El kell-e titkolni egy pasinak a foglalkozását?
Nemrég kb. 1 éve egy társkereső oldalon megismerkedtem egy nővel. Neki felsőfokú végzettsége van, pedagógus. Ezzel szemben nekem, csak egy érettségim, plusz még néhány szakmám.
Nemzetközi kamionsofőrként dolgoztam. Eleinte jó is volt minden, aztán kezdte a csaj, hogy hozzá egy diplomás férfi illene inkább, meg hogy szégyenli hogy a párja kamionos és ilyen alja munkát végzek. Szerinte mindenki az alsó kaszthoz tartozik, aki nem diplomás. Csak a mérnök, orvos, felsővezető a menő.
Nemrég átmentem cégen belül belföldes sofőrnek és beadtam a csajnak, hogy felkerültem irodára, középvezetőnek. El is hitte. Így már minden jó. Azelőtt is működött a kapcsolat, csak néha belémcsípett ezzel, hogy sofőrnek lenni szerinte alja dolog.
Nem tudom, vajon ezt így meddig lehet csinálni, meddig lehet hazudni és egyáltalán miért van rá szükség? Meg vajon mikor bukok le, hogy sofőr vagyok és nem irodista, középvezető.
Hogy jutott idáig az értékrend, hogy egy becsületes, jól fizető munkát, így le kell tagadni. Régen a sofőrök urak voltak, magas presztizsű munka volt. És nem egy fiatal csajról van szó, hanem egy 40+ nőről.
Tudom, hogy az lenne az egyszerűbb, hogy hagyjam ott ezt a nőt, de igazából működik a dolog, amíg középvezetőnek hisz.
Mindképpen elő jön majd a későbbiekben, hogy mi a munkád vagy legalább milyen téren dolgozol így ezt érdemes az elején tisztázni nehogy azt higgye, hogy meg akarod vezetni.
Persze ezt nem úgy értem, hogy te felhozod a munkád a legelején, hanem ha erre megy a beszélgetés és megkérdezik mit dolgozol akkor nem tereled el a témát vagy hazudsz hanem elmondod az igazat.
Az a biztonsági őr lehet egészen művelt is. Mivel ott az építkezésen van ideje elolvasgatni, így lehet jó vele beszélgetni és az igazgatónő érdekesnek találja.
Kérdező, hányszor törölteted még a válaszokat?
Csodálom hogy ez a provokatív kérdés még mindig itt van...kis sunyi vagy te,mucikám!
Az ilyen sznob p*icsát páros lábbal rúgnám fel
Ha nem lennének "alja munkások", nem lenne kaja a boltokban, mehetne legelni a mezőre a szutyok k*urvája!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!