Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Aki szépségideál-alkatú az...

Aki szépségideál-alkatú az inkább genetikailag szerencsés, igaz?

Figyelt kérdés

Például, amióta az eszemet tudom, van hasi zsírpárnám. A zsírsejtek számát ugyanis semmilyen fogyókúra vagy edzés nem tudja csökkenteni egy szint alá. Ez olyan, minthogy körte típusként vastag a combom, széles a csípőm így vékony sosem lesz. Viszont nagyon kellemetlenül érzem magam a köldök alatti pocim miatt. Persze sokak szerint 70 kilóról le kéne menjek 55-re de a testalkatom miatt nem igazán sanszos, hogy 60 alá menjek, inkább lennék izmos, mint nyüzüge, ami esetemben már egészségtelen. 163 cm vagyok.

És lehet nem létezik olyan, hogy valaki "erős csontú" vagy "madárcsontú",de testalkat attól még létezik és az genetikailag kódolt. Szeretnék fogyni nyilván, de egy bizonyos kiló alatt már inkább kínszenvedés lenne semhogy jól tudnám érezni magam a bőrömben.

163 cm-hez a 60 kiló már egész korrekt lenne nekem. Utoljára gimiben voltam 57 kiló, akkor is vastag volt a combom, a karom is és volt hasam, bizony. Akkor is utáltam, rengeteget hullahoppoztam, de semmi se segített rajta.

Aztán megláttam egy képet a nagyiról fiatal korában, és az egész alkatomat tőle örököltem. XD

És ha már testalkat, 105 centis csípőből nem lesz 90, ahogy a 75 centis derékból sem lesz 65 centis vagy kissebb. 57 kilósan 90-70-100 centis méreteim voltak, mert füzetbe vezettem. Azóta 5 centivel több minden értékem. XD

Úgyhogy valahol úgy érzem a genetikai adottságaimmal is meg kell békéljek, bármilyen nehéz is. Széltében és hosszában is kaptam egy csontozatot, rajta egy izomzattal (mert az adja a test tényleges alakját) ami változni nem igazán fog, hacsak nem roncsolom el végleg az izomzatom ami nem cél.

Sokaknak pl. a vádlijuk vékony, nagy túlsúlynál is szép a lábuk, hát az enyémet nem mutogatnám. Édesapámtól meg ezt örököltem, illetve a szintén nagyon vastag karjaim.

Persze igyekszem változni, de ezek a dolgok szerintem nem fognak.

2021. okt. 8. 23:34
1 2
 11/12 Metionin ***** válasza:
Attól függ, kinek mi a a szépségideál. Most ha én nagy melleket szeretnék de nincs, vagy hosszú lábakat de alacsony vagyok, akkor baxhatom. Viszont ha magadból akarod a legjobbat kihozni, azt csak úgy lehet, hogy nem hasonlítgatod magad szépségideálokhoz. Nézd meg mid van és abból dolgozz. Olyan dolgokért felesleges vágyakozni, amink úgysem lehet, mert nem úgy születtünk. Még a plasztika sem old meg mindent.
2021. okt. 9. 16:42
 12/12 A kérdező kommentje:

Szerintem is az az ideális, ha az ember elfogadja azokat az adottságokat amikkel született. Lehet jobbá, többé válni, és abból kihozni a maximumot. Az én alkatommal nem tud cél lenni az 55 kiló. Nekem a hasonló, körte alkatú nők az ideáljaim, mint Beyoncé vagy Bebe Rexha. Vastag a combjuk, nagy a fenekük, de gyönyörű hasuk és derekuk van, amivel én is boldog lennék, bizony. Az már más kérdés, hogy ők valószínű sosem híztak hasra, és nem 80-as a mellbőségük. Mert a csontjaimon faragni nem tudok.

Szóval ha lehet, rájuk szeretnék hasonlítani, és nem mondjuk Shailene Woodleyra, akinek inkább banán alkata van és hozzá nagyon magas is. Viszont vannak nők, akiknek ő a reális ideál. Vagy mondjak magyar hölgyet, pl: Ördög Nóri.

Aztán ott van Kylie Jenner, aki a plasztika miatt olyan, amilyen. Nekem nem kell zsírfeltöltés, hogy olyan legyen a combom, náluk meg amúgy divat a körte alak. :D

A körte alkat amúgy is gyakoribb a többinél itt Magyarhonban, minek harcolni ellene... az mindegy, hogy valaki 120 vagy 70 kiló, vagy 50 kiló, a széles csípő akkor is széles marad.

2021. okt. 9. 19:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!