Hogyan lehet védekezni egy pszichopata kolléga ellen?
Szerintem nem vagy tisztában a pszichopata jelentésével (az antiszociális címke miatt).
A pszichopaták nagyon is szociálisak, mindenféle társaságba képesek beilleszkedni azért, hogy elérjék amit akarnak, illetve senki sem számít nekik, csak saját maguk.
Szerintem félre "diagnosztizáltad" a kollégádat, ettől függetlenül simán lehet valami másfajta elmebetegsége, én a helyedben új munkahelyt keresnék, hogyha nincsen már más alternatíva.
Mit jelent az, hogy pszichopata?
Csak azért kérdezem, mert elég ritka, hogy valaki pszichopata és általában a szociopatákat hiszik annak.
A pszichopaták nagyon is kellemes viselkedésűek tudnak lenni, főleg, ha akarnak tőled valamit.
Lesz*nám.
Téged miért zavar, hogy miféle pata?
Lehet, hogy szociopatára gondolsz.
De a kérdésre a válasz az, hogy törekedj arra, hogy érezelemmentes legyen a kommunikáció vele (már ha muszáj vele beszélni). Ha cseszeget, de érzelemmentesen reagálsz akkor azzal nem igen tud mit kezdeni.
Ja és növessz vastag bőrt. Ha reggel először talápkoztok akkor ne próbáld kerülgetni, nézz bele mélyen a szemébe és határozottan köszönj.
2-es, amit hétköznapi nyelven pszichopatának hivunk, annak az orvosi megnevezése az antiszociális személyiség zavar. Ez nem azonos a szociális fobiával, sokan ezt értik alatta. Egyébként úgy van ahogy írtad.
Azért laikusként ilyen diagnozist nem igazán lehet felállítani egy kolégáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!