Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy tudnék csak a céljaimra...

Hogy tudnék csak a céljaimra összpontosítani (bonyolult kérdés)?

Figyelt kérdés

Ez egy kicsit bonyulult lesz, azt hiszem elég érdekes személyiségem van és gondolkodásmódom, de hát ez van.

Azt kell tudni rólam, hogy 26 éves férfi vagyok, és még sohasem volt barátnőm.

Dolgozom már magamon 4 hónapja folyamatosan, a személyiségemen is, meg a testemen is, nagyon el vagyok hízva, és amíg nem jöttem rendbe, addig nem szeretnék kapcsolatot (legalábbis a jelenlegi személyiségemmel és kövér testemmel erre igazából nincs is esély, de ha mégis összejönne, egyszerűen nem érezném jól magamat, magam miatt).

Pszichológushoz is járok, illetve önfejlesztő könyveket olvasok, és edzem naponta 1 órát, ez mellett nagyon betartom a diétát. Kis eredményeket látok eddig, de kb. 1 évre tippelnék mire úgy teljesen rendbe jönnék, és "párkapcsolatra kész" állapotba kerülnék.

A problémám pedig a következő:

Sokszor van, hogy meglátok egy szép lányt, és ő szerelem nekem első látásra, majd utána nagyon sokat gondolok rá. Most is a munkahelyen, ahol dolgozom, jött egy új lány, viszont a másik műszakba került, így nem sokat látom, de teljesen kikészít, és tudni szeretnék róla mindent, és azt is tudom hogy én még nem állok készen egy kapcsolatra most, és ez a tudat annyira kikészít hogy az egész életmódváltásomat 2 hete hanyagolom, zabálok össze-vissza mindent mint az állat, ordít a zene, gyakorlatilag csak "bőgök" hogy mennyire szerencsétlen vagyok és nem érdekelnek a céljaim sem, pedig előtte nagyon motivált voltam. Olyan gondolataim is jönnek, hogy a lánynak biztosan van barátja (egyébként valószínű), ez meg aztán teljesen kikészít, kénytelen vagyok a céljaimra összpontosítani, pedig tudom hogyha nem csinálom, akkor sosem lesz barátnőm, mert ha nem érzem magamat úgy hogy rendben vagyok, van önbizalmam stb. akkor egyszerűen nem megy a dolog.

A fent felvázolt probléma többször előfordult már. Például előtte a szomszédomba egy fiatal pár költözött, nálam fiatalabbak, és ez annyira megviselt, hogy majdnem öngyilkos lettem. Láttam rajtuk, hogy boldogok, szépek, én meg egy szerencsétlen senki vagyok. És ez teljesen kikészített.

Nem tudom, hogy hogyan tudnám ezektől a külső ingerektől függetleníteni magamat és csak a céljaimra összpontosítani.

2021. szept. 20. 18:56
 1/1 Xira ***** válasza:
Napi rendszerességgel kéne mozognod egy kényelmes fotelban vagy ágyban, úgy hogy a maximális kényelem meglegyen. Ez segít el lazulni de ehhez kellően lustának kell lenned. A szervezeted majd dolgozik helyetted de ehhez tenned is kell. Ha van sok szabad időd akkor fektess abba hogy magadhoz nyúlsz naponta akár többször is. A magadból ki lövelt energia hiánya fog segíteni a fogyásban. Maradj nyugodt közérzetű és kellően lusta. Vegyél egy biciklit és BKV helyett járj azzal. A sokkal több mozgás megerőltető lehet és sérvhez vezethet. Csak annyit mozogj amennyit jól esik. Enni csak akkor egyél ha a gyomor korgás már el múlt magától és újra előjött. Az éhínség érzet el fog múlni ha nem eszünk akkor is. Inni is csak akkor igyál ha kívánod a vizet. Én naponta két mirelit pizzát meg eszek egy kis 10cm hosszú kolbásszal amit karikákra vágok és ki sütök saját zsírjában a mikróban. Fontos sütni mert minden kolbi nyers.
2022. dec. 29. 02:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!