Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az emberek többsége miért nem...

Az emberek többsége miért nem tud lefogyni? Berögződés, vagy akaraterő hiány? Miért hangoztatja egy csomó orvos, hogy csak különféle műtéttel lehet? Miért a műtétről szól a legtöbb sikersztori youtube-on? miért nem pszichológus kezeli őket?

Figyelt kérdés
Nem magamat szeretném fényezni, de 16 évesen 150 kilót nyomtam, 18 évesen már 70-et és mindezt saját erőmből, elszántságból, semmiféle műtét és gyógyszer nélkül. Ez volt sok éve, most vagyok 33 éves!

2022. jan. 3. 20:12
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
95%
A stílusod kb. ez a szint, kis parafrázis volt... együttérzés zéró.
2022. jan. 3. 21:09
 22/34 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez összetett dolog.

Nyilván a legtöbb esetben elsődleges ok az akaraterő és kitartás hiánya.

De sajnos ennyivel sem lehet letudni a dolgot. Hiszen mellette ott van a folyamatos stressz, ahjtás, túlterhelés, fáradtság, mind testi, mind fizikai értelemben vett kimerülés.

Nálam valahol kényszer cselekvés is a zabálás. Kell a szellemi munkához, hogy éber maradjak, haza megyek a zajos, idegesítő panelban, nem tudok mit csinálni hát filmezek, eszek, várom, hogy végre húzhassal el innen újra.

2022. jan. 3. 21:12
 23/34 anonim ***** válasza:
87%
Akaraterőhiány, rossz módszer, így jojóeffektus befigyel.
2022. jan. 3. 21:13
 24/34 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk én nem vagyok brutálisan kövér sem, egyszer voltam 90+ kiló az már nagyon sok volt. De a 176 centimhez 80-85 között mozgok.

Évek óta az van, hogy télre felhízok 85 körülre, nyárra meg leadom akár 80 alá is.

Edzeni nem edzek, viszont heti szinten túrázom hosszú távokat. Télen a plusz súly és idő miatt rövidebbeket, ősz-tavasz 40-50 km, nyáron is 25-30-akat. Meg nyáron a melegben nem is úgy kívánja az ember az ételt mint télen amikor már délután sötét van és hideg.

Az tény, hogy ezt a +5 kilót is megérzem és sokkal energikusabb vagyok amikor kevesebb rajtam a túlsúly.

2022. jan. 3. 21:16
 25/34 anonim ***** válasza:
88%
16 és 18 éves korod között ugyan csak 2 év telt el, de a bekövetkezett hormonális változások hatalmasok voltak. Itt pedig nemcsak a nemi hormonok számítanak, hanem a pajzsmirigy hormonok, a csecsemőmirigy hormonja stb. És ne feledd, hogy mindenkinek más a személyisége, más az énképe, más az életről alkotott felfogása, más a fontossági sorrend az életében..
2022. jan. 3. 21:30
 26/34 anonim ***** válasza:
100%

Én pl mindig nehezen tudtam fogyni. A családomban minden nő olyan mint egy bogár - fej tor potroh, pipaszár lábak.

Konditerembe jártam, sportoltam, futni is el jártam.. Egészséges étrendre váltottam. Nem fogytam szinte semmit.

Egyedül a hánytatás jött be. 80 kilóról 50re lefogytam. Jó pár évig tartottam a súlyom kalória számlálással, szűzteázással.

Lett egy szar kapcsolatom ami alatt vissza híztam. Most már nincs kedvem hánytatni magam. Más módszer régen se jött be, most se segítene. Amúgy is azóta kiderült hogy szív problémáim vannak, nem is bírok már sportolni se nagyon. Hamar kifulladok.

A műtétek drágák. Inkább maradok egy dagadt g3ci.

2022. jan. 3. 23:12
 27/34 anonim ***** válasza:
100%
"Gyógyszerektől nem lesz senki 2x annyi kiló..." - azt te csak hiszed, ha sose volt olyan betegséged, nyilván nem tapasztaltad, de én láttam.
2022. jan. 4. 09:22
 28/34 anonim ***** válasza:
95%
Én nagyon sokáig sovány voltam, 6 töltött káposzta kenyérrel lecsúszott középiskolában úgy, hogy vasággyal együtt voltam 45kg, egy deka nem jött fel, ha elkaptam egy hányós, hasmenéses vírust, 40 alá fogytam, jó étvágyam volt, nem koplaltam, nem hánytattam magam. Aztán elmúltam 35, és elkezdtek felszaladni a kilók, sport mellett. Nem lettem kövér, de azért már oda kell figyelni, mert könnyebben rajtam marad, mint régen.
2022. jan. 4. 09:34
 29/34 anonim ***** válasza:
100%

Sokat írtak a többiek, sok olyat is, amit én írtam volna.

