Hogy kell viselkedni bunkó és visszapofázó emberekkel?
Elnézést, de kisregény lett végül, szóval jó lenne ha valaki elolvasná.
Ma mentem épp a zebrán, gyorsan át akartam érni, mert ott balról jönnek kocsik is közben erre hirtelen a jobb oldalamról egy üzletember szerű napszemüveges pasi kezdett vélhetőleg velem ordibálni, hogy "mi az hogy utcán mások elé kerülsz hülye gyerek" meg még motyogott magában valamit sőt mikor átértem a túloldalra még vetett rám egy pillantást de én csak ekkor néztem rá, mikor vitatkozott úgy tettem mintha nem is miattam balhézna, mert akkor tényleg nem sejtettem hogy én vagyok a baja...láttam, hogy ő cikázott mögöttem össze vissza és még ő van kiakadva, hogy elé vágok mikor ő nem is sietett utána csak én. Korábban mikor valaki így beszélt velem simán visszapofáztam én is de akkor tovább vitatkoztunk de ma már rájöttem ha semmit nem reagálok és vagy úgy tesztek mintha nem is hallottam volna hamarabb befogja és tovább áll nekem meg nem lesz miatta rossz hangulatom.
Ilyenekre sajnos érzékeny vagyok és nem tudom hogy kell jól kezelni ha pl.ok nélkül is valaki random beléd köt és bunkó stílusban vitatkozik veled. Most volt rá ok de feleslegesen szerintem. Máskor egy drogos csávó kért pénzt anyámtól és mellette ültem, nem akart lekopni erre rászóltam hogy "azt mondta nincs..!" és erre rámszólt hogy "ki kérdezett téged hülye k.rva..ezek után még anyám is mondta hogy "ezek után tudod mikor adok", látszott hogy tényleg drogos volt a gyerek. Utána persze elsétált.
Szóval itt hatott a visszapofázás, később is láttuk de szerencsére nem jött hozzánk. Itt akkor úgy éreztem, hogy azért "megijesztettem" úgy, hogy elment hisz előtte míg anyám nem reagált (mondta hogy nem csak halkan de nem értette) folyamatosan kunyerált, már féltem hogy a telefont ki kapná a kezéből. de mégis magamra vettem amiket mondott pedig ilyenek szavára nem adhatok...
Ma is buszon egy normális kinézetű férfi állt előttem szinte úgy, hogy volt hely bőven hogy leszálljak de még kapaszkodott és mikor leszálltam volna, ugye ilyenkor ülök amíg nem nyitja az ajtót és még volt út azért de a bácsi már türelmetlenkedett, és kérdezte "nem száll le?" és mutatott hogy előre enged pedig én még kivártam volna azt a kis időt. Ilyenkor felidegesítenek az emberek, hisz hagyd törődjek a magam dolgával, és hogy hagy álljak fel akkor amikor jól esik, sőt minek szól hozzám, csomó hely volt ott és nem is ült le utána ilyenkor azt hinné az ember. Mikor motyogott valamit, akkor felálltam és csak néztem rá. Majdnem mondtam hogy "türelmetlen papa? Mindjárt.." de csendben leszálltam. Konkrétan üres volt a busz szinte.
Máskor meg felszálltam a buszra és leghátulra akartam leülni, ült egy nő a másik ülésen és az ablak mellettibe akartam menni. Telefonált de direkt rámutattam az ülésre mikor nézette és ott készen álltam hogy szeretnék bemenni sőt szóltam is. Látom egy kis retikül van ott és nagy nehezen elvette. Később mikor elhelyezkedtem akkor szólt hozzám, hogy "elnézést, nem emlékszem hogy szólt volna hogy leakar ülni? vagy lehet süket vagyok" erre én "én meg nem emlékszem, hogy a táskáknak is van külön bérletük." és hogy "ez nem táskatartó hely" erre úgy tettem mintha telefonon beszélnék de hallottam hogy magyarázott közben de az a vicc, hogy kövi megállónál már szállt is le...mire jó ez a fölösleges balhé? Fiatal nő volt amúgy.
Hogy ne foglalkoztak ennyit más emberekkel és ne vegyem magamra ha hozzám szólnak feleslegesen vagy bunkóznak? Érzékeny vagyok de szeretnék javítani ezen. Fülessel próbálkoztam de mindig érzem hogy valaki mindjárt belém köt és pár megállókra nem kellemes kivenni. Próbálok nem okot adni, hogy belém kössenek vagy feleslegesen szóljanak hozzám de még ennek ellenére is belém kötnek...
Egyetlen egyszer éreztem jól magam amikor hozzám jött valaki, egy idős "csöves" kinézetű bácsika a villamosmegállóban és kért kis aprót ennivalóra de láttam rajta hogy ő nem az ilyen kunyerálós fajta hogy kér még hisz csak ennyi? Zsebemben volt pár apró boltból odaadtam neki és megköszönte és hálás volt, sőt nem is kért többet.(220 lehetett talán)
24L vagyok. Köszönöm ha elolvastad és elnézést ha hosszú lett.
Én mindig szituációtól függően reagálom le. Az abszolút jogtalan, ok nélküli beszólásokra visszapofázok és hajlandó vagyok elküldeni olyan szóhasználattal, amit ide nem írhatok le, mert törlik a válaszom. De ez nagyon szélsőséges eset, ehhez valakinek tényleg nagyon belém kell kötnie. De ilyentől se riadok vissza, volt már hasonló, tag könnyes szemekkel menekült előlem. Amúgy pedig én ignorálok mindenkit, de így tényleg. Egyébként utólag én is morfondírozok rajta, tehát nehogy azt hidd, hogy egyedül vagy ezzel. Utána én is agyalok rajta, de elsősorban azon, hogy mi bajuk van embereknek? Ennyire súlyosan belekötni másba a semmiből. Nem is értem. Én még soha nem szóltam oda senkinek magamtól. Mindig csak visszaszóltam. Pedig volt már olyan, hogy megtehettem volna, de minek beugatni? Na, mindegy. A lényeg, hogy nem gond, ha utólag agyalsz rajta, ez szerintem természetes, mindenki, aki értelmesebb, az átgondolja, hogy ő hibázott-e vagy csak egyszerűen zavar a tudat, hogy ilyen embertársaid vannak. De a legjobb az tényleg az, ha ignorálod a másikat vagy pedig egy nagyon rövid válasszal letudod a témát, ha nagyon muszáj válaszolni. Egyébként pedig ha valaki tényleg nagyon komolyan belédáll, akkor is működik az ignorálás, de nem mindig bírja az ember idegileg, néha muszáj visszaugatni. De elsősorban tényleg azt ajánlom, hogy ne szólj vissza, ha nem muszáj. Még a végén megsérülsz. Én nem nő vagyok és küzdősportolok majdnem 15 éve, szóval én visszaugatok, mert ha agresszív szándékkal közelebb jön, mint az nekem tetszik, akkor már ütöm is meg. De ha nő lennék és nem lenne semmi harci tapasztalatom, akkor finomabban szólnék vissza, illetve jobban ignorálnám az ilyeneket.
Egyébként amit nagyon ajánlok még, az jogosítvány. Tényleg. Amióta jogsim van, azóta nem ültem buszon, vonaton, ennek már 3 éve és hú, te, mennyivel boldogabb az életem, hogy kevesebb emberrel találkozom. Álom. És sokkal kényelmesebb meg biztonságosabb is. Úgyhogy ezt komolyan javaslom. Addig is pedig ignorálj. De tényleg, mert ráfázhatsz, ha nagyon visszaszólogatsz. Ettől függetlenül ne hagyd magad, ha olyan a szituáció.
Szerintem jól döntötted el a fenti szitukban, hogy ignorálj, vagy visszaszólj.
Ezt is megtanulja az ember.
Én tehat nem te :) a taskas szitunál lehet racionálisan feleltem volna: igen szóltam./nem, valóban nem szóltam.
Egyébként a racionalizálás nagyon jó, nagyon összezavarja a kötözködőt, viszont a csupán aggódó ingerültet ("leszáll?") pedig megnyugtatja.
Osztom a véleményt hogy ignorálni kényelmesebb.
Nálam a fokozatok:
Ignorálás, ha még ugat:
Racionalizálás, ha még ugat:
Leoltás, ha még ugat, akkor ő veszélyes, akkor vagylagosan:
Rendőrt hívok/leütöm/elfutok.
De! Racionalizálás után vége a beszélgetésnek részemről. Nem nézek rá varakozón, hogy nahh van meg bajod? Az kihívó.
Nem harcolni jöttem, hanem utazni. -ez a mottó. En nagyon komfortos vagyok. Nem szeretek többet foglalkozni egy idegennel, mint amennyit muszály.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!