Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Épp megy a hiradóban, hogy...

Épp megy a hiradóban, hogy egy átlag magyar család mennyire kevés pénzből kénytelen fennmaradni. Ez komoly, hogy kamionsoförként gond adodik hó közepén?

Figyelt kérdés

Tudniillik kamionsofőrként legtrágyább helyen is megkeresheti a 350 nettot. Pl posta.

+a nő keresete. Ha az nem elég 3-4 főnek hónap közepéig, akkor ott hatalmas gondok vannak.

Szerintem ez egy hamis propaganda.

Más hogyan vélekedik erröl?

Üdv, egy kamionsofőr senki

#kamion #Házonkívül
2021. nov. 23. 18:28
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
93%

Mi a kérdés? 350 azért nem sok pénz.

Nem tudjuk a másik félnek mekkora a keresete, hány gyerek van, hol, milyen körülmények között élnek. Plusz nem tudni milyen statisztikát vesznek alapul, hiszen papíron a minimálbéresek országa vagyunk.

2021. nov. 23. 18:31
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Láttam főorvost, aki havi 1,5 millát keresett és felvett hitelt egy 300e-es tv-re.
2021. nov. 23. 18:33
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Mi pàrommal 500 at keresünk, nèha kevèsnek èrzem az elmúlt pàr hónapba. Van hitelünk 120, plusz vagyonszerzèsi adó, ès ez miatt, de jól èlünk, nem szűkölködünk, csak mindig van valami extra amit ki kell fizetni...Illetve anyumat tàmogatni kell (nem kötelessèg) ő tènyleg 90.000 ft ból èl.
2021. nov. 23. 18:50
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Aztán lehet van hitele, plusz még három-négy gyerek otthon. Lehet albérletben laknak, lehet még egy beteg nagyszülőről, szülőről is kell gondoskodnia mellé.

Na meg amilyen infláció van, mindennek megy fel az ára csak a fizetéseké nem.

2021. nov. 23. 19:07
 5/12 anonim ***** válasza:
25%
Szerintem manapság 500 alatt nehez kijonni havonta. Nekem idei havi koltesem efolott volt.
2021. nov. 23. 20:39
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha már árak. Évek óta mondják, hogy egy konyha felújítás, egy fürdő is 1-1,5 millió. Hát ezt a mostani árakkal simán fel lehet szorozni 1,5 szeresére.

Egy szaros panel felújítást nem úszok meg 6 de inkább 7 millió alatt, pedig a többség baráti áron dolgozik nekem. Ha sokmindent megcsinálnék magamnak akkor sem tudnám szerintem 5 alá szorítani.

És jövőre még emelések jönnek.

2021. nov. 23. 21:39
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Voltak kint kollégáim, Szolnok környékiek (lényeg, hogy jó messziről jöttek a jobb pénz és lehetőségért) havi 500+ ezer volt a kereset. Volt párjuk akik szintén jól kerestek.

Kint dolgoztak 1 évet, tök üres zsebbel mentek haza, és volt amikor az 1 millás kocsira is hitelt akartak felvenni és el is intézték a hitelt.

Csak a 13. havi fizu volt 1 milla.

És hozzáteszem teljesen 0 látszata volt annak, hogy ennyit keresnek, szóval óriási rejtély volt, hogy hova ment el.

Vannak akiknek tök 8 mennyit keresnek. Ha 350 akkor annyi, ha 850 akkor annyi a végeredmény ugyanaz.

2021. nov. 23. 22:25
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

De ki mondta, hogy mindegyik családban van kamionsofőr?

Amúgy értem, hogy mit szeretnél mondani, régebben én is így gondolkodtam, kamionsofőr szerettem volna lenni (csak én lány vagyok). Aztán rájöttem, hogy még a Skodámmal is problémát okoz a parkolás, így legnagyobb bánatomra el kellett vetnem ezt a tervemet, mert nem való nekem ez a munka. Dolgoztam autós futárként is a Netpincérnél, de az is elég sok stresszel járt. Nem mindenki alkalmas vezetős munkákra. Plusz nem is mindenkinek van C+E jogsija, és ha alapból kevés pénze van egy családnak, nem hiszem, hogy pont arra lesz pénzük. Főleg, ha esetleg még B-s jogsija sincsen az illetőnek.

2021. nov. 24. 11:01
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

#8 itt keleten nagyon nagy divat a kamionozás, nyugaton szinte több a keleti sofőr mint maga a keleti ,vagy a nyugati autókon is keletiek dolgoznak :D

Amúgy a kérdést nem nagyon értem, de az tény, hogy ha valaki csak itthon dolgozik, az semmire nem lesz elég. Én 250 ezer körül kerestem egy elektronikai szaküzletben, ami első hallásra soknak tűnhet, de csak 100 ezer volt a havi bérleti díj lakásra, akkor a kaja is elég sok volt mert nem konzerveken éltem hanem rendes húsokat vettem meg minden, a vitamin kiegészítők csak 10 ezer körül volt, üzemanyag költség stb... és nem sok maradt arra, hogy szórakozzak is, ne adj isten még vegyek is valami nem feltétlen életbevágóan fontos dolgot ami csak szórakozásra van, mondjuk egy nintendo switch és a maga 25 ezer ft-os játékai darabonként... :D

2021. nov. 25. 11:13
 10/12 anonim válasza:
Én két évet húztam le nemzetközibe, leraktam 20.000 eurót. Családom nincs és nem is lesz a kamionozás mellett. Viszont rengeteg tapasztalatot szereztem és összességében élveztem. És igen van sok olyan sofőr aki elvált és egy vasat se tud lerakni, mert vagy elissza vagy eljátékgépezi a pénzét. Van aki talált egy jó társat magának és gyerekei vannak, annak nagyon nehéz távol lenni a családtól. Főleg a fiatal, friss családos sofőröknél tapasztaltam, hogy 2-3 nap után már nem találja a helyét. És ha jól akar keresni akkor 30 napot kint kell lenni akkor megjön a 2000 euró. De ugye köv hónap már csak 1500 vagy kevesebb. Nem könnyű és ha családot tervezel az én véleményem az, hogy ne ezt a megélhetést válaszd.Ha van még kérdésed írj.
2021. dec. 7. 22:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!