Csak szerintem nem létezik a szeretet ember iránt?
Figyelt kérdés
Szerintem ember iránt érzett szeretet nem létezik, az, hogy egy anya szereti a fiát az sem őszinte szeretet, vagy fordítva, fiu az anyját. Nem azért szereti ez a két ember egymást, mert, kedveli a másik személyiségét vagy a viselkedését vagy a tulajdonságait, akármi...hanem mert ő az anyja és azt szeretni kell vagy mert ő a fiam és a gyerekemet szeretem stb. nem önmagáért szereti, hanem mert kell. Minden ember önző és csak saját magát szereti vagy még magát sem. Szerintem a szerelem is csak egy olyan dolog, ami társadalmi elvárás miatt jön létre, de amúgy mindenki csak az önös érdekeit keresi benne, legyen az szex, pénz, gyerek akármi, de ez sem őszinte vagy max addig míg elnem múlik a kezdeti rózsaszín köd. Szerintem abszolút nem létezik a feltétel nélküli szeretet. Csak is az érdekeken alapulo habi szeretet aminek igazából csak és kizárólag önző érdekek állnak a hátterében. Éppen ezért nem is értem miért várják el az emberek, hogy szeresség őket. Én nem várom el ezt, mert a szeretet nem létezik, ez csak egy kamu szar amivel áltatják magukat az emberek, meg amit karácsonykor tudnak durrogtatni mindenféle valóságtartalom nélkül.
Persze, áltasd ezzel magad. Mindenki hülye csak te vagy helikopter...
Ismételten: pszichológus és részvétem a szomorú "életedért".
2021. dec. 20. 00:21
22/38 A kérdező kommentje:
Én nem mondtam senkire sem hogy hülye. Csak túlságosan szeretne mindenki hinni egy tündérmesében, ami nem létezik. Én megértem ezt is, mert jó lehet azt hinni, hogy van értelme gürizni meg jobb emberré válni stb, mert akkor majd szeretnek. Sokkal könnyebb ezzel áltatni magad, mint, hogy felismerni, hogy mindez felesleges, mert a szeretet nem létezik, abban a formában, ahogy vágyik rá a társadalom.
2021. dec. 20. 00:25
23/38 anonim válasza:
Amikor elveszítesz valakit, akkor jössz majd rá mi az, hogy szeretni, és mi az, hogy szeretve lenni.
Honnan tudod hogy szeret? Tényleg mindent túl kell gondolni? Azért azt érezni lehet. Létezik olyan, hogy testbeszéd.
2021. dec. 20. 02:34
24/38 A kérdező kommentje:
Veszítettem már el embert. Halt is meg közeli hozzátartozóm és szakítottak is már velem. Édesanyám halálán egyszerűen túl kellett lépnem, mert más nem tehettem. Szakítás pedig csak pont hogy aláírta azt a gondolatmenetemet, hogy szeretet nem létezik. Szerettem a lányt, de nem önmagáért, hanem mert volt valakim akihez mindig fordulhattam, mindent megoszthattam vele stb. Ő viszont valószínűleg soha nem szeretett, mert gond nélkül dobott aztán rá 2 hétre már mással volt. Fájt, de a büszkeségemnek fájt,nem a szívemnek, hogy ezt velem megtette egy olyan ember, akinek próbáltam megadni mindent. Aztán túlléptem rajta is, mert így működik az élet. Ennyi, nem kell ezt túlbonyolítani, hogy testbeszéd meg stb. mindenki addig szeret valakit míg abból neki haszna van és ez ennyi, semmi több. Kivéve a családot, ahol azért szeretik egymást, mert egy család és semmi másért, az másmilyen szeretet nyilván, mert ott amolyan muszájból szeretik egymást az emberek.
2021. dec. 20. 02:42
25/38 A kérdező kommentje:
És igen én sem tudok feltétel nélkül szeretni, mint, ahogy senki más ezen a világon.
2021. dec. 20. 02:44
26/38 anonim válasza:
A mai világban már valóban nincs az emberekben szeretet, csak akkor nem tudni miért tosznak annyit egymással mégis?
2021. dec. 20. 04:51
27/38 anonim válasza:
Úgy érzem, hogy neked komoly problémáid vannak, kérdező.
2021. dec. 20. 10:03
28/38 anonim válasza:
Nagyjából annyi értelme van a szeretetről írni ennek a szerencsétlennek, mint vaknak magyarázni a színekről.
2021. dec. 20. 10:15
29/38 anonim válasza:
Érdemes belenézni ebbe a topicba, csak úgy fröcsög a gyűlölet.... Haha "feltétel nélküli szeretet" meg családi szent kötelék
Kérdezőnek maximálisan igazat adok és nagyon jó hogy ezt itt bedobta mert ha csak 1 fiatalnak felnyitja a szemét vagy csak elgondolkoztatja, már akkor megérte!
Ez az egész "feltétel nélküli szeretet" pont olyan negédes és hamis mint az instagramon a fotók.
Nem szabad evvel kábítani a fiatalokat mert nagyon sokan - akik ezt elhiszik - áldozattá válnak, lányok szexuális ragadozó szerelmet hazudó srácoknak, pasiknak, fiúknál is a kihasználás.
Nyilván nem tagadom hogy létezik szeretet de annak mindig az alapja az az önös érdek.
Kisbabák is avval kezdik hogy szopiznak, ergo a létfenntartás érdekében táplálkoznak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!