Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért pont a Jehova tanúk...

Miért pont a Jehova tanúk vannak itt leginkább elnyomva ?

Figyelt kérdés

Ezen az oldalon mondjuk megfigyeltem hogy akár legyen valaki bármilyen vallású, nemzetiségű vagy legyen akár transzi, a legtöbben azt írják magán ügy és nem ítélik el az embert. Kivéve ha jt, azokat degradálják. Egyedül talán az egészség témakörben van hasonló gyűlölethullám az oltottak ellen.

Azért fura, mert ha nem gond hogy a Margít-hídba szerelmes valaki, akkor miert elítélendő egy ember csak a vallása miatt? Mi ennek az oka?

2022. jan. 8. 16:30
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
0%
Áldozatok? Az mi?
2022. jan. 8. 18:17
 22/32 anonim ***** válasza:
78%
2022. jan. 8. 18:23
 23/32 A kérdező kommentje:

Tetszőleges közösséget helyettesíts be az áldozat elé, és arra is ugyanúgy kapsz találatot. Illetve mint mondtam, szerintem nem lehet egyes ember miatt teljes közösségeket elítélni. Ez elég Hitleri nézőpont.

#18 nyilván a legtöbb ember elvan úgy ahogy van, nem igényli a tevékenységüket. De ez megint egy olyan érv, ami elég sok közösségre igaz, olyanokra is, amelyeket az őket bírálók közül sokan foggal körömmel védenek.

Ezért érthetetlen számomra ez a kivételezés.

Mert ha csak azok az emberek utálkoznának ellenük, akik mondjuk a katolikusoktól kezdve a meleg szervezeteken át a zöldekig mindenkit bírálnak, azt meg is érteném, mert ők ilyenek. De aki toleranciát hírdet, attól azt hiszem elvárható lenne a pártatlanság.

2022. jan. 8. 18:29
 24/32 qkker1 ***** válasza:
88%

"nyilván a legtöbb ember elvan úgy ahogy van, nem igényli a tevékenységüket. De ez megint egy olyan érv, ami elég sok közösségre igaz, "

Csakhogy mások az első elutasításból értenek , a JT-ket meg nem lehet levakarni!

2022. jan. 8. 18:39
 25/32 anonim ***** válasza:
19%
A transzok és melegek is kártékonyak, sok átoperalt lesz öngyilkos. Őket mégis ájnározni kell. Ennyit a gyakoriról.
2022. jan. 8. 18:45
 26/32 anonim válasza:
26%

„Csakhogy mások az első elutasításból értenek"

Hogyne, azert vergodnek hazankkal szemben is bizonyos NGO-k honapok ota...xDDD

Kerdezo, a liberalisoktol ne varj erveket, mert naluk vannak egyenlok meg egyenlobbek. Csak azokat kell elfogadni, akik szerintuk jok, ok mondjak meg mit gondolhatsz, milyen lehetsz.

2022. jan. 8. 18:46
 27/32 A kérdező kommentje:
Alapvetően a liberális országok elfogadják őket szerintem, hiszen ott vannak mindenütt. Nyilván a vezetőknek jó, hogy nem csalhatnak adót, nem lophatnak, etc, tehát hogy fanatikusan tartaniuk kell magukat a törvény betűjéhez. Itt a fejekben van a paradoxon inkább, legalábbis gyakorin, de amúgy nem tudom mennyire reprezentatív ez az ország lakosságára nézve, mindenesetre furcsának találom ezt a jelenséget itt.
2022. jan. 8. 18:51
 28/32 anonim ***** válasza:
100%

Maradjunk annyiban, hogy nincsen kivételezés.

Ezen kívül a tevékenységük súlyossága, ÉS gyakorisága alapján reagálunk.

A szcientológusokat például sokkal jobban utáljuk, de ők alig jönnek ide, azért nem találkozol ilyennel.

Erre van egy nagyon jó mondás, hogy aki utcalánynak megy, az ne csodálkozzon, ha megdugják.

Amúgy a jehovások valamit már tanultak ebből, mert jó ideje már nem ennyire erőszakosak.

Idővel az emberek véleménye is szelídülni fog ennek hatására, de ezt sajnos ki kell várnod neked is.

2022. jan. 8. 19:23
 29/32 Sic Semper Tyrannis ***** válasza:
100%

Az utóbbi időben tényleg "szelídültek" valamennyit.

Pár évvel ezelőtt, mikor folyamatosan csengettek, mindig beraktam valami hörgős death metalt - annak hatására általában azonnal sarkon fordultak.

Egyszer viszont kimentem, jöttek a szokásos Isten-angyal-Jézus (még úgy is nagybetűvel, hogy totál elutasítom a keresztény hitet) maszlagukkal, én meg visszavágtam nekik a wicca tanaimmal. Végül egy fél órás tök jó kis beszélgetés kerekedett ki belőle a lépcsőház ajtajánál, és azóta nem zargatnak, ellenben az utcán mindig megismernek, köszönnek, megkérdezik hogy vagyok, sokszor megállunk beszélgetni is (vallástól független témákról).

Szóval lehet ezt így is, hogy elfogadjátok a másik nézeteit, és talán mindkét fél tanul a másiktól ezt-azt, esetleg egyfajta barátság is szövődhet; vagy mutogathatjátok erőszakkal a "JAHVE" szót a Bibliában, amitől az emberek 90%-a megkergül. Ti döntötök.

2022. jan. 8. 21:33
 30/32 anonim ***** válasza:
100%

Vidiripi

Kérdező! Csak hogy tisztázzuk!

- Jehova tanúi nincsenek elnyomva! Ők is ugyan úgy tehetnek fel kérdéseket, választ írhatnak kérdésekhez mint bárki más!

Nincs semmiféle elnyomás vagy korlátozás!

"transziknál is rengeteg az öngyilkosság, mégis elfogadjuk. Rengeteg pap molesztál, az áldozatok között sok az öngyilkos, mégis elfogadjuk."

Már hogy mi van elfogadva? Az hogy valaki transzi vagy az hogy öngyilkos lesz?

Az hogy a pap molesztál vagy azt hogy az áldozat öngyilkos lesz? Mi van elfogadva?

"A legtöbb ember életét, a nép egészének életét nem befolyásolja, hogy ők milyen közösséghez tartoznak."

Képzeld el még ha nehezedre is esik hogy azok a személyek akik reagálnak a tanúk írásaira azok valamilyen formában kapcsolatba kerültek velük.

Pl. olvastak egy Őrtorony által kiadott irodalmat. A pandémiát megelőzően bizony sokat osztogatták a tanúk.

Csináltak úgynevezett kampányokat és bedobálták a postaládákba.

De igyekeztek személyesen is felkeresni embereket!

Természetesen a pandémia előtt ez is jóval intenzívebb volt!

Van olyan is akinek levelet írtak postai úton vagy e-mailt!

Van akik barátok vagy rokonok útján kerültek velük kapcsolatba.

Kicsivel kevesebb mint 21 ezer Jehova tanúja van Magyarországon még is az Emlékünnepen több mint 43 ezren vettek részt!

Duplája mint ahány Jehova tanúja van az országban!

- A lényeg az hogy hatással vannak!

"...amikor róluk van szó a legtöbben sértően beszélnek róluk, míg más közösségek esetében nem ennyire szembeötlő az elutasítottság."

Na most akkor sértés vagy elutasítás? Mert a kettő nem egy és ugyan az!

"Nem konkrétan térítésre gondoltam,..."

Pedig ne csodálkozz azon ha mások meg arra gondolnak! Volt egy olyan időszak amikor rengeteg privát levelet küldtek Jehova tanúi másoknak ezen az oldalon!

"Ezt úgy értettem, hogy egyes egyének miatt nem ítéljük el egy teljes közösség minden tagját. Attól, hogy vannak papok akik ilyenek, nem minden pap az!"

Azt kell megértened hogy Jehova tanúi esetében ez másképp van! Pont fordítva. Jehova tanúi viselkedése szinte az összes tanúé ugyan az vagy hasonló!

Pl. ha kritizálod a szervezetüket és a tanításukat akkor te már egyből támadod őket és akkor ők már egyből úgy könyvelik el hogy üldözve vannak a vallásuk miatt!

- Pedig erről szó sincsen!

- Igen, sajnos olyanok is vannak akik alpári stílusban viselkednek a tanúkkal. Volt idő amikor próbáltam megértetni egy személlyel hogy ne csinálja ezt. Hát nem sok eredménye lett!

"Az egyik nagyim nekem is tanú volt, de ilyesmit véletlenül se mondott."

Hatás mások életére a tanúk által. Hát te magad is élő példa vagy! És még sem érted!

A lényeg az hogy a tanúk többsége bizony nem úgy viselkedik ám mint a te nagymamád!

"...de amúgy nem tudom mennyire reprezentatív ez az ország lakosságára nézve, mindenesetre furcsának találom ezt a jelenséget itt."

A lakosságnak is megvan a maga tapasztalata Jehova tanúival.

Keress kérdéseket itt az oldalon a témával kapcsolatban. De biztos lehetsz benne hogy a legtöbb esetben az erőszakos fellépésük miatt lettek közutálat tárgya!

Mivel hiába mondták a tanúknak hogy menjenek el azok nem akartak elmenni vagy ha el is mentek akkor visszatértek.

Olyan kérdések is vannak hogy milyen módszerek vannak arra hogy Jehova tanúi NE keressék fel őket soha többé! Vannak extrém tanácsok is bőségesen akár viccesnek is fel lehet őket fogni vagy épp durvának!

De van olyan is aki azt írta hogy ő megcsinálta és működött! Többet nem jöttek a tanúk.

2022. jan. 12. 17:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!