Mennyire gyakori az ittas vezetés?
Hány olyan sofőr lehet, aki italosan ül volán mögé.
Ezek ennyire vakmerőek?
Szerintem nagyon gyakori.
De az is igaz, hogy az ittasságot sokan úgy képzelik el, mint önmagát az alkoholizmust.
Mit gondol az emberek többsége egy alkoholistáról? Ül a kocsmában, várakozik a trafik előtt, világát nem tudja, részeg, igénytelen stb.stb. Holott javarészt az alkoholisták rendes családi háttérrel rendelkeznek, munkahellyel, hobbival, stb., csak éppen kell a reggeli pici vodka/bor/sör/pálinka. Nem részeg, csak ittas. Szerintem rengetegen kezdik így a napjukat és totál irreleváns számukra, hogy vezetnek vagy sem...
Nem régiben döbbentem rá, hogy nagyon gyakori.Rengetegen vezetnek úgy, hogy megisznak pár sört, 1-2 felest.Láttam is már sok ilyet, meg hallom is rendszeresen.
Van egy trafikos ismerősöm, ő is mondja mennyien mennek már kora reggel sörért, töményért.Sokat ismerünk is közülük, elviekben nem számítanak lecsúszott embereknek, mert rendes munkájuk, családjuk van.Ennek ellenére reggel lecsusszan 1-1 feles napi szinten, vígan vezet utána.
Elég baj az, hogy sokan így vezetnek.
Hatalmas felelőtlenség.
Teljesen mindegy,hogy 0,000000001% vagy hangyafaxnegyednyivel többet mutat vagy kevesebbet...
"Majd ha ez a műszer nullát mutat öregem,akkor esetleg nem szólunk egy szót sem."
4. Azért vannak munkakörök,ahol szúrópróba szerűen szondáztatnak,és nagyon sokan nem merik megkockáztatni mert ha egyszer elkapják őket,az bőven elég.
Illetve vannak,akiknek adnak helyet viszont sehol máshol nem volt lehetősége.
Ha azt elszúrja,vége a dalnak.
Autópálya-pihenőben lévő üzletben dolgozom. Minden nap van olyan vásárló, aki cikkcakkban közlekedik az üzletben, majd beül az autójába, és elhajt.
Én eddig halál nyugodtan közlekedtem, most már rendesen félek, autóban is óvatosabb vagyok, de biciklivel pláne mindig megállok, akkor is, ha nekem lenne elsőbbségem, a fülhallgatóval sétálást, futást meg kivettem a repertoárból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!