Aki szépségideál-alkatú az inkább genetikailag szerencsés, igaz?
Például, amióta az eszemet tudom, van hasi zsírpárnám. A zsírsejtek számát ugyanis semmilyen fogyókúra vagy edzés nem tudja csökkenteni egy szint alá. Ez olyan, minthogy körte típusként vastag a combom, széles a csípőm így vékony sosem lesz. Viszont nagyon kellemetlenül érzem magam a köldök alatti pocim miatt. Persze sokak szerint 70 kilóról le kéne menjek 55-re de a testalkatom miatt nem igazán sanszos, hogy 60 alá menjek, inkább lennék izmos, mint nyüzüge, ami esetemben már egészségtelen. 163 cm vagyok.
És lehet nem létezik olyan, hogy valaki "erős csontú" vagy "madárcsontú",de testalkat attól még létezik és az genetikailag kódolt. Szeretnék fogyni nyilván, de egy bizonyos kiló alatt már inkább kínszenvedés lenne semhogy jól tudnám érezni magam a bőrömben.
163 cm-hez a 60 kiló már egész korrekt lenne nekem. Utoljára gimiben voltam 57 kiló, akkor is vastag volt a combom, a karom is és volt hasam, bizony. Akkor is utáltam, rengeteget hullahoppoztam, de semmi se segített rajta.
Aztán megláttam egy képet a nagyiról fiatal korában, és az egész alkatomat tőle örököltem. XD
És ha már testalkat, 105 centis csípőből nem lesz 90, ahogy a 75 centis derékból sem lesz 65 centis vagy kissebb. 57 kilósan 90-70-100 centis méreteim voltak, mert füzetbe vezettem. Azóta 5 centivel több minden értékem. XD
Úgyhogy valahol úgy érzem a genetikai adottságaimmal is meg kell békéljek, bármilyen nehéz is. Széltében és hosszában is kaptam egy csontozatot, rajta egy izomzattal (mert az adja a test tényleges alakját) ami változni nem igazán fog, hacsak nem roncsolom el végleg az izomzatom ami nem cél.
Sokaknak pl. a vádlijuk vékony, nagy túlsúlynál is szép a lábuk, hát az enyémet nem mutogatnám. Édesapámtól meg ezt örököltem, illetve a szintén nagyon vastag karjaim.
Persze igyekszem változni, de ezek a dolgok szerintem nem fognak.
Kérdező, leírnád részletesen légyszíves, hogy mikor miket, mennyit eszel, mikor mennyit sportolsz?
Csak, hogy érdemben tudjak válaszolni, hogy miért nem sikerül neked a fogyás.
Pedig ehhez a magassághoz 52-55kg lenne az ideális.
Van, amin persze nem lehet változtatni, mert genetika.
BMI alsó határa. Nekem nem érdekem csontváznak lenni. Shakira 157 cm és 57 kiló tiszta izom. Neki miért kéne 50 kilónak lenni? :D
Eddig 6 kilót fogytam a következőképpen: reggeli 2-3 tojás (valahogy) egy kis zöldséggel, illetve a kávém egy kis eritrittel. Enélkül nehezen tudnék élni.
Napközben általában 1 szendvics azért lecsúszik, mert 1500 kalóriánál nem tudok gondolkodni. PhD hallgató vagyok. A szendvicsben általában sonka van, uborka, mustár, sajt. Szóval jó pár órára eltelít. Ebédre mindig főzök. Leggyakrabban rizst lazaccal, csirkével, tenger gyümölcseivel. Ritkábban eszem burgonyát, néha tésztát is, viszont a főzelékeket nagyon szeretem, csak azokhoz nem kéne rántott ételeket enni, maximum pörit, tojást.
Amúgy szoktam enni joghurtot is minden nap, vagy 1 pohár kefírt (kell a tej nekem), sokszor csinálok smoothiekat vízzel (borzalmasan édesszájú vagyok sajnos). Nem minden nap, de azért szoktam enni édességet, kekszet, csokit, ha épp sok a melóm akkor kell az energia.
Persze lehetne proteinszeletet meg ilyen shakeket inni, de nem igazán pénztárcabarát. :/
Otthon vagy egy szobabiciklim, heti 30x30 percet tekerek rajta , szoktam tornázgatni, bár én alapvetően a hastáncért rajongok azt lehet zenére is. Meg persze minden nap sétálok.
Egy igazán komoly edzéstervhez étkezéssel szerintem már szakember kéne én meg sosem sportoltam úgy igazán semmit.
Tehát heti szinten 15 órát szobabiciklizel? :O
Iktass be heti 1 óra futást, hogy más mozgást is végezz. Lehet hullahoppkarikázni, ugrálókötelezni is.
