Sokak szerint tahó vagyok. Hogy változtassak?
A barátaim szeretnek, tudják, hogy "van egy stílusom", amit én inkább nyersként definiálnék. Nem csomagolom nagy körmondatokba a gondolataimat, megmondom, amit gondolok, érzek.
Munkahelyemről kaptam visszajelzéseket, hogy "lekezelő és bunkó" vagyok az ügyfeleimmel, amiatt mert emberi hangon beszélek velük és nem mézes-mázos hangnemben nyalom a seg*uket.
Maradjak meg ilyennek vagy próbáljak erőltetni egy sokkal mázasabb, illedelmes viselkedés módot? Egyébként szerintem az vagyok, tehát ha direkt bunkó akarnék lenni, az egy másik szint lenne ahhoz képest..
Ami általában úgymond feldühít, hogy olyan ostobák az emberek, hogy olyan a mesében nincsen. Nyilván látszódik ennek a nyoma itt is. Tehát valaki feltesz egy világtalan baromságot, aztán kígyót-békát kiabál, ha leszólják emiatt.
"megmondom, amit gondolok, érzek"
Ne mondd meg, senkit nem érdekel. Várd meg, amíg kérdezi valaki.
Engem is egy tahó bunkónak gondolnak, de nem tudják milyen az, mikor tényleg az vagyok. Ha már ennyitől is rosszul vannak (es bizony a munkahelyemen a legjobb formámat adom), akkor ha valóban bunkó akarnék lenni sírva menekülnének előlem.
Vagy olyan helyre mész, ahol nincsenek ügyfeleid, vagy a velük való kommunikációban változtatsz.
En is volt, hogy kedvesen, lassan, mosolyogva beszéltem, mint egy tipikus “ügyintéző”, magamban viszont már a karomat vagdostam. De elmegy az ügyfél, én meg “elfelejtem”. Megeszek egy finom csokit, iszok egy kávét stb. Minden egyes ügyfelet, amint becsukta maga utan az ajtot, el KELL felejteni.
Ha rálátsz erre, akkor azért változtatni is tudnál rajta valamilyen szinten. Lehet, hogy nem akarsz? Valamiért tetszik neked ez a megmondóember szerep, vagy élvezed, ha megbotránkoztatsz másokat?
Vagy nem neked való ez a munkakör, és azon kéne változtatnod... Én se vagyok egy simulékony típus, így nem is dolgoznék soha olyan munkakörben, ahol ügyfeleket kell "kiszolgálni". Ilyen szereposztásban nem működöm jól. Szóval a világ is jobban jár, meg én is. :)
a kutyát sem érdekli amit gondolsz, vagy érzel.
ezt kellene felfogd és elfogadd.
am annyi, hogy ha kell neked ez a meló akk alkalmazkodsz.
ha pedig van másik ahol nem kell emberekkel foglalkoznod, de ugyanannyi a lóvé vagy jobb, átmész oda.
Nem mondd ki,amit gondolsz.
Csak akkor beszelj,ha kerdeznek .
Objektivan fogslmazz. Velemenyt ne kozolj. Vagy tanuld meg diplomatikusan kozolni.
Pelda: Gondolatom: Hu de ro.adt budos ez a parfum… Mit mondtam?! Ez a Terry M…. An.el.
Erre megkoszonte az illeto. 😂
Gondolat: Milyen feltunoen ocsmany az uj frizurad. Kimondva: Figyelemre melto az uj frizurad.
Tulajdonkepp ugyanolyan bunko maradtam,csak mashogy kozlom. 😂😂
Ha gyakorlod,fog menni. Irj magadnak otthon szituaciokat es gondolkozz diplomatikus valaszokon. Altalaban ugyanazok a szituk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!