Milyen tapasztalatotok van romákkal való üzleteléssel?
Én adtam már el párszor nekik dolgokat, még nem volt olyan, hogy kiraboltak volna vagy hasonlók, csak nagyon erőszakosan alkudnak. Természetesen alku nélkül nincs üzlet, de ugye azért van egy határ, és ők mindent a meghridetett ár 1/5-ért akarnak megvenni.
Eladásnál gondolom már nem ilyen rugalmasak az ár tekintetében :D
Régiségkereskedő volt. Egy szekrény volt az alku tárgya. Mást eszem ágában nem volt eladni. Ezzel kezdtem: másról szó sem essék, kell a szekrény, vagy nem kell.
Tapasztaltak, ravaszak, s mire észreveszed, azt csinálod, amit ők akarnak. 5-10 mondat, és: “ Hm, hm..... van még más eladni valója? “ . És ha nem figyelsz, már körbejárta a lakásodat. Végül irreális árat ajánlott a szekrényért, de mást, amit nem akartál eladni, vitte volna. Alig tudtam kirakni. Soha többet. Erőszakosak, sunyik, ravaszak, átvernek.
Harmadik eset. Mentem az utcán. Szemben velem két cigány. Az hirtelennkehajol, s mikor kiegyenesedik, a kezében egy “arany” gyűrű, már nyomja is: “ Nézze, mit találtam a földön! Vegyem meg! 6 ezerért odaadom”.
A szemébe nevettem, aztán ő is rkvigyorogta magát.
Évezredes, évszázados technikáik vannak. A vérükben van. Beleszületnek.
.
Lomtalanítás. A kapunk előtt
2 8-10 éves kis srác. Totál kikéoezve, hogy mi a számukra az értékes, veszik ki a kezedből, hajtogatják
őssze, már viszik is.
.
Egy, a házban lakó néni talált egy ép virágcserepet a lomok között, a járdán. A kisebbik
srác harciasan: “ az már a miénk! 500 százasért elviheti”.
6 felé jött az anyjuk. Átvette az anyjuk a terepet. A két kis srác, vette a hátitáskáját, a sarkon álló kocsival vitte őket az apjuk haza a tele furgonnal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!