Ki milyen védekezést alkalmaz a COVID ellen, ami egyébként nem lenne kötelező?
Olyanra gondolok, aki pl. hordja a buszon/boltban is a maszkot, vagy megmossa a megvett árut, vagy kