Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért változott a vidéki/falus...

Miért változott a vidéki/falusi élet ilyen sokat? Tapasztaltok?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

2020 májusa óta lent vagyok "vidéken" mivel a vírushelyzet ide "lökött", és tudtam munkát vállalni, hogy a pénzemnél maradjak.

23 évig Budapesten laktam, és ilyen szintű csalódásban még nem volt részem.

Kezdem ott, hogy én mint nagyvárosi, mindig azt hittem, hogy vidéken/falun sokkal jobban összetartóbbak az emberek mint a "pestibunkók".

NEM! Itt képesek az emberek meg...ni az a...jukat 5 forintért, és semmibe venni a másikat, azért mert valaki másnak egy minimálisabban jobban megy.

Vidéki nagyváros(ok): 140-150-kmre pesttől már annyira érzékelhető az a tipikus feudális ködfátyol amit vágni lehet, és a begyöpösödött gondolkozás hogy az hihetetlen.

Munkahely(ek): szerintem erről nem is érdemes beszélni, mert olyan szintű a kibeszélés, mocskolódás, szemétkedés, (és még sorolhatnám), hogy ez nekem nem fér bele, hogy ennyire elkorcsosult lenne a vidék, és kijelentem, hogy heves megyéről beszélünk.

Összefoglalva: miért van az, hogy pesten semmi ilyen nem ért, nem tapasztaltam?

Várom a ti észrevételeiteket is!

2021. okt. 1. 17:37
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
80%
Heves megye.... Emberileg kb nulla. Egerben a pofa nagy de teljesitmeny sehol... inkàbb Pest.
2021. okt. 1. 19:09
 12/14 anonim ***** válasza:
86%

Én Budapesten születtem, majd 5-22 éves koromban vidéken laktam, aztán visszaköltöztem Pestre. Mindig furcsáltam, hogy miért él egy ilyen romantikus kép az emberek fejében a vidékről. Ami engem nagyon durván sokkolt már kiskoromban is, hogy mennyire durván anyagiasak az emberek. A szomszédaink kedvesek és jók voltak, amíg a szüleim el nem kezdtek építkezni, felépítve ezzel az utca legszebb házát, és onnantól hetente jöttek a feljelentések. Csak úgy. Az önkormányzat már csak röhögött. Illetve a másik, hogy itt mindenki ismer mindenkit. Nekem ez tök nyomasztó. Nem szeretem a szomszédból visszahallani, hogy hol voltam szombat este.

Tehát igazi felüdülés volt visszköltözni Pestre. Ha nem muszáj nem mennék vissza vidékre.

2021. okt. 1. 20:36
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ember és helyfuggo. Én Budapesten éltem 10 évig, utána falura költöztünk jó messze és én jobban szeretek itt lenni. Én a pesti embereket éreztem anyagiasabbnak ráadásul minden valami trendi lázzal van leontve és így nem is mindig egyértelmű.

A trendiseg természetesen a gondolkodásban is megnyilvánul minden újdonság kritika nélküli istenitese.

2021. okt. 1. 21:21
 14/14 anonim ***** válasza:
84%
Mert a változás előszele mindenben benne van. Géczy Erika: Úton vagyok c. számát hallgasd meg.
2021. okt. 1. 23:25
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!