Az idős embereknek pusztán életkoruk miatt alanyi jogon jár a tisztelet?
Szerintem tiszteletben kell tartani hogyha valaki idős, de nem kell úgy gondolni mintha ez egy érdem lenne.
Meghát attól függ hogy hol..
Saját tapasztalatom persze általánosítva mondom..
Faluban élek, az utcában nem egy idős hölgy lakik, velük mindig tiszteletteljesen bánok, köszönök minden esetben, volt hogy megkértek hogy húzzam ki a kukát az útra stb.. mindig szó nélkül megteszem. Feléjük mindig mutatok tiszteletet már csak a koruk miatt is.
Ha bemegyek a városba ott nem mondható el ugyanez, lehet a rossz réteggel találkoztam eddig és ezért mondom ezt, de pl egyszer egy idős néni felrángatott a buszszékből mert hogy nem adtam át a helyem. Ha megkért volna átadom, ha csak a legapróbb jelzést is adta vola hogy ő ott van akkor persze hogy cselekszem. Tehát nekem erről sem az jön le hogy az idős néni bármilyen tiszteletet tanúsított volna felém.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!