Miért teszik oda az emberek a mondat végére mindig hogy "jó?"
Pincér vagyok egy étteremben,és miután elmondják mit kérnek hozzáteszik hogy jó?
pl :
Én- Mit hozhatok inni?
Vendégek -vizet jó?
Én- ásványvizet?
Vendég -igen menteset jó?
Én -rendben
Utána az étel felvételénél ugyan ez van egy húslevest kérek jó?
Ba***ki NEKEM JÓ legszivesebben hozzátenném ezt a válaszomhoz amikor egymás után sorozatban ilyen vendégek jönnek,és nem veszik észre magukat!
Vagy ennek van valami oka ?
Miért teszik oda hogy" jó?"
Miért nem lehet aztmondani simán ,hogy egy mentes asvanyvizet kérek szépen .Nem azt hogy egy víz lesz jó ? Észrevettem sokszor nem csak a bunkó vendég csinál így hanem teljesen önkívületükben mondják így.Mintha nekem kéne megengedni hogy egy mentes ásványvizet igyon vagy akármit ... hiszen tudhatná a vendég hogy az étlapról akármit rendelhet az nekem jó 🤣
Jo? - ezzel csak azt akarjak kerdezni, hogy felfogtad-e amit mondtak ... hallottad-e ... vetted-e az adast :)
Siman lehet, hogy csak bamban allsz es a vendeg nem tudja, hogy ertetted-e a rendelest.
Vendeglatasban altalaban meg szoktak ismetelni a hallotakat, ezzel szignozzak, hogy felfogtak a dolgokat es minden rendben. Meg a konyhan is ez a szokas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!