg akarnak ölni valakit, akit ráadásul szeretek is.
2022. febr. 8. 13:10
 9/25 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem bántasz senkit, nem kötözködsz, bu.zizol, cigányozol, pont letojom mit nem fogadsz el. A probléma ott kezdődik, hogy a "nem elfogadás" gyűlölködéssel, az adott embercsoport támadásával, mocskolásával, betegnek titulálásával párosul szinte állandó jelleggel. És másokat csesztetni már nincs jogod. Szóval azt nem fogadsz el, akit akarsz, amíg a négy fal között teszed, és nem tolod a képembe.
2022. febr. 8. 13:11
 10/25 anonim ***** válasza:
79%
Nem vagyok Jézus, hogy elfogadjam azokat is, akik ártani akarnak nekem. :-)
2022. febr. 8. 13:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!