Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért erőlteti mindenki...

Miért erőlteti mindenki interneten a hanghívásos kommunikációt?

Figyelt kérdés
Ez valamilyen szinten önző kisajátítás, hiszen írásban lehet több emberrel beszélni (vele is), de hangban (kivéve a csoportos hívás persze), nem. Emellett nem lehet közben zenét sem hallgatni, filmet sem nézni, meg mást sem csinálni. Pláne ha a hanghívás sem túl tartalmas és még szakadozik is.
2021. dec. 16. 12:54
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
Na ez meg hogy lehet, hogy 28%-os válasz lett? :o :)
2021. dec. 18. 12:55
 22/29 anonim ***** válasza:

Teljesen mindegy, hogy itt ki mit hova pontoz, meg hányan értenek itt veled egyet.

Aki az ismerőseid közül nem hajlandó elfogadni, hogy írásban akarsz kommunikálni vele, azzal kénytelen leszel szóban beszélni, vagy nem fogtok beszélni.

Lepontozhatod azt is, hogy létezik a hideg és a gravitáció. Ettől még ugyanúgy hatni fognak rád.

2021. dec. 18. 13:37
 23/29 A kérdező kommentje:

Én csak félig hasznost nyomtam, mert volt azért benne az is. Annyi szavazati jogom meg nincs, hogy 28%-ra dislikeoljalak szerintem.

Tény hogy a hang alapú ügyfélszolgálat és a videós tananyagok kényelmesebb mint telefonbillentyűt nyomkodni és mondjuk leírást olvasni. Ebben még akár igazad is van, sőt, igazad van. De itt nem ezekről van szó, hanem a kommunikációról. A magánról persze. És a kettő nem ugyanaz.

2021. dec. 18. 14:37
 24/29 anonim ***** válasza:
Engem nem kell meggyőznöd, én is jobban szeretek irasban kommunikálni. De attól, hogy itt papolsz és ő igazolást keresel, attól mások még máshol ugyanúgy a hang hívást fogják választani, mert ok azt szeretik jobban.
2021. dec. 18. 16:10
 25/29 A kérdező kommentje:
Azok nem ők, akik szavaznak.
2021. dec. 18. 16:44
 26/29 anonim ***** válasza:
28%
Egyetértek a többséggel. Én is utálom amikor írogatok több embernek és valaki állandóan hangban akar beszélni mert hogy egyszerűbb mint pötyögni. Ez önző kisajátítás. Vegyen az ilyen vonalas telefont.
2021. dec. 27. 20:51
 27/29 anonim ***** válasza:
46%

Én is hülyét kapok amikor nem tudok többekkel írogatni, mert erőlteti valaki a hanghívást hogy jááááj utálok pötyögni.

Ha utál pötyögni akkor miért internetezik? Többnyire ott pötyögni kell ám, csak mondom. És nem csak a messengereken.

2022. jan. 2. 18:25
 28/29 anonim ***** válasza:
Talán azért mert az ember legalább egymillió éve beszéddel kommunikál egymással? Ne gondold azt, hogy mert egy új játékot kaptunk a kezünkbe egy csapásra felülíródik ennyi évnyi evolúció. Használom én is a netet mert hasznos tud lenni de nem dőlnék a kardomba ha egyszer csak nem lenne. Képzeld ötven éve még telefon se volt a legtöbb embernek és száz éve még lovaskocsival közlekedtek a körúton! Azok akik egy 30X10 centis képernyőn élik az életüket szerintem meg is érdemlik! Inkább menjél ki a természetbe, dolgozz a friss levegőn és foglalkozz az élet valóban fontos problémáival.
2022. aug. 6. 12:38
 29/29 anonim ***** válasza:

28: Az nem lehet hogy 50 éve még tudtak az emberek értelmesen kommunikálni, és nem az volt (pláne amikor telefon sem volt), hogy a fél beszélgetés nem azzal ment el, hogy "nem hallak, akadozik, mondd újra, megint kihagyott a vonal?"

Az tény hogy az írásos beszélgetésekkel rá lett szoktatva az ember arra, hogy egyszerre több emberrel kommunikáljon, és mondjuk kommunikáció közben tudjon filmet nézni, zenét hallgatni, de talán akkoriban nem volt divat az a gusztustalan, énközpontú kisajátítás, hogy azért akarjon valaki hangban beszélni, hogy csak vele foglalkozzon az illető. És itt most nem párra, vagy családtagra gondolok, hanem random emberre. Vagy te is ilyen vagy? :D

2022. aug. 20. 21:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!