Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Csak emberfüggő vagy tényleg...

Csak emberfüggő vagy tényleg vannak olyan foglalkozások, ahol több a bunkón viselkedő ember?

Figyelt kérdés
Itt a fórumon is olvasni bunkó orvosokról, bolti eladókról, biztonsági őrökről stb. De ez szerintem általánosítás és inkább emberfüggő a dolog. Meg lehet hogy csak rossz napja van, vagy pont abban az órában szállt el az agya és máskor meg normálisan viselkedik, de szerintem nem lehet azt kijelenteni, hogy egy adott szakmában több a bunkó ember.
2021. márc. 27. 15:13
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ott nagyobb eséllyel több a bunkóbb ember, ahol emberekkel foglalkoznak, sok a stressz, és ezt befolyásolja a fizetés illetve a vásárlók/ügyfelek fajtája.

Vagyis egy boltban bármilyen vásárló megfordulhat, az egészségügyben bármilyen beteg mehet vizsgálatra, és ezeken a helyeken a fizetés is alacsonyabb. Ebben az esetben a dolgozó motivációja csökken a fizetés miatt és amiatt is, ahogy viselkednek vele, ha sokszor találkozik bunkó, értetlen emberekkel, kezdi elveszíteni a türelmét, főleg ha még a főnöke/kollégák is baszogatják.

Pl. egy magánrendelőben kedvesebben fognak veled bánni, mert nagyobb az elégedettség a dolgozók körében, és nem akárki fog fizetős dokihoz menni.

Persze mindenhol vannak kivételek.

2021. márc. 27. 15:31
 2/6 anonim ***** válasza:
Mindenhol vannak mindenfélék. Talán ahol több a stressz ott gyakoribbak.
2021. márc. 27. 16:12
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Eü.intézményben dolgozom,szokott jönni az orvosokra panasz,de van olyan orvos nem egy,aki alapjáraton normálisan viselkedik,csak mikor már aznap van a 34.betege és minden 3.jobban tudja az orvosnál,hogy milyen betegsége van,odamegy büdösen,koszosan,elmeséli 6x az unokái életét,akkor az orvos is besokall,és a 35.beteggel már flegmábban,katonásabban viselkedik,a páciens pedig pont zokon veszi ezt,megy a panaszlevél,ami aztán komment formájában kikerül a honlapra,hogy "ezt az orvost kerülje mindenki messzire,mert egy bunkó" De ismerek nem egy olyan orvost is,aki alapjáraton bunkó,köszönést sem ismerik.Szóval ez ilyen dolog,mindenki ember,a tanultabbak is.Biztonsági őrökből is ismerek arrogánsabb "neszójjábe" típust de a legtöbb normális akivel találkoztam.

Vagy mondhatnám a saját példám,segédmunkásként dolgozom,hát volt olyan kollégám,aki elég nyers volt,utcán mikor mentünk megvette a sörét,aztán fütyülgetett meg beszólt a csajoknak munkásruhában,én ránézésre ugyanez lehetnék ha valaki felszínesen megítél,hogy "na,a tahó munkás" viszont nem csinálok ilyeneket.Szóval nem célszerű általánosítani foglalkozás alapján.

2021. márc. 27. 16:32
 4/6 anonim ***** válasza:
Van ilyen terület, nemcsak 1.
2021. márc. 27. 20:15
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy én látom itt a gyakorin pont a legbunkóbb kommentelők panaszkodnak orvosra, tanárra, bolti eladóra, kisgyerekes szülőkre...stb. Szóval kb mindenkire aki él és mozog és nem olyan tökéletes, mint ők.

Természetesen nincs olyan foglalkozás, ahol több a bunkó ember, csak vannak foglalkozások amelyek jobban szem előtt vannak.(humán terület, kereskedelem, közszolgálat) Nyilván nem lesz sok ember aki azt mondja, hogy minden vegyész bunkó, mert ők laborban dolgoznak, nem járkálnak közéjük civilek. Ennyi.

2021. márc. 27. 21:49
 6/6 anonim ***** válasza:
Mekkorára redukálódik a szám ha egy bunkó eladó miatt nem az összes eladót nevezzük bunkónak? :) Ugye..
2021. márc. 28. 08:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!