Miért változott a vidéki/falusi élet ilyen sokat? Tapasztaltok?
Sziasztok!
2020 májusa óta lent vagyok "vidéken" mivel a vírushelyzet ide "lökött", és tudtam munkát vállalni, hogy a pénzemnél maradjak.
23 évig Budapesten laktam, és ilyen szintű csalódásban még nem volt részem.
Kezdem ott, hogy én mint nagyvárosi, mindig azt hittem, hogy vidéken/falun sokkal jobban összetartóbbak az emberek mint a "pestibunkók".
NEM! Itt képesek az emberek meg...ni az a...jukat 5 forintért, és semmibe venni a másikat, azért mert valaki másnak egy minimálisabban jobban megy.
Vidéki nagyváros(ok): 140-150-kmre pesttől már annyira érzékelhető az a tipikus feudális ködfátyol amit vágni lehet, és a begyöpösödött gondolkozás hogy az hihetetlen.
Munkahely(ek): szerintem erről nem is érdemes beszélni, mert olyan szintű a kibeszélés, mocskolódás, szemétkedés, (és még sorolhatnám), hogy ez nekem nem fér bele, hogy ennyire elkorcsosult lenne a vidék, és kijelentem, hogy heves megyéről beszélünk.
Összefoglalva: miért van az, hogy pesten semmi ilyen nem ért, nem tapasztaltam?
Várom a ti észrevételeiteket is!
Én Budapesten születtem, majd 5-22 éves koromban vidéken laktam, aztán visszaköltöztem Pestre. Mindig furcsáltam, hogy miért él egy ilyen romantikus kép az emberek fejében a vidékről. Ami engem nagyon durván sokkolt már kiskoromban is, hogy mennyire durván anyagiasak az emberek. A szomszédaink kedvesek és jók voltak, amíg a szüleim el nem kezdtek építkezni, felépítve ezzel az utca legszebb házát, és onnantól hetente jöttek a feljelentések. Csak úgy. Az önkormányzat már csak röhögött. Illetve a másik, hogy itt mindenki ismer mindenkit. Nekem ez tök nyomasztó. Nem szeretem a szomszédból visszahallani, hogy hol voltam szombat este.
Tehát igazi felüdülés volt visszköltözni Pestre. Ha nem muszáj nem mennék vissza vidékre.
Szerintem ember és helyfuggo. Én Budapesten éltem 10 évig, utána falura költöztünk jó messze és én jobban szeretek itt lenni. Én a pesti embereket éreztem anyagiasabbnak ráadásul minden valami trendi lázzal van leontve és így nem is mindig egyértelmű.
A trendiseg természetesen a gondolkodásban is megnyilvánul minden újdonság kritika nélküli istenitese.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!