Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Észrevettetek olyat, hogy...

Észrevettetek olyat, hogy testvérek esetén az elsőszülött inkább az apjára, a második pedig az anyjára hasonlít jobban?

Figyelt kérdés
Bármilyen testvérpárt és szüleit nézek a környezetemben, mindig meg tudom ezt állapítani. Akár fiúról, akár lányról legyen szó, az idősebb inkább apja, a kisebb pedig anyja.
2022. jan. 11. 19:44
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2022. jan. 11. 21:26
 12/17 anonim ***** válasza:

Miben?

Testalkatban tesómmal mindketten apánkra hasonlítunk (én lány vagyok, ő fiú, én vagyok az elsőszülött). Szakmai érdeklődés terén is mindketten inkább apánkra hajazunk. Viszont egészségügyi problémák terén öcsémnél jelentkeznek inkább azok, amik anyánknál probléma, és nálam azok, amik apánknál. Gyerekkori fotóinknál viszont anyánk nem tudna letagadni engem, apánk meg nem tudná letagadni öcsémet, a szüleink gyerekkori fotóinkon nagyon erős a hasonlóság az azonos nemű szülővel, ikrek is lehetnénk, de felnőttként már jóval több a különbség. Illetve életmódban másképp élünk, mint a szüleink.

2022. jan. 11. 21:55
 13/17 anonim ***** válasza:
32%

Az újszülöttek döntő többsége az apjára hasonlít jobban, ez nem véletlen.

Aztán ez a gyerekkor környékén, 6 éves kor körül tűnik el.

2022. jan. 12. 00:24
 14/17 anonim ***** válasza:
53%
Hát én elsőszülött vagyok, anyámnak nem valószínű, hogy lett volna vetélése előttem, mivel fogamzásgátlót szedett, illetve apámnak sem volt másik gyereke, és valóban rá több tekintetben hasonlítok, de utánam nem született senki, szóval sose tudjuk meg, kire hasonlítana a testvérem. Ettől függetlenül kétlem, hogy lenne ilyen tendencia, mert nem logikus, hogy bármi köze lenne a sorrendnek ehhez.
2022. jan. 12. 01:09
 15/17 anonim ***** válasza:
46%

"mivel fogamzásgátlót szedett"

Azt mondod, hogy ahogy elkezdtek utána próbálkozni, azonnal terhes lett?

Amúgy ki az a kretén, és még ráadásul hogy szerzett 80%-ot, aki a tényeket lepontozza?

2022. jan. 12. 01:12
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Ja, ilyesmit mondok lényegében. Gyorsan megtörtént a teherbeesés, talán egy hónapba se telt. Szerintem nem egy túlzottan elrugaszkodott feltételezés a részemről, hogy valóban első fogantatás lehettem.

2022. jan. 12. 02:51
 17/17 anonim ***** válasza:
68%
A saját környezetemben inkább pont fordítva tapasztalom, de azt se gondolom hogy reprezentatív minta lenne.
2022. jan. 12. 09:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!