Mennyire van karácsonyi hangulatod?
Én nagyon vártam a karácsonyt már ősszel is. Kedvenc ünnepem. Sajnos úgy jött össze, hogy az elmúlt egy hónapban folyamatos túlóra volt a munkahelyen a rengeteg munka miatt. Minden nap csak azt vártam, hogy aludjak. A ház kívül belül fel van díszítve, mégsincs karácsonyi hangulatom. Holnap szenteste, de úgy érzem olyan mintha egy átlag hétköznap lenne csak. Úgyis elmegy hamar, hétfőn lehet menni újra dolgozni. Csak a folyamatos rohanás van állandóan.
Ti hogy vagytok ezzel? Mennyire van karácsonyi hangulatotok?
Remélem jön pozitív példa is.
N
Nekem sincs az , ami gyerekkoromban volt. De mitől lenne? Nem vagyok már gyerek. Másban kell keresnem a hangulat forrását, nem abban, amiben gyerekként.
Most attól szokott megjönni, hogy karácsonykor valóban igyekszem figyelni a rokonokra, velük tölteni az időt, nem csak darabszámra. Igyekszem nem azon agyalni közben is,hogy mi lesz majd 2-3-4 nap múlva, hanem arra figyelni, amit ott van aznap előttem.
Egyáltalán nincs. Ez már korábbi években is így volt, ami miatt mindig bűntudatom van. Túlságosan a kötelezőt érzem a karácsonyon mindenhol. A családdal nem csak karácsonykor kell foglalkozni, hanem egész évben. Csak ilyenkor elvárás és így részemről már elvész a hangulat.
Édesanyám szerint ez meg fog változni, ha lesz feleség és gyerek.
F
Nekem évek óta nincs karácsonyi hangulatom, csak csupa stressz az egész...
Ételkészítés, vendégek, ajándékok, matekozás a szabival... agyrém.
A karácsonyt, illetve a két ünnep közötti időszakot inkább pihenéssel, filmnézéssel, sütizabálással töltöm, és elgondolkodom az elmúlt éven, mi lehetne másképp jövőre, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!