Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan kezeljem azt, hogy...

Hogyan kezeljem azt, hogy bármikor amikor felmerül a végzettségem, akkor azt a körülöttem lévők (vagy legalábbis egy részük) elkezdi büfészakozni, meg elkezdenek lekezelően viselkedni?

Figyelt kérdés
Mert egy humán területről van, de amúgy MA diplomám is van és abszolút nem volt könnyű megszerezni…
2021. dec. 24. 15:33
1 2
 11/18 qkker1 ***** válasza:
85%

"A konkrét diplomámat nem fogom leírni, teljesen irreleváns infó."

pont, hogy releváns, elvégre abból lehet/ne/ megtudni, hogy valóban büfészak-e!

Bár abból, hogy ennyire titkolod, egyértelmű, hogy az.

2021. dec. 25. 10:30
 12/18 anonim ***** válasza:
94%

Ha téged állandóan ezzel vegzálnak, akkor igenis számít, hogy mi az. Vagy értelmiségiként meg kellene válogatnod kikkel barátkozol... De hát tartsd meg magadnak és bizonygasd itt, hogy nem büfészak, ha már a valóságban nem tudod megvédeni magad.

Egyébként rátapintottál végre arra, amire eddig utalgattam: "versenyszférában haszontalan". Ami kicsit is beleillik ebbe, az sok, primitív embernek egyenlő a büfészakkal. Hogy direkt ne a te példádat hozzam. A nyelvszakok többsége is sokaknak ilyen, mert nincs olyan munkakör, hogy nyelvész egy cégnél. De van szinkrontolmács, vagy fordító... amire meg van ilyen nevű képzés esetleg, innentől értelmetlen a nyelvszak, tehát büfészak. Egyszerű emberek egyszerű logikája.

2021. dec. 25. 10:32
 13/18 A kérdező kommentje:

De eleve ez a büfészakozás annyira egy primitív dolog…

Minden bölcsészettudományi vagy művészeti szak büfészak, hogyha a büfészak definíciója az, hogy nem lehet vele versenyszférában elhelyezkedni…

Ettől még a történelem, az egyiptológia vagy filozófia, esetleg zeneszerző szak értelmetlen?

Rohadtul nem az… És nem, még csak nem is könnyűek, nem tudná bárki elvégezni.

Az egy dolog, hogy valószínűleg nem lesz vele egy zsíros állása egy multinál… Na és?

Én is relatíve jól keresek, azért ezt a szakot végeztem, mert érdekelt.

Akár PhD szinten is szívesen elmélyednék benne, csak nem végeztem annyira jó eredménnyel, nincs OTDK helyezésem, meg nem építettem ki kapcsolatokat ehhez…

2021. dec. 25. 10:39
 14/18 anonim ***** válasza:
68%

És nem ebben keresel jól, te magad mondtad...

szóval mi a szak?

2021. dec. 25. 10:41
 15/18 A kérdező kommentje:

#14. És miért kéne hogy a diplomámmal keressek jól?

Amúgy a fent említettek között van a szakom.

2021. dec. 25. 10:45
 16/18 anonim ***** válasza:
68%
#15: Nem kell, te hoztad fel...
2021. dec. 25. 15:37
 17/18 anonim ***** válasza:
68%
Gondolom államtudományi MA
2021. dec. 26. 19:19
 18/18 anonim ***** válasza:
Szerintem egyiptológia. Valóban nem hasznos, de Borbíró Bori is egy vagány egyiptológus:) (ld. Gaura Ágnes regények)
2022. febr. 5. 22:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!