A zsírégetés minimum 30 perc intenzív edzés után következik.
" Nekem nem érdekem csontváznak lenni."
Kérdésem leírásakor nem tudtam, hogy mit és mennyit sportolsz. És nem lennél csontváz, legfeljebb csak a tévképzetes álmaidban.
Én 159 centihez vagyok 46-47 kg, még se zörögnek a csontjaim, enyhén izmos és vékony vagyok.
A szendvics alapja miből van? Fehér vacakból vagy egészséges alapanyagú kenyér? Mustárt ne egyél minden nap és a sajt minősége se mindegy.
Remélem natur a joghurt és nem ízesített, amit eszel. Milyen minőségű édességet eszel?
Majd ha te is olyan keményen edzel napi szinten, mint Shakira, na, akkor reális az összehasonlításod, addig ne ringasd magad tévképzetekbe.
A hasi zsírt el lehet tüntetni megfelelő étkezéssel és testmozgással. A fogyás 70%-ban az étkezésen múlik.
Ebédig leírtad, hogy mit eszel és délután meg este?
ui.: mennyi vizet iszol egy nap? A smoothiekat hogyan csinálod? Ezen kívül gyümölcsöt szoktál enni?
Azért kicsit ellentmondásos vagy, lazacra telik, de a proteinszeletre és a shake-re írod, hogy nem pénztárca barát. Mert szerinted a lazac ára pénztárca barát?
Mit nem értesz ezen? Nem tudok mindent megvenni és kész. :D akkor már inkább veszek normális ételt, mert a shake és a szelet nekem sajnos nem ízlik. És hiába olcsó a csirkemell ha a fele víz, a lazacnak viszont nem és sokkal jobban telít. Úgyhogy személyes tapasztalatból megéri nekem költeni rá. A tengeri herkentyűk ára is annyi, mint a lazacé, ahol én veszem.
3x30 perc, bocsi. Futni sajnos nem tudok, mert rossz a térdem, most járok kivizsgálásra. A bicikli nem terheli annyira.
Miért fontos a teljes étrend amíg az ember kalóriadeficitben van? Szoktam enni fehérlisztet is. Amikor ezerrel dolgozni kell egy leadási határidőre akkor kisebb gondom is nagyobb annál, minthogy legyőzzem a vaníliáskarika iránti sóvárgásom, úgyhogy nem tudok non-stop diétázni. :D a legtöbb baràtnőm csupa egészségtelen dolgot eszik, de amíg a kalória oké, 1 grammot sem híznak.
Smoothie: gyümölcs és víz majd lehűtöm. Semmit se rakok bele ezen kívül. Amúgy bármilyen gyümölcsöt megeszek és minden nap eszem valamit. Paradicsomot is napi 2x, meg uborkát, ezek a nyerők nálam. És nem a napi 20 gramm mustáron múlik a fogyás szerintem. Banánt sem kellene enni, de mivel édesszájú vagyok, a csokit ezzel váltom ki. Amúgy étcsokit szoktam enni inkább, de nem minden nap most már azt sem.
A joghurt natúr és kefír. Néha szoktam gyümölcsjoghurtot enni, alacsony cukortartalmút.
Stabilan megvan a 2-3 liter naponta, ennél több nem megy, mert éjjel nem tudok visszaaludni mosdólátogatás után, szóval nem kínzom magam egy ideje.
Nem tudom, hogy te szakértő vagy-e a témában vagy bevált neked valami, azért próbálsz tanácsot adni.
Nem mindenkinek ugyanaz válik be. Nekem IBS-em van, vannak napok, amikor az alapétrendem nem tudom követni mert egész nap a WC-n ülök. Vitaminokat szedek mert nem használok fel semmit rendesen, gondolom én. És az IBS főleg lelki eredetű betegség, nem bírom a stresszt. De igyekszem tartani magam ahhoz, hogy csökkentem a zsír és a szénhidrát mennyiségét.
Az ilyen dolgok, mint a cukros üdcsik, chips, popcorn az IR miatt nem játszanak nálam, nagyon ellene vagyok a műanyag ételeknek.
Sütit általában magamnak sütök eritrittel. Abban 0 a kalória, csak ez is piszok drága.
Nettó 200 ezer ft-ból kicsit nehéz mindenre figyelni, hitelem is van, meg megtakarítási számla is. Marad 160, ebből 70 az albi, 90 ezer jut minden másra. Havi 60-at költök maximum ételre, ebben az is benne van, hogy néha beülünk a baràtnőimmel valahova, ahol szintén kerülöm a cukrot, az alkoholt, stb. És marad 30 ezer minden másra amiben a WC-papír is benne van, meg ruhát is kell venni néha, utazni stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!