A nőknél sokszor mi ez a hirtelen összeköltözés?
A környezetemben rengeteg női ismerősömmel történt az, hogy megismertek egy srácot, és egyből összeköltöztek vele. De ilyen 1-2-3 hónap után. Ennek amúgy mi értelme? Nem azért kérdem mert rossz, csak az én szemembe ez furcsa, hisz ennyi idő után még alig ismered a párod. És a legtöbb esetben ez a hirtelen összeköltözés volt az ok, ami miatt nem működött a dolog.
Ráadásul itt 19-23 évesekről beszélünk.
Nálunk például a párom szorgalmazta, nekem nem lett volna kellemetlen az sem, ha még egy évig külön élünk.
Rengeteg idő ment el utazással, pedig egy városban lakunk, így tényleg praktikusabb volt azt az időt is együtt tölteni.
Nem ment a kapcsolatunk rovására, sőt... Ennek lassan 5 éve.
Pénz, szerelem vagy mindkettő. Én még fiatal egyetemistaként, 21 évesen költöztem össze a volt párommal. Nagyon naivak és szerelmesek voltunk, na meg gazdaságosabb volt felében fizetni a lakást, mint külön-külön. Ha belegondolok, édesanyám 22 évesen HÁZASODOTT, 23 évesen pedig már megszülettem, ezért ha a régi világhoz viszonyítjuk a dolgot, akkor egyáltalán nem olyan abszurd 21 évesen összeköltözni valakivel, de ez alkati kérdés. Nem összeházasodásról meg gyerekvállalásról van szó, hanem együttélésről, ami ha nem működik, akkor fogom a cókmókomat és elköltözök. Ilyen egyszerű. Ez a volt párommal is így történt, nagyjából 5 hónapig éltünk együtt, és utána különböző okok miatt szétmentünk, kb. másfél hónap alatt elköltöztem.
Aki családcentrikus, annak megfelel ez az életmód, sok olyan párt ismerek, akik nemcsak az összeköltözésbe, de a gyerekvállalásba is belevágtak relatíve korán, és a mai napig működik a házasságuk.
Én jelenleg egyedül élek, nincs férfi a háznál, és persze a karrierem nagyon virágzásnak indult, attól még elég rossz egy üres lakásba hazaérni. Nem azt mondom, hogy a következő partneremmel szerdáról csütörtök reggelre összecuccolnék, de ha pár hónap után is működik a dolog, akkor nem húznám annyira az időt, főleg a korom miatt.
"együttélésről, ami ha nem működik, akkor fogom a cókmókomat és elköltözök. Ilyen egyszerű. ... nagyjából 5 hónapig éltünk együtt, és utána különböző okok miatt szétmentünk, kb. másfél hónap alatt elköltöztem.
Aki családcentrikus, annak megfelel ez az életmód ...
Én jelenleg egyedül élek, nincs férfi a háznál, és persze a karrierem nagyon virágzásnak indult, attól még elég rossz egy üres lakásba hazaérni. ... főleg a korom miatt."
Ebből is látszik, hogy egyáltalán nem családcentrikus embereknek való életmód ez, mert ebből a hozzáállásból így nem lesz család...
Egyébként mi tartott másfél hónapig, ha csak öt hónapig éltetek együtt? :D
Ketten könnyebb anyagilag is és a (házi)munkákat megosztva is. Persze csak ha valóban egyenlően működik, ha a másik fél nem akar igazságosan osztozni, akkor bukó az összeköltözés, jobban megéri egyedül.
Ha van egy férfi, akivel együtt lakik egy nő, sokat segíthet abban, amit egy nő szerszámok vagy fizikai erő, vagy ügyesség híján nehezebben kivitelez, vagy pénzért kell fogadni egy embert mindenhez. Felcipelni egy mosógépet, fúrni, szerelni. Én pl. elég ügyetlen vagyok. (nő)
Sok ember, nem csak nők szerintem, vágyik az elköteleződős kapcsolatra, arra a szorosságra, ami csak együtt lakva valósítható meg. Esténként együtt aludni, este főzni valakinek, vagy megenni azt, amit a másik főzött neked, bújni, beszélgetni. Nem smalltalkra gondolok, hanem igazán beszélgetni.
Szóval szerintem több előnye van az együttlakásnak, mint hátránya.
2-3 hónap után összeköltözni tényleg elég merész dolog, viszont volt akinek ez a verzió is bejött. Normális esetben 1 év kapcsolat után ha van egy kis eszük a pároknak, akkor összeköltöznek. Ugyanis az a mondás még mindig igaznak bizonyul, hogy "lakva ismerszik meg a másik".
Klassz dolog az összejárogatás, de az csak az együttélés során derül ki igazából, hogy milyen ember a másik! Vannak akik évekig hitegetni szeretik magukat azzal, hogy milyen tökéletes a partnerük, aztán meg ha összeköltöznek/házasodnak, akkor derül ki, hogy a szürke hétköznapokon nem tudják elviselni egymást.
A gyors összeköltözésnek is ennyi értelmét látom csak, hogy hamar kiderül, hogy olyan e a partner valójában, mint amit a randik alkalmával mutat magáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!