Mit gondolsz, lehet a halál után valami vagy teljesen megszűnünk?
Én személy szerint a reinkarnációban hiszek, mivel nem tudom elképzelni hogy mindenkinek csak egyetlen egy élet adatik meg.
Ti mit gondoltok?
A reinkarnáció érdekes elképzelés a "hagyományos" modellekhez képest, mert nem nem sérti annyira durván az energiamegmaradás törvényét meg a termodinamika II. főtételét.
Ha belegondolunk, akkor azért vannak annak is érdekes folyományai:
Ha reinkarnáció van, akkor elvileg az univerzum fix számú lélekkel rendelkezik. Viszont akkor érdekes kérdés, hogy mivel az emberiség létszáma változó, akkor hol és milyen formában vannak a lelkek tárolva, amíg testre várnak.
Pl. érdekes kérdés, hogy mikor még csak 2 milliárd volt az emberiség létszáma, akkor a maradék 5 ült valahol a raktárban, és várta, hogy több ember legyen, és megszülethessen. Mekkora vajon a kapacitás, hányan vannak még eltárolva, azaz meddig nőhet még a népesség? Mi történik, ha elértük a maximumot, és megpróbálunk tovább szaporodni?
Ill. gondolatkísérlet. Ha pl. most azonnal felrobbantanánk a Földet, ezzel az egész emberiséget elpusztítva, akkor mindenki visszakerülne a tárolóba, és mivel több ember nem születhetne, örökre ott is ragadna. Ha belegondolunk, egy ilyen sors nem kevésbé rémisztő, mint egyéb vallások poklai, túlvilágai.
2-es
Érdekes eszmefuttatás, de azt is vegyük számításba hogy lehetséges más bolygókon is alakult ki élet..ha nagyon hasonló ami itt a földön van, oda is le lehetne születni.
#5: Kérdés, hogy akkor hogy jut el a lélek az egyik pontból a másikba. Azt tudjuk, hogy az energia, információ, semmi nem terjedhet a fénysebességnél gyorsabban, mert akkor fordulna az ok-okozat sorrendje, illetve fénysebességnél gyorsabb terjedéshez negatív tömegre lenne szükség.
Ha meghalsz, majd földi években mérve évmilliárdokkal később születsz újra egy másik bolygón, akkor ez hosszútávon kivetítve olyan hosszú ciklusokat jelent, ami már galaktikus méretekben is mérvadó.
Még azon is el lehet gondolkodni, hogy akkor már megint képbe jön a termodinamika második főtétele. X idő múlva az egész világegyetem termodinamikai egyensúlyba kerül, és nem lesznek se bolygók, se csillagok, csak homogén közeg. Vajon hány ciklus lehetséges addig, ha egy-egy között ilyen sok idő telik el? Illetve hogy érinti a reinkarnáció egész koncepcióját, ha előző életemben nem egy angol cselédlány voltam az 1800-as években, hanem egy kis zöld emberke 800 milliárd évvel ezelőtt egy távoli bolygón?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!