Ki emlékszik még amikor egy kiskeresetű ember is megtehette,hogy kifőzdékben,piacokon,meg kínainál egyen?
emlékszem hogy 15 év 800-1000 forintból ki lehetett hozni kínaiban egy kis leves-kis menü kombot
ma Pest megyében egy kínaiban nagy leves, nagy menü 2500 forint
"Ma már nem látok kígyózó sorokat a piacokon,kifözdékben sem,ülöhely is mindig van akárhányszor megyek."
Szerintem ez pont azért lett, mert az emberek gazdagabbak lettek, és egyre többen már étteremben ebédelnek.
Ill. rengeteg a házhoz szállító ételfutár.
Szerintem jóval kevesebben főznek, mint régen.
Éppen ezért.
Régen több volt az ott evő, jobban ment az üzlet, olcsóbb volt a kaja.
Most kevesen mennek oda, így több pénzt kérnek a kajáért.
Én Budapesten azt tapasztalom, hogy ebéd időben minden étterem tele van. Egyetemistákkal, irodistákkal, stb… főleg Budán és a V, IX kerületben szoktam mozogni, de mindenhol ez van..
Egyetem mellett lakom és a kifőzdék, kínaik előtt kígyózó sorok szoktak lenni dél és 2 között, hagyományos éttermek is tele vannak (ott is 1500-2000 egy menü)
Van SZÉP kártyám, az Infoparkban van pár étterem, ahol megfizethető, és jó a kaja, úgyhogy a hétvégéket leszámítva kb mindig étteremben, menzán ebédelek. A hétvégéket, meg a vacsorát megoldom, reggelizni alig szoktam.
Finoman szólva nem vagyok házias, ráadásul a fűtés lakásban enyhén szólva nem korszerű, csak a lakás egyik végén van egy konvektor, a konyhában meg hidegebb van. Félek, hogy a sok főzőcskézéstől penészedne, a felújítás során rengeteg penésznyomot találtam a tízmillió festékréteg alatt.
F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!