Miért van ennyi szellemi proli?
Figyelt kérdés
Az internet lehet az oka, hogy ennyi felszínes tudású ember van, aki közben mégis értelmiséginek hiszi magát?2021. okt. 20. 18:40
11/23 A kérdező kommentje:
#10:
Nekem a szellemi prolikkal van bajom. Ahogy már korábban írtam, arról a típusú emberről van szó, aki magát műveltnek hiszi, pedig csak innen-onnan összeolvasott félműveltséggel rendelkezik. Aki csak simán műveletlen, azzal nincs bajom.
2021. okt. 21. 00:51
12/23 anonim válasza:
Pont a magukat műveltnek képzelgő, innen-onna összeolvasott félműveltséggel bírók szoktak prolizni és "szellemi prolizni".🤔 Az ilyenek nincsenek ugyanis tisztában azzal, hogy mit jelent a proletár szó, amit gunyorosan prolinak rövidítenek. Esetleg még meg is próbálják magyarázni, hogy nem társadalmi osztályról, hanem műveletlen emberről beszélnek, ezzel is igazolva azt, hogy keverik az iskolázaltan/műveletlen embert a dolgozó, általában lenézett társadalmi osztállyal.
13/23 anonim válasza:
ddig is volt, csak nem tudtál róla, mert egrészt nem volt internet, másrészt voltak olyan idők is amikor ha valami rosszat mondtál, jött az ÁVH és elvitt valahová "dolgozni"...
14/23 anonim válasza:
Az internet lehet egy jó tér erre,de nem kizárólagosan.Az emberi elme hiszékeny,viszont szeret mindenki másnál okosabb lenni.Aki erre nem tudatos,az készpénznek vehet rengeteg dolgot,anélkül,hogy alaposabban utánajárna,használná a józan eszét,vagy elismerné azt,hogy nem tudja mi az igazság.Talán az utolsó a legfontosabb.
15/23 A kérdező kommentje:
#12:
Nem. A proli átvitt értelemben igénytelenséget jelent. A szellemi proli szellemi igénytelenséget.
2021. okt. 21. 16:23
16/23 anonim válasza:
Nem. A proli proletárt jelent, egy társadalmi réteget. De ezt a félművelt tapló nem érti meg.
17/23 A kérdező kommentje:
#16:
Nem tehetek róla, ha nem érted, mit jelent az átvitt értelem.
2021. okt. 21. 17:38
18/23 anonim válasza:
Nem tehetek róla, ha nem érted, hogy a helytelen átvitt értelem divatja nem tesz téged látszólag értelmessé.
19/23 A kérdező kommentje:
#18:
Én nem is akarok értelmesnek tűnni. Csak elmondtam a véleményem azokról, akik imádnak annak tűnni, és lenéznek mindenkit, akit nem tartanak annak. Néha még a valóban értelmeseket is.
2021. okt. 21. 17:47
20/23 anonim válasza:
Inkább mondjál suttyót, ne bántsd a prolikat.
A prolik építik körülötted a világot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!