Tehetek-e panaszt azért, mert az egyik kollégám pszichopatának nevezett?
Sztori röviden: az egyik beosztottam próbaidőn van és feltűnt, hogy gyanúsan sokat lóg egy másik csapattal, miközben a mi munkáink gyakorlatilag nem haladnak. Mivel teljesen más területről jött, ezért előirányoztam neki, hogy szakmailag készüljön fel, ebből semmi nem valósult meg.
Ezt jeleztem neki, majd látványosan elviharzott a másik csapat feletteséhez és nekiállt sírni, hogy én gonosz vagyok és nem bánok vele jól. A felettes ezt követően azzal hívott fel hogy egy degenerált állat pszichopata vagyok, aki elüldözi az embereket és javasolni fogja a kirúgásomat. Nem először sértegetett már a kolléga, de ez túlment mindenen. Sajnos telefonon történt az eset, így nincs bizonyítékom, de szerintem semmi szabályellenes dolgot nem követtem el és most rosszul érzem magam mégis. Szerintetek tegyek panaszt ennek ellenére? Van értelme?
Én ebben az esetben meghallgatnám a másik felet. Ha ez a véleménye és nem először mond ilyet rólad, illetve még a beosztott is sír miattad ott azért szerintem jóval több van mint amit ide te leírsz
De jelezd a főnöknek és akkor nagy valószínűséggel úgy is meghallgatnak mindenkit és majd eldöntik mi is van
De kontrékan mit mondtál?
Most nyilván most az van,hogy te is az mondod hogy "Én diszrét voltam,de az a hülye besértődött ,és engem akarnak már kirúgni,mert az mondtam hogy dolgozzon mert ez munka hely"
Igen, mindenképpen írásban jelezd mindkettőtök főnökének a dolgot. Azért írásban, hogy ezúttal legyen nyoma.
Egyébként, ha a beosztottad, akkor ki is rúghatod, nem?
3-mas vagyok,de annyit tehetsz hogy megbeszédled vele,hogy ne szórakozzon már,mert mivel először végezz az munkával utánna mehet beszélgetni meg stb.
De neked is próbálni kell normálisan beszélni,mert senki se szeretni aki elkezd anyázni,idiótázni meg stb....
És ne szégyelnisd meg az másikat
#3 konkrétan rákérdeztem, hogy melyik csapatban szeretne dolgozni, mert így nem egyértelmű. (Korábban gyakornok volt a másik csapatnál, de ott nem volt hely, itt viszont a szakmai felkészültsége nincs meg.) Mondtam neki, hogy őszintén elmondhatja nekem, meg fogom érteni. Ekkor kezdett rá arra, hogy az általam kiadott munkákat jófejségből csinálta meg, és ha nem elég jó nekem ő, akkor keressek mást a helyére.
A probléma alapvetően az, hogy a felettesem szakdolgozója, ő is hozta a céghez, így van hàtszele és mintha rá más szabályok vonatkoznànak. Pl. céges mobil, szabadság próbaidő alatt, pihenőnapok egy kiküldetés után. Másoknak ez nem jár, neki igen.
Szerettem volna elküldeni képzésre, ezt elutasította, mert ő az egyetemen is végigstresszelte, elmondása alapján altatózta magát záróvizsga előtt. Ezt tudomásul vettem, ezért mondtam neki, hogy akkor majd felkészítem én
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!