Miért menő az olyan diák aki magasról tesz a tanulásra, visszapofázik a tanárnak és megszegi az iskola szabályait?
Jó nem minden iskolában van így de a fiatalok jelentős részének körében ez a népszerű és ugyanolyan proli módon viselkednek mint ezek a raj-keménycsávó-nagymenő senkik.Amikor ezek megjelentek akkor kezdett el terjedni az iskolákban ez a menők és lúzerek/stréberek ostobaság,pedig k*csög amerikai szokás az is.
Előre is köszönöm a válaszodat!
Csak a buták szemében menő dolog ez. Az intelligensebb diákok átlátnak rajtuk. Ne tartozz közéjük, légy egyéni ;)
Amúgy Amerikában sem mindenhol ez megy. Meg ez sokszor inkább korosztály-függő dolog.
Én éppen birom az ilyen fiúkat. 17/L
Persze bizonyos határokig, a pasim is ilyen. De ő szabályt nem szeg meg, csak nem igazán tanul, meg dumálgat egy kicsit a tanárokkal... :)
De engem ez nem zavar, attól még velem rendes, olyan rosszfiús, ha érted... :))
Ez mindig is így volt... Van az életben az az időszak, amikor a munka még nagyon távolinak tűnik, a lázadás, a lazaság meg menő.
Mivel jó pár éve magam mögött hagytam a középiskolát megsúgom Neked, hogy ez meg fog változni. Az ilyen diák vagy összekapja magát, és a végén elkezd tanulni, és lesz rendes munkája, vagy hirtelen nagyot fog zuhanni a népszerűsége, amikor a korábban őt éltetők egyetemre mennek, jó munkahelyet szereznek, normális pénzt keresnek, ő meg gályázik valami vacak helyen éjjel-nappal, a következő 40 évét meg azzal tölti, hogy az iskolás 4-8 évéről elmélkedik, amikor ő volt a király (haja, 15 éves érettségi találkozón de szépen látszott ez ;))
Köszönöm a válaszodat!
Egyébként éves fiú vagyok,én nem tapasztaltam ezt,mert egy nagyon erős gimnázium volt ahová csak ötös tanulók jártak és mindenki intelligens,kedves volt.
Csak hát azt hallottam itt Gyk-n is és máshol is,hogy ezek a menő dolgok manapság amiket én most felsoroltam.
Néhány éve láttam még amerikai tinédzserfilmeket és ott ugye az ilyen páwa féle diákok voltak a menők és a plázap*csák és aki jól tanul,szorgalmas és jó gyerek azt kiközösítik,megalázzák,szivatják stb.
De itt Magyarországon is az általános iskolák nagy részt ilyenek, a középiskolák közül pedig a Szakközép iskolákban és Szakmunkásképzőkben szinte mindegyikben azok a menő dolgok amiket én felsoroltam.
De van jó pár gyengébb gimnázium is ahol ezek mennek.
Persze jó néhány iskola van ahol nem ez megy.
Köszönöm a válaszodat egyébként!
Elnézést!
Ott hogy "egyébként éves fiú vagyok" véletlenül nem írtam oda 20 éves.
Először is köszönöm mindenkinek a válaszát!
Kedves harmadik válaszoló!
Ugye te azt írtad,hogy ez mindig így volt.
Szerintem egyáltalán nem régen még sokkal nagyobb fegyelem volt az iskolákban nem is léteztek még akkor ezek a nagymenő páwák meg pláza cicák akkor még nem volt olyan,hogy ellenségnek tekintették a tanárt és azt tartották követendő példának aki visszapofázik,megszegi az iskolai szabályait és nem tanul.
Az ilyen gyerekekkel régen keményen elbántak,tehát régen egyáltalán nem ezek voltak a menő dolgok.
Azért mondtam azt,hogy amerikai hatás,mert azt hallottam,hogy ott már a 1990-es évek végén is olyanok voltak az iskolák és ott volt menő dolog a swag.yolo stb.És ide is átterjedt csak itt páwának nevezik őket.
Minden amerikai filmben az ilyenek voltak a menők az iskolában,a nyomik pedig azok voltak akik
tanultak,fegyelmezettek/jó gyerekek(ahogy ők mondták "stréberek")
És amit az amerikai tinédzserfilmekben láttam az már átterjedt ide is néhány eltéréssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!