Más is észrevette ezt ronda / szép emberekkel kapcsolatban?
Úgy tapasztaltam, hogy egy ronda embernek sokszor meg kell "küzdenie" mások figyelméért, mert amúgy keresztül néznének rajta, ezzel szemben a szép embereket meg kis túlzással körbe ugrálják, próbálnak megdolgozni a figyelmükért.
Ne értsetek félre, ez nem féltékenység, amit írni fogok, csak egyszerűen nem értem ezt az álszentséget (vagy nem tudom, hogy minek nevezzem).
Szóval a fent leírtakra tökéletes példa az egyik ismerősöm. Kövéren senkit sem érdekelt, de mióta lefogyott és változtatott az öltözködésén, stílusosabb haja lett, megjött az önbizalma, azóta olyan közös ismerőseink próbálnak barátkozni vele, akik eddig szó szerint leszarták. Belül még mindig ugyan az az ember, mint volt, de egy új külső miatt máris "érdekes" lett hirtelen.
Én nem értem ezeket az embereket és ezért írtam ki a kérdést, hogy megértsem, hogy ilyenkor mit éreznek az ilyen emberek? Miért lesz automatikusan érdekes valaki, aki jól néz ki? Miért próbálnak sokan náluk "magasabb ligában" lévőkkel barátkozni / ismerkedni? Többnek érzik magukat az ilyen személyek mellett? Vagy mi játszódik le ilyenkor bennük?
Szerintem meg nem. Van a munkahelyemen egy lány, aki azelőtt "Betty a csúnya lány volt", fakó haj, szemüveg. Most befestette a haját valami gesztenyebarnára, konteklencsés, viszont nagyon rossz, utálatos természete van, bunkó, ugyanúgy látom, hogy "küzd" a figyelemért, ellenben tök átlagos kinézetű másik lány, aki kedves, körül van rajongva.
Amúgy ha meg a random emberekből indulsz ki, fogalmam sincs. Saját magam példának hozva, ha szoknyában megyek az utcán, akkor megbámulnak meg füttyögnek, amit ki nem állok, ha felveszem a biztosítőtűkkel teletűzdelt (nem vagyok punk amúgy) farmerdzsekimet, akkor átmennek az utca másik oldalára. (Ez nekem sokkal kényelmesebb, nem szeretek csak "egy tárgy" lenni.)
Talán túlságosan függenek a környezetük véleményétől.Ha külsőre megnyerő emberekkel veszi magát körül az illető,akkor pozitív megítélése lehet.Persze kérdés,hogy ez tényleg így van-e,és ha igen,akkor mennyire számít.Mondjuk alapból a hasonló a hasonlót vonzza,általában ez igaz.
Amit írsz a lefogyott ismerősödről,az eléggé felszínes dolog valóban.Az,hogy megjött az önbizalma,igen,ez így működik a világban ha tetszik ha nem;ha valakinek nincs önbizalma,azt általában lesz*rják,nem veszik komolyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!