Az emberek nyílt vizeken (pl. Balaton) miért nem szoktak bentebb úszni 30-50 méternél?
Ezt gyakran tapasztalom, hogy a Balatonban 50 méteres távolság után nem látni embert. Ez nagyon fura egyébként, mert manapság már sokan tudnak úszni de mégse mennek be. Ennek mi az oka?
Tavaly az Adria tengeren voltam nyaralni, még főszezon előtt, faterom úszómester, mondtam neki, hogy ott van (kb 150-200 méterre a parttól) egy horgász csónak, ússzunk már el addig, kérdezzük meg volt e fogás, de ő azt mondta biztos, hogy nem.
Miért félnek az emberek ennyire nyílt vizen? Hisz kijelölt strand zónáról beszélünk, tehát biztonságosnak kell lennie. Én imádok úszni, de nincs kedvem egyedül menni, más meg sose jön ismerős közül. De úgy általánosságban szinte senki sem úszik el messzebb a partról. Nem lehet úszni egy jót :/
Én gyakran megyek be akár 500 m-re ia a Balatonban, és nem egyszer találkozok másokkal is, akik úsznak. Apám, anyám is beszokott menni gyerekkoromban, együtt is mentünk anno sokszor.
Szerintem eleve a tér arányok miatt is kevesebb embert látsz beljebb, ha mindenki bemenne messzire, akkor ia a part közelben látnál több embert, hiszen a strand területe kisebb, mint a nyílt víz.
Emellett nyilván sokan nem tudnak biztosan úszni, ha valamiért víz alá kerülnek vagy begörcsöl a lábuk, panikba esnek, ezért számukra veszélyes mindentől távol, olyan helyen, ahol nem ér le a lábuk.
Én egyébként pont azt szeretem a nyílt vízen, hogy szabadon, egyedül lehetek, úgyhogy örülök is, hogy nincsenek sokan.
#1 Mondjuk az utóbbit megértem :DD
Este egyébként már én is átkapcsolok erre a nyugalmi zónára. Na meg ugyebár sok a kisgyermekes akik tényleg csak kikapcsolódni vannak ott, teljesen megértem. Csak fura, hogy internet, tv tele van a Balaton közepén úszókkal, de mikor én vagyok ott akkor bármikor lőhetnék egy csendéletet a tó közepéről.
De egy jó reggeli/délelőtti úszásra mit meg nem adnék :D Csak lenne kivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!