Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ki emlékszik még amikor egy...

Ki emlékszik még amikor egy kiskeresetű ember is megtehette,hogy kifőzdékben,piacokon,meg kínainál egyen?

Figyelt kérdés
15-20 éve rendszeresen jártam kifőzdékbe,piacra enni,ettem rendes főtt ételeket,lángost, palacsintát,kínai gyorsbüfébe is szerettem járni,pedig nem kerestem sokat akkoriban sem,de olcsók voltak ezek a helyek.Emlékszem volt hogy a piacon állva kellett megennem a kaját,mert mindenhol ültek.Ma már nem látok kígyózó sorokat a piacokon,kifözdékben sem,ülöhely is mindig van akárhányszor megyek.Ma már ritkán eszek piacokon, kifőzdékben, nagyon drágán adják a kaját,a fizetésem meg nem emelkedett a duplájára sem az elmúlt 15 évben.Úgyhogy itthon kell fözöcskéznem,még ha nincs is kedvem hozzá.

2021. nov. 4. 14:06
A kérdező szavazást indított:
Járok kifözdébe,piacra enni
Nem járok kifözdébe,itthon fözök magamra
Rendelni szoktam kaját,én megtehetem.
19 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
91%

emlékszem hogy 15 év 800-1000 forintból ki lehetett hozni kínaiban egy kis leves-kis menü kombot

ma Pest megyében egy kínaiban nagy leves, nagy menü 2500 forint

2021. nov. 4. 14:09
 2/9 A kérdező kommentje:
Soha nem rendeltem még kaját,mindig elmegyek a boltba és ott veszem meg.
2021. nov. 4. 14:09
 3/9 A kérdező kommentje:
Én 15 éve 500 forintból megettem egy olyan adag kaját,ami most 1200-1300 forint.
2021. nov. 4. 14:12
 4/9 anonim ***** válasza:
95%
Mikor fiatalok voltunk, nagyon keveset kerestünk, de rendszeresen ettünk házon kívül. Azóta nagyon elmentek az árak, viszont elég sokan vannak, akik jól keresnek, és megengedhetik maguknak.
2021. nov. 4. 14:12
 5/9 A kérdező kommentje:
Volt élet régen voltak emberek mindenhol legalábbis itt Pesten.Emberek bent ültek kifözdékben,bisztrókban,voltak szórakozóhelyek és egymással beszélgettek,ismerkedtek,nem volt okostelefon amit nyomkodjanak.
2021. nov. 4. 14:17
 6/9 anonim ***** válasza:
82%

"Ma már nem látok kígyózó sorokat a piacokon,kifözdékben sem,ülöhely is mindig van akárhányszor megyek."

Szerintem ez pont azért lett, mert az emberek gazdagabbak lettek, és egyre többen már étteremben ebédelnek.

Ill. rengeteg a házhoz szállító ételfutár.

Szerintem jóval kevesebben főznek, mint régen.

2021. nov. 4. 14:50
 7/9 anonim ***** válasza:
91%

Éppen ezért.

Régen több volt az ott evő, jobban ment az üzlet, olcsóbb volt a kaja.

Most kevesen mennek oda, így több pénzt kérnek a kajáért.

2021. nov. 4. 15:16
 8/9 anonim ***** válasza:
91%

Én Budapesten azt tapasztalom, hogy ebéd időben minden étterem tele van. Egyetemistákkal, irodistákkal, stb… főleg Budán és a V, IX kerületben szoktam mozogni, de mindenhol ez van..

Egyetem mellett lakom és a kifőzdék, kínaik előtt kígyózó sorok szoktak lenni dél és 2 között, hagyományos éttermek is tele vannak (ott is 1500-2000 egy menü)

2021. nov. 4. 17:48
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Van SZÉP kártyám, az Infoparkban van pár étterem, ahol megfizethető, és jó a kaja, úgyhogy a hétvégéket leszámítva kb mindig étteremben, menzán ebédelek. A hétvégéket, meg a vacsorát megoldom, reggelizni alig szoktam.

Finoman szólva nem vagyok házias, ráadásul a fűtés lakásban enyhén szólva nem korszerű, csak a lakás egyik végén van egy konvektor, a konyhában meg hidegebb van. Félek, hogy a sok főzőcskézéstől penészedne, a felújítás során rengeteg penésznyomot találtam a tízmillió festékréteg alatt.

F

2021. nov. 4. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!