Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nyaralni vagy hotelbe sosem...

Nyaralni vagy hotelbe sosem járó emberekkel mi a “baj” ?

Figyelt kérdés

Ismerek egy két ilyen embert aki bár anyagilag megtehetné de soha sehová nem járnak nyaralni külföldre az elmondásuk szerint, se hosszú hétvégére valahová az országban, se egy fesztiválra, semmire. Egyikük elmondása szerint ő azért nem jár mert gyerekkorában ők sosem mentek.

Hogy lehet ezt kibírni, nem lehet nagyon unalmas az élet így? Hogyan alakul ez így ki egyes embereknél?

2021. nov. 1. 12:10
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
89%
9 Az az érdekes, hogy akiknek az utazás a mániája, elvileg azért teszik, mert ők nyitott és érdeklődő embereknek tartják magukat.A gyakorlatban meg még is mindig ők csámcsognak mások életén, ítélkeznek, nem bírják felfogni, ha másoknak más jelent szórakozást, kikapcsolódást.Érdekes, akiket a nagy utazók megszólnak, lenéznek, ők nem foglalkoznak azzal, hogy ki mit csinál.
2021. nov. 1. 12:55
 12/24 anonim ***** válasza:
84%

Nem tudom, mennyire tartozom ebbe a csoportba, évek óta szingli vagyok (bizonyos okok miatt nem is kerestem párt, nem vagyok képtelen amúgy kapcsolatra) és pénzem is csak az utóbbi 1-2 évben lenne rá, most is csak korlátozottan.

Nem vonz.

2-3 nap távollét, idegen helyen alvás is leszív, fáraszt. 1 hét már nagyon - anno táborokban volt erre példa.

Viszont volt párszor 1-kb 1 hét szabadságom, amit otthon töltöttem. Brutál sok alvással saját ágyikóban, lassú napokkal, sok sporttal, barátokkal találkozásokkal, 1-1 napos programokkal, otthon hobbizással. Eszméletlenül jól éreztem magam és ki is pihentem magam.

Idén 2-3 napos kirándulások, mini-utazások voltak. Egyfelől jól éreztem magam, másfelől le is szívott. Hétvégéken voltak ezek és körbe is lőttam szabadsággal, hogy előtte és utána való nap otthon legyek.

Biztos nehéz engem megérteni. A másik oldalt mindig nehéz megérteni. :)

Én például azokat nem értem meg, akik már 2-3 nap alatt unatkoznak otthon.

29N

2021. nov. 1. 13:01
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Én ugyan járok nyaralni, de ritkán, csak pár évente (idén nyáron voltam külföldön, előtte kb. 5-6 éve). Annyi az oka, hogy utazni szeretek, nem "nyaralni". Nem az a szempont, hogy ne itthon legyek, hanem az, hogy egy utazáson megismerhessem az adott országot, az embereket, a kultúrát, a természetet. Ezt azért jóval nehezebb megszervezni és jóval drágább is. A legegyszerűbb és a legolcsóbb turistaparadicsomokba utazni, amiktől személy szerint hányingert kapok. Mű az egész, nem szeretem, ha hülye külföldinek néznek, kiszolgálnak, körbeugrálnak, de közben lépten-nyomon azt lesik, hogy mivel tudnak lehúzni, próbálnak rám sózni mindenféle hülyeséget, nem tudom elengedni magam, mert állandóan figyelni kell, hogy nem írtak-e bele valamit az étteremben a számlába, amit amúgy nem is ettünk, vagy jól adtak-e vissza. Egy utazáson szeretnék akár csak arra a rövid időre is úgy élni, mint az adott országban élők, azt szeretném enni-inni, amit ők, szeretném bejárni a természetet anélkül, hogy belépőt fizetnék egy bekerített parkba és minden fa mellett egy pucsító tinilányt kellene kerülgetnem, mert muszáj feltennie instára, hogy itt volt. Nyilván megvannak a hátrányai, kockázatai is annak, amit szeretnék, de örömmel vállalom őket.
2021. nov. 1. 13:45
 14/24 anonim ***** válasza:
42%
Önmagában emiatt nincs baj. Ahogy önmagában azzal sincs baj, aki nem iszik alkoholt vagy aki jobban szeret olvasni, mint bulizni. A baj azzal van, hogy ezekben az emberekben a saját önkéntes vagy önkéntelen lemondásaik ezekről a dolgokról olyan szintű gyűlöletet és felsőbbrendűséget növesztenek, hogy senki sem marad meg mellettük. Már csak önizagolásból is leszólnak mindenkit, aki nem olyan, mint ők. Ellenben egy ember, aki kiegyensúlyozott, nem így viszonyul azokhoz, akik mást szeretnek vagy másképp élnek. Van ilyen frusztrált a másik csoportban is, de általában a valamiről lemondó rétegben szokott sok ilyen intoleráns degenerált lenni, aki csak drámázni meg hisztizni tud.
2021. nov. 1. 13:55
 15/24 anonim ***** válasza:
87%

14 vagyok

Ja ezek az utazásbolond erőszakos félnomádok normális állás nélkül ennek a lónak a másik oldala, mint látjuk. Ha annyira fsza lenne az élet, drágáim, nem másét fikáznátok.

2021. nov. 1. 13:57
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

"Nyaralni vagy hotelbe sosem járó emberekkel mi a “baj” ?"

Semmi baj nincs velük. Ennyire nehéz elhinni, hogy 8 milliárd emberből nem mindenki szeret utazni? 8 milliárd különböző személyiség létezik. Tényleg ennyire hihetetlen, hogy valakinek nem az utazástól lesz tartalmas az élete?

2021. nov. 1. 14:17
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Kérdés, mit csinálnak helyette és ők hogyan élik meg.

Én szinte soha nem voltam klasszikus "nyaraláson" ellenben túrázni, kirándulni, teljesítménytúrázni minden héten elmegyek országon belül. Ez bő egynapos program és így folyamatosan jutok új élményekhez.

Míg másoknak az évi 1-2 nyaralás, síelés jelenti a kikapcsolódást, nekem ezek a folyamatos kisebb kimozdulások.

Az meg, hogy kinek mi az unalmas, relatív. Én hétköznap volt, hogy vettem egy 2 ezer darabos LEGO-t és az lekötött 1 hétig is. Nem kell mindig kimozdulni sem a szórakozáshoz.

2021. nov. 1. 14:26
 18/24 anonim ***** válasza:
90%

Mondjuk én ezt a "hotelbe járást" sosem értettem. Elmegyek azért, hogy egy hotelben lehessek?

A hotel csak egy szállás az utazás során, nem a cél, hanem az eszköz.

2021. nov. 1. 14:28
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
sose voltam nyaralni... nem, nem unalmas az életem.
2021. nov. 1. 15:15
 20/24 anonim ***** válasza:
82%

Ha lenne párom, vagy barátaim, akikkel mehetnék nyaralni, szívesen mennék.

Egyedül viszont mindent megunok előbb-utóbb. Az egész fiatalkoromat egyedül töltöttem, és már belefáradtam.

Max valami szervezett túrára elmegyek egyszer.

21F

2021. nov. 1. 16:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!