Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az emberek (kb.) hány %-a tud...

Az emberek (kb.) hány %-a tud úszni?

Figyelt kérdés

Te tudsz úszni?

Hány éves vagy?

Férfi vagy nő vagy?

2021. nov. 21. 08:04
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Hiába voltak úszásórák általános iskolában, semmit nem értek, ott nem tanuiltam meg úszni. Pár évvel később családtagom nagyjából megtanított, onnan magánúton tanultam meg úgy, hogy mély vízben is elúszom akármennyi ideig. Hogy mennyire szabályosan, azt nem tudom, de 3 úszásnem megy.

Én nem gondolnám, hogy sokan tudnak úszni. Eleve keveseket érdekel ez a mozgásforma (is) sajnos. Akiket nem érdekel, azokat is vagy megtanították, vagy nem. Én 40-50%-ukról gondolnám az embereknek, hogy tudnak úszni.

40+/F

2021. nov. 21. 14:46
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Uszodába, Balatonra - vagy épp síelni, sportolni, nyaralni - járni tipikus elit hóbort. Ez azt jelenti, hogy a fejlett, modern térségekben a mai emberek elsöprő többsége valamennyire tud úszni, viszont régen úgy volt ez, hogy amelyik falu mellett nem volt tó vagy folyó, ott bizony nem tudtak úszni az emberek, sokan lavórnál nagyobb vízben életükben nem álltak, és ez a nemzedék még azért kiteszi ma is alsóhangon az ország harmadát. És a hasonló körülmények között élő harmadik világban jó pár milliárdot.
2021. nov. 21. 15:51
 13/16 Senior Séf ***** válasza:
88%
Újszülött korában 100%.
2021. nov. 22. 17:12
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Én tudok úszni, de ugrani nem szeretek. Nálunk egy darabig ígérgették az iskolában, hog, tornaórán megyünk, de semmi se lett belőle. 500 ismerősömből öt nem tud úszni.
2021. nov. 24. 13:35
 15/16 anonim ***** válasza:
27/F Tudok úszni kisovis korom óta, és ezt tartom természetesnek, hogy tudok. (Mármint azt, hogy én tudok. Ettől még nagyon is tudomásom van arról, hogy sokan nem tudnak. Mind2 tábor sok, akármelyik is a több. [hogy mi a sok: tízmillióból még az 1% is olyan, hogy hiába %-ból kicsi, emberből akkor se kevés a százezer se ‒ amikor valaki(k) sorsáról beszélünk, akkor nem létezik olyan, hogy kevés ember])
2021. nov. 30. 13:26
 16/16 anonim ***** válasza:

Én tudok úszni, 19/L.

Szerintem a nagyobb városokban lakó gyerek nagy része tud úszni, mivel ott általában a helyi iskolák tanrendjébe bele van építve az úszás oktatás vagy van opció rá. Pl. én megyeszékhelyen laktam, óvodás korom óta jártam úszni hétvégente, de az általános iskolai osztálytársaim, akik egy kisvárosban (inkább nagyobb falunak tűnt) laktak, nekik például teljesen kimaradt az életükből az úszás. Ez sokak számára döbbenetes lehet, de lévén, hogy a településen semmilyen uszoda nem volt és a szomszéd helyeken se nagyon, alig pár ember részesült úszás oktatásban. Úgy tudom, hogy az említett kisvárosban azóta sem épült semmilyen uszoda, így szerintem nem sokat változhatott a tendencia, pedig szerintem az úszás alaptudás része, mint pl a biciklizés

2021. dec. 9. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!