Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy-hogy már nem használják...

Hogy-hogy már nem használják jó sokan már a retrica képszerkesztést a képeiken facebookon az emberek?

Figyelt kérdés
2014-2015-ig még csomó embernek volt retrica felírat a képeiken, de most már 1 embernél sem látok ilyet.
2021. okt. 11. 23:17
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

lehet h kiment a divatbol v találtak újat

én nem értek hozzá, nem ismerem ezeket

2021. okt. 11. 23:23
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

v akik addig csinálták, tinik voltak, és mondjuk pl úgy voltak,hogy kinőttek belőle,

és a következő generáció már nem ismerte ezt a dolgot, a pár évvel fiatalabbak,és tehát náluk ez nem terjedt el; már el se terjedt.

2021. okt. 11. 23:24
 3/8 A kérdező kommentje:

Max én arra tudtam csak gondolni, hogy azért mondtak le róla, mert ugye rá volt írva az emberek képeire, hogy retrica és rájöttek, hogy nem kell ezzel menőzni, hogy ki milyen képszerkesztő progival szerkeszti a képeit, mert nem tartozik ez senkire.

(2013 óta van facebookom és akkor még 15 éves voltam és azért tudom, hogy 2014-2015-ig még nagy divatja volt ennek a retricának.)

2021. okt. 11. 23:31
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
vagy népszerűsítették,hogy addigra már mindenki megismerje, és akkor amikor már mindenki tudta,hgoy miről van szo, hoy van olyan jó kis progi, akkor felhagytak vele.
2021. okt. 11. 23:34
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Én ennek eleve nem értettem a létjogosultságát. Mindenkit, akinek rajta volt, hülyének néztem. Vizuális szennyezés.
2021. okt. 12. 00:11
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

A titok az, hogy fizetőssé tették.

Kb. 4-5 éve nekem is fent volt az előző telefonon, szerettem, sokkal szebb filterek voltak benne, mint az instában - az volt a hátránya, hogy ott az appban kellett fotózni, nem lehetett utólag szerkeszteni kamerás fotót.

Új telefonnál valahogy elfelejtődött. Nem olyan régen eszembe jutott, hogy fel kéne tenni, de konkrétan semmit nem lehet benne csinálni, mert amint elkattintok egy képet, tolja az arcomba, hogy fizessek elő.

A másik, a közösségi média gyors fejlődése. Akkoriban minden új volt itthon, az insta, a gyors képszerkesztő appok, a szelfizgetés, mindenki csinálta a hirtelen jött divatból.

Mostanra ezek mind megszokottak, a többség azért már nem érez késztetést, hogy hetente más filterrel tolja meg a csücsöri szelfiket. :D

Pont a napokban nevetgéltünk a face által feldobott emlékeken, hogy minden baráti talin hat fotó és mindenki általi becsekkolás volt az alap, minden hülye kávé meg van örökítve az utókornak. :) Egyszerűen akkoriban mindenki ezt csinálta.

2021. okt. 12. 00:21
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Már nem divat. Illetve már szinte minden programban vannak filterek, pl. Instán.

Ráadásul az előlapi kamerák is jobbak már. Én szerettem anno a Retricát, mert sokkal jobbak voltak a fények, jobb minőségűnek tűntek a képeim, mint amikor sima előlapi kamerával lőttem őket. Most már nincs szükségem effektekre, mert a telefonom (Huawei P20) alapból szép képeket csinál, pedig már 3 éves telefon.

2021. okt. 12. 10:18
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Manapság a telefonok maguk is hajlamosak gyárilag szétfilterezett képeket csinálni.
2021. okt. 12. 11:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!