Emellett ha az ember nem otthon készít el minden kaját, akkor baromi nehéz egészségesen étkezni. Koleszterin, reflux, mindenféle szempontjából és persze a fogyás is...

Mióta a szigorú diétám (nekem nem a fogyásért) elő lett írva, pláne látom ezt.

Reggeli.

Sok helyen nem lehet venni például rozskenyeres/rozsos szendvicset, csakis fehérliszteset. (Emellett én például nem bánnám, ha lehetne kapni mellé minisalátát, mert ami zöldség benne van, az kevés.)

Ebéd.

Írták már a rántotthúst.

Egy rakás kajáldában minden rántott. Nekem elő lett írva az is, hogy heti max 1-2-szer egyek húst. A kajáldák zömében mi a húsmentes? Rántott sajt, rántott zöldség, tésztás ételek. (Megsúgom, ennél hatszázszor több lehetőség volna.)

A hús is rántott zömében.

Fehérlisztes.

Köret rizs, krumpli, tészta.

Még a párolt zöldség se mindenhol alapértelmezett, de olyan, hogy édesburgonya, barnarizs, bulgur, köles, hajdina. Felejtsük el.

Ja, persze sok helyen minden erősen sós ízű, de nem érezhető ki zöldfűszer íz.

Nassolás. Az ember néha "bűnözne", meg hát az édesség az, ami igazán jól esik (én olyan vagyok, nekem a normál kaja az olyan meh, eszem, mert enni kell). Szinte semmi se készül pl eritrittel. Ok, hogy az se egészséges, de legalább nem hizlal, nem újabb cukorbomba a szervezetnek.

Sokan napi 3-4 kávét megisznak. Cukorral.

Sokszor keveset evő emberek. Ha nem cipelted be otthonról az uzsonnát, akkor ott lesz a munkahelyen az automata telis-tele cukros, fehérlisztes kajákkal.

Én a diétámat csak úgy tudnám tartani, ha mindent, de mindent magamnak készítenék. Nekem reflux és koleszterin miatt van, de egy része összevág a kevésbé hizlaló ételek evésével, főleg az utóbbi bajra.

Ezen kívül az emberek keveset alszanak (6 óra kevés!), időhiányosak, stresszesek és rohannak. Főleg a családos ismerőseimnél látom, hogy az életük egy rohanás.

Emiatt esélytelen a sport, a stressz miatt esetleg többet esznek vagy több az édesség, természetesen a kávé is.

Sokszor van egészségügyi oka a hízásnak, pl szteroid szedése (igen gyakran felírt gyógyszer).

Ezen kívül lehet diétahiba is.

Én például élek-halok a tejcsokiért.

Engem sohasem hozott lázba a normál kaja, finom-finom, de meh.

Kb fél-1 éve rengeteget tejcsokiztam. Mellette szenvedtem a rozskenyér megszokásával, rengeteg zöldség, gyümölcsök, párolt zöldség köretként, hús csak csirke, legalább heti szinten halak, ha tehettem, nem rántottat ettem (de nehéz elkerülni). Sportoltam, de úgy, hogy néha annyira időhiányban, hogy a steppert a monitor elé vittem, ment a tananyag rajta (esti) és közben steppereztem.

Hát aki ezek után lehurrog a diétahibámért, azt arcul csapom. És szerintem a többi ember is így érez.

Szóval ez kicsit a körülményeket hibáztató post volt, de ez van.

Addig is legyen minden kajáldában mindig párolt zöldség emellett barna rizs, bulgur, édesburgonya rotálva és nem tészta, nem sajt, nem rántott húsmentes (pl pörkölt lencse, tojáspörkölt, csőben sült karfiol, tofus ételek, gombapörkölt hús nélkül stb).

2022. jan. 4. 10:02
 30/34 anonim ***** válasza:
100%

Le akartam írni részletesen a saját példámat, de a kérdező az a fajta, aki mindenkinek elmondja, miért hülye, úgyhogy inkább nem.

Lényeg tényleg, hogy rengeteg tényezős az egész.

2022. jan. 4. 13:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!