Miért változott a vidéki/falusi élet ilyen sokat? Tapasztaltok?
Sziasztok!
2020 májusa óta lent vagyok "vidéken" mivel a vírushelyzet ide "lökött", és tudtam munkát vállalni, hogy a pénzemnél maradjak.
23 évig Budapesten laktam, és ilyen szintű csalódásban még nem volt részem.
Kezdem ott, hogy én mint nagyvárosi, mindig azt hittem, hogy vidéken/falun sokkal jobban összetartóbbak az emberek mint a "pestibunkók".
NEM! Itt képesek az emberek meg...ni az a...jukat 5 forintért, és semmibe venni a másikat, azért mert valaki másnak egy minimálisabban jobban megy.
Vidéki nagyváros(ok): 140-150-kmre pesttől már annyira érzékelhető az a tipikus feudális ködfátyol amit vágni lehet, és a begyöpösödött gondolkozás hogy az hihetetlen.
Munkahely(ek): szerintem erről nem is érdemes beszélni, mert olyan szintű a kibeszélés, mocskolódás, szemétkedés, (és még sorolhatnám), hogy ez nekem nem fér bele, hogy ennyire elkorcsosult lenne a vidék, és kijelentem, hogy heves megyéről beszélünk.
Összefoglalva: miért van az, hogy pesten semmi ilyen nem ért, nem tapasztaltam?
Várom a ti észrevételeiteket is!
Na, a pösti megtudta, mi van vidéken. lol.
Bocsi, bocsi. Viccet félretéve, vidékiként (falusi/kisvárosi porfészeklakó) sosem értettem, honnan jött a "nagyvárosiaknak" ez a tévképzetük, hogy vidéken jobb. Vidéken még rasszisztábbak, bigttabbak az emberek. Alig van munka- és szórakozási lehetőség. Orvosért is messzebb kell menni. Mit szeretnek benne? Szagolni a lószar és a tyúk szagot?
Sosem volt jó a vidéki élet, csak túlromanticálják.
Én vidékről pontosabban Borsodból kerültem Pestre 1 éve
Na én meg Pesttel kapcsolatban érzem ezt
Vissza sírom vidéket...
Osztom #2 véleményét heves megyei település lakójaként.
Szerintem itt annyival is rosszabb lehet, hogy nehéz úgy élni, hogy ne tudja mindenki, hogy ki vagy...
Ahol én lakom, itt összesen 10-en laknak.. :D
Itt tényleg mindenki ismer mindenkit, és az összetartás is megvan.
Én speciel semmi pénzért nem költöznék el innen! Pláne hogy itt is nőttem fel.
Zsáktelepülés révén csak az jön erre autóval aki itt lakik, na meg persze a postás heti egyszer.
Nekem az hogy szmog az ismeretlen fogalom.. :D
Egyet tudok érteni azzal, hogy ide születni kell..fordított esetben is. Pestről-Vidékre, és Vidékről Pestre, VISZONT:
kérdésre válaszolva, hogy miért hisszük azt, hogy vidéken jobb?
mert ősidők óta ez van szajkózva :D
Egyetértek 9-essel, hogy nem szabad általánosítani.
Én falun élek, már a 2.ikban az életemben, de egyikkel se volt olyan problémám, mint amikről te írsz.
Ha az anyagi szempontokat nézed, akkor Pesten és a környékén jobb,
de általánosságban véve szerintem a vidék jóval élhetőbb hely,
az emberek is türelmesebbek, közvetlenebbek egymáshoz, mint a fővárosban.
Láttam statisztikát is, hogy bár Budapesten keresik a legtöbb pénzt, mégis ott boldogtalanabbak az emberek, mondjuk utóbbi igaz Hevesre is:
A Budapesten élők boldogságszintje változatlanul a magyar lakossági átlag alatt van, ez a megállapítás az eredmények alapján igaz a mentális egészség és a pszichológiai immunitás vonatkozásában is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!