Miért vannak oltásellenesek?
Nem mindenki oltásellenes, aki nincs beoltva.
Ellenben mindenki idióta, aki ezt hiszi.
1. Féltudományos információk vagy tévhitek miatt, amiket olvasgatnak vagy hallanak.
Ebből a leggyakoribb, hogy ez egy összetákolt gyógyszer, amiről senkinek fogalma sincs, hogy mit csinál. Holott még az újnak számító mRNS-technológiát is először a kétezres évek elején adták be emberbe. Az legyengített kórokozó technológiát pedig a 18. században találta fel Edward Jenner a feketehimlő ellen.
Másik gyakori dolog a hatásosságukkal kapcsolatos. Hivatalos fórumokon valóban azt közölték, hogy aki oltat, annak golyóálló mellénye van, aki nem oltat, az meg megdöglik. Gondolom úgy voltak vele, hogy a Hétköznapi Pista a gyárból ezt érti meg, hogy van fekete és van fehér, ebből kell választani. Közben Hétköznapi Pista tud róla, hogy az oltott unokatesója lázas volt covidosan, ezért nem érti, hogy most mi akkor mi van. Valójában valószínűségek szerint működik minden oltás a világon (kisebb valószínűséggel kapod el és kisebb valószínűséggel lesz súlyos a lefolyása a betegségnek). Azért vannak gyerekkori KÖTELEZŐ oltások, mivel akkor nem kell tartani kanyarójárvány kitörésétől, ha mindenki be van oltva.
A harmadik gyakori tévhit, hogy a járvány alatti oltás mutációkat okoz, ezért valamiféle alapelv szerintük, hogy járvány alatt nem szabad oltani, ami hogy, hogy nem, nem jutott eszébe a világ járványügyi szakemberei közül egynek sem. A valóságban mutációk véletlenszerűen jönnek létre. Tehát a létrejöttének pont hogy az kedvez, ha valakiben jó sokat tud szaporodni a vírus!
Negyedikként szintén ebbe a kategóriába tartoznak azok, akik olvastak az oltás bizonyított kockázatairól. Még szerencse, hogy a fejfájásukra szedett fájdalomcsillapítónak nem olvassák el a kockázatait a betegtájékoztatóban, mert nagyon meglepődnének! Ráadásul ott némelyik kockázat nem is egy a több millióból fordul elő, hanem egy a tíz- vagy százezerből!
2. Pletykák. Oltásellenesek mind esküsznek, hogy az ő oltott ismerőseik oltás után pár héttel halálos betegségekkel küzdenek, vagy éppen lélegeztetőgépen van a fele. Ilyen kommenteket olvasva pedig Hétköznapi Pista nagyon is elbizonytalanodik. Ezzel ellentétben nekem oltott emberként és az én oltott ismerőseimnek egyaránt "érdekes módon" egy oltott ismerőse sincs, aki az oltás után pár héttel haldokolna. (Egy bácsit ismerek, akinek felment a vércukra és mondták neki, hogy akár az oltástól is lehetett, de ezer oka lehet.) Az a gyanúm, hogy ezek a haldokló oltott ismerősök tömkelegének a többsége nem valódi ismerős, hanem olvasott/hallott valakiről, és akkor úgy meséli tovább, hogy az ő ismerőse. Magyarán népköltészet!
3. "Az én immunrendszerem erős" kezdetű érvek. Csak azért, mert sok zöldséget eszel, sportolsz és nem szokott fájni a torkod, még nem tudhatod, hogy hogyan reagál a szervezeted covidra. Nem is beszélve a covid hosszú távú szövődményeiről, mint a stroke.
4. Vannak végül a tényleg elvetemültek. Ők úgy en bloc nem hisznek a covid létezésében. Vagy ha a covid létezésében igen, de a járványban nem. Vagy abban hisznek, hogy az oltásban chip van.
"Mert vannak még emberek, akiket érdekel a tudomány és/vagy értenek hozzá."
Mármint a műkörmös gizikékre meg pénztáros katikákra gondolsz, akik úgy érzik hogy a saját kis faék egyszerűségű gondolkodásukkal jobban értik a tudomány mint egy tudós?
Azért,hogy legyen miért hibáztatni a gyógyszeretek hatástalanságát azzal az indokkal,hogy más nem vette be.
Mellesleg oltatlan ki se mehet,be se jöhet.
Ki hozza be?
Azért,mert vannak akik szégyellik magukat,mikor egy drága honfitársuk olyan sületlenségeket mond ki a száján,hogy jajj a levegőbe terjed mint a sugárzás,és gázállarcot kéne kötelezővé tenni örökké...
Egyébként érdemes megnézni, kik az oltásellenesek. Közvetlen családomban anyám az, ő bolti eladó, nagynéném az, ő pincér, nagymamám, háztartásbeli, nagybátyám, ő kamionos, Facebook ismerőseim közül a leghangosabbak (akik folyton az oltást és az oltottakat fikázzák, meg kérik számon): masszőr, gyári munkás stb.
Egyik sem kvalifikált eléggé, hogy kijelentsen bármit is az oltásról, egyetemet is csak kívülről láttak, és ez nem értékítélet, mert az én diplomám sem releváns a témában, DE! nagyon érdekes, hogy mindig azok jajgatnak a legjobban, meg osztják ész nélkül az oltásellenes tartalmakat, akik ahhoz is lusták, hogy megnézzék, hiteles forrással van-e dolguk. Nyilván legtöbb nem tanult forráselemzést, de a józan észnek is híján bele sem gondolnak, hogy amit az interneten olvasnak, meg amit a piacon hallott, az nem biztos, hogy igaz.
Ja, hozzátenném, 2020 elején ugyanezek az emberek (legalábbis az én ismerőseim) még tagadták a COVID létezését is. "Nincs itt semmiféle vírus", hiába mondtam, hogy nekem már x munkatársam elkapta. Nem hitte el, mert Ő személyesen senkit nem ismert, meg a testvére sem, meg senki. Aztán amikor pl. anyám elkapta, vagy amikor a papa majdnem belehalt, akkor már elhitte, de persze, akkor is megmagyarázza, hogy az oltástól mind meghalunk, és a mai napig a fejemre olvassa, hogy meddővé tettem magam, mert kaptam két Pfizert.
Aki akarja, levonja a következtetést: az oltásellenesség nem a magasabban kvalifikáltak privilégiuma.
Mondjuk ez nem diploma kérdése, pusztán értelemé. Nekem nincs diplomám, mégis meddővé tettem magamat a pfizerrel :)
17.
Ez most komoly?Nem egy ember mondta már ezt,hogy ez lett a baja!
Oltásellenes vagyok,de ezt valahogy nincs kedvem elhinni.
Mármint hogy ilyet szabad...
Ne haragudj,hogy megkérdeztem csak nem akarom elhinni egyszerűen.
Szóval ezen múlik,hogy tudok-e számolni.
Értem.
Te biztos nyugdíjas vagy,és két kiló krumpliért elhiszel mindent.
Azt meg lexrod,hogy egyeseknek nem jó a mi királyunk igazsága,azaz hogy az ő igazsága nem univerzálisan jótékony.
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!