Csak szerintem nem létezik a szeretet ember iránt?
Figyelt kérdés
Szerintem ember iránt érzett szeretet nem létezik, az, hogy egy anya szereti a fiát az sem őszinte szeretet, vagy fordítva, fiu az anyját. Nem azért szereti ez a két ember egymást, mert, kedveli a másik személyiségét vagy a viselkedését vagy a tulajdonságait, akármi...hanem mert ő az anyja és azt szeretni kell vagy mert ő a fiam és a gyerekemet szeretem stb. nem önmagáért szereti, hanem mert kell. Minden ember önző és csak saját magát szereti vagy még magát sem. Szerintem a szerelem is csak egy olyan dolog, ami társadalmi elvárás miatt jön létre, de amúgy mindenki csak az önös érdekeit keresi benne, legyen az szex, pénz, gyerek akármi, de ez sem őszinte vagy max addig míg elnem múlik a kezdeti rózsaszín köd. Szerintem abszolút nem létezik a feltétel nélküli szeretet. Csak is az érdekeken alapulo habi szeretet aminek igazából csak és kizárólag önző érdekek állnak a hátterében. Éppen ezért nem is értem miért várják el az emberek, hogy szeresség őket. Én nem várom el ezt, mert a szeretet nem létezik, ez csak egy kamu szar amivel áltatják magukat az emberek, meg amit karácsonykor tudnak durrogtatni mindenféle valóságtartalom nélkül.
9-es könnyen dobálódzol evvel a pszichopata jelzővel. Esetleg érintett vagy?
Kicsit vissza kellene venni mert csak mert valaki megcsömörlött, racionális, attól még nem pszichopata.
2021. dec. 20. 00:04
12/38 anonim válasza:
Létezik a szeretet és annak minden formája. Nem ugyanúgy szeretem a szüleimet, mint a páromat, akit pedig nem ugyanúgy szeretem, mint a barátnőimet. Nem értem, miért szeretnél valóban létező érzelmeket letagadni, ugyanakkor nagyon sajnállak, mert ezek szerint nem sok szeretetet kaphattál életed során.
13/38 anonim válasza:
Hogy legyen feltétel nélküli szeretet hogyha neked már az is önös érdek hogyha valaki szeret valakit? (Feltétel nélkül)
Megakarod magyarázni a lehetetlent, nagyon fáradt ehhez már mindenki, főleg abból a szövegkupacból kibogarászni a dolgokat...
14/38 A kérdező kommentje:
Honnan tudod, hogy szeret téged? Mert azt mondta? Mert el tudja színészkedni, hogy szeret? Ha lebénulnál és tolókocsiban kéne élned a hátralévő életedet, akkor is szeretne? Vagy ha összeégne az arcod? Szeretne? Ugyan már, a szeretet nem létezik abban a formában, amiben a társadalom azt terjeszti vagy hiszi.
2021. dec. 20. 00:05
15/38 anonim válasza:
"Honnan tudod, hogy szeret téged? Mert azt mondta? Mert el tudja színészkedni, hogy szeret? Ha lebénulnál és tolókocsiban kéne élned a hátralévő életedet, akkor is szeretne? Vagy ha összeégne az arcod?"
Nem egy ilyen példa van netről... Valamint a városomba is van ilyen.
A párja így megsérült, és vele volt élete végéig.
De most én megyek aludni, nyilván neked nem jött össze a dolog és már nincs is. Szerintem nézzél szembe a problémával, esetleg egy pszichológus kíséretében.
2021. dec. 20. 00:08
16/38 anonim válasza:
Komolyan sajnállak, szörnyű lehet, ha ilyen alapvető dolgokat nem érzel át és nem értesz.
Onnan tudom (többek között), hogy szeret a párom, hogy kölcsönösen segítjük a másikat, amiben csak lehet. Egy baleset miatt ideiglenesen megvakultam (négy hónapon át voltam teljesen vak) és ő végig kitartott mellettem. Ott volt, segített, kihúzott a depressziómból.
(#12)
2021. dec. 20. 00:09
17/38 A kérdező kommentje:
Hirtelen ilyenkor mindenkinek van egy ilyen ismerőse, ez valahogy mindig így történik, milyen meglepő. Az interneten sok ilyen példa van? Honnan tudod, hogy szeretetből maradt vele és nem azért, mert félt a megbélyegzéstől, hogy megszólják, hogy milyen ember ő, hogy otthagyta a párját a nehéz helyzetben? Meg aztán az interneten minden igaz természetesen...
2021. dec. 20. 00:10
18/38 anonim válasza:
Csak sajnálni tudlak, mást sajnos nem tudok tenni érted.
2021. dec. 20. 00:12
19/38 anonim válasza:
Menj el egy pszichológushoz, kérdező. Vagy csak engedd el az egészet és fogadd el, hogy neked ez a koncepció magas, ahelyett, hogy másokba kötsz bele a saját értetlenséged és gyűlölködésed miatt.
2021. dec. 20. 00:13
20/38 A kérdező kommentje:
Nyilvánvalóan nem vártam egyetértést egy olyan témában, amit már kitudja mióta tévesen táplálnak a társadalomba, de attól még teljes mértékben tisztában vagyok azzal, hogy valószínűleg mindenkinek fordultak már meg hasonló gondolatok az elméjében, csak valószínűleg túl fájdalmas lett volna hallgatni rájuk, ezért elhessegette a gondolatokat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!