Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Milyen tapasztalatotok van...

Milyen tapasztalatotok van romákkal való üzleteléssel?

Figyelt kérdés

Én adtam már el párszor nekik dolgokat, még nem volt olyan, hogy kiraboltak volna vagy hasonlók, csak nagyon erőszakosan alkudnak. Természetesen alku nélkül nincs üzlet, de ugye azért van egy határ, és ők mindent a meghridetett ár 1/5-ért akarnak megvenni.

Eladásnál gondolom már nem ilyen rugalmasak az ár tekintetében :D

2021. nov. 21. 16:47
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
Ne uzletelj veluk soha. Inkabb dobd ki a kukaba a cuccod.
2021. nov. 21. 20:52
 12/31 Alla Bársony ***** válasza:
Igen, ez a kisebb kockázat. Mert ennél többet is veszíthet...
2021. nov. 21. 20:59
 13/31 anonim ***** válasza:

Én elég sokáig árultam egy autót, kb. 3-4 évvel ezelőtt. Francia is, rozsdás is, csúnya is, a hátulja leülve mert szar volt a torziós futómű, nem nagyon kellett senkinek. Hívott pár nepper, de már telefonban alkudoztak, mondom hagyjuk is.

Egyszer hív egy tök értelmes hangú fazon hogy kéne neki. Lebeszéltük a találkozót hozzánk.

Erre megjelent vagy 8 cigány. Azt kell hogy mondjam, megijedtem.

Igazából ketten jöttek csak be, az egyik pofázott végig, hogy hogy egykerekezik motorral meg ilyen témába nem illő dolgokkal fárasztott, a másik csöndben volt.

Végül alkudott erősen, de mivel már régóta a kutyának se kellett a kocsi, odaadtam.

Féltem tőle hogy széthajtják, aztán visszahozzák pár nap múlva, hogy kérik vissza a pénzt, de soha még csak fel se hívtak.

Lekérdeztem az ügyfélkapun az autót pár hónapja. A képeken látszódik hogy a hibáit kijavították, lefényezték. (Meg tettek rá ízléstelen, krómozott vobóhorog kupakot)

Kellemesen csalódtam bennük.

Más tapasztalatom nincs, nem nagyon adok el semmit és nem is veszek használtan. Egy rotát hirdettem még, de lopott biciklire, meg projektorra meg ilyen baromságokra akarták cserélni. Végül megvette egy ismerősöm.

2021. nov. 21. 22:00
 14/31 A kérdező kommentje:

Igazából olyan dolgokat adtam el nekik, ami csak "lom" volt már számomra, de azért értékkel rendelkeztek, csak ha valamit eleve nagyon jó áron adok, még arra ráadásként pofátlanul alkudni nagyon alpári dolog.

Tanulópénz volt azért ez is, hogy bármennyire is normálisnak tűnnek, jó kimenetele nem lesz a dolgoknak

2021. nov. 22. 09:26
 15/31 A kérdező kommentje:
hogy számszerűsítsem, ha boltban akarnád megvenni, 100% árért, én eleve 30%-ért árultam, és ők ilyen 10%-ért akartak megvenni.. amiket eladtam végül olyan 20%-ért adhatttam el nekik.
2021. nov. 22. 09:43
 16/31 anonim ***** válasza:
Én egy telefont raktam fel ilyen FB csoport hirdetésbe, féláron (20 ezerért). Nem volt semmi hibája, egy éves telefon. Erre rám ír egy roma, hogy 10 ezerért megveszi, de most azonnal kell neki. Vissza se írtam.
2021. nov. 23. 09:15
 17/31 anonim ***** válasza:

En adtam mar penzt is es nem adtak vissza. Ket ilyen volt, az egyik megjatszotta hogy a csaladjanak kell, meg a gyereket is megkerte hogy sirjon bele a telefonba. A masodikat mar reg ismertem es nagyon nagy baratnak tettete magat, megoszttotunk egymassal sok mindent igy varatlanul ert.

Egyszer meg betortek hozzam es egy harmadik roma kopte be oket mert nem adtak neki a penzbol, de sajnos leleptek a fergek (mivel akkor kulfoldon dolgoztam es ok pont keszuloben voltak haza gondoltak meg jol kifosztjak a szobamat, tobb mint 100 euromat vittek el).

Szoval nem birom oket ha olyan ciganyokrol beszelunk akik teljesen ugy viselkednek mint a ciganyok, buszken vallaljak hogy azok es/vagy szeretik a cigany zenet. Ezek nalam veszjelek, az ilyenektol tavol maradok.

Vannak azok akik le szeretnek tagadni vagy nem buszkek ra, azok kozul sok baratom van aki soha nem kert penzt es tenyleg jo szivuek.

2021. nov. 23. 10:26
 18/31 anonim ***** válasza:
#17, mondjuk azért a cigány zenét és a "cigány zenét" ne keverjük össze.. az ilyen bérelt bmw/mercis klippeket gyártó ZGSTUDIO által készített zenék műmájerkedő előadóit nem tartom igazi cigány zenészeknek.. de pl. egy Parno Graszt, Ternipe, vagy Kalyi Jag már egy teljesen más, élvezhető kategória.
2021. nov. 23. 10:47
 19/31 anonim ***** válasza:
En cigany zenek alatt tenyleg a minosegtelenekre gondoltam, ami sokszor ugy kezdodik hogy "ezt a szamot xy-nak es a csaladjanak kuldom sok szeretettel" vagy ilyesmi.
2021. nov. 23. 11:31
 20/31 A kérdező kommentje:

A legnagyobb baj velük, hogy ha látják rajtad, hogy normálisan próbálsz hozzájuk állni, egyből palimadárnak néznek, és leakarnak húzni.

Velem is ezt történt jóformán, és még ők voltak megsértődve, hogy nem adtam el nekik olyan dolgokat, amiket mások alku nélkül 2.5x annyiért megvettek.

És mondom, ez a normálisabb fajta, aki dolgozik is. Nem szeretném megtapasztalni, milyen lehet az alja réteg :D

2021. nov. 23. 14:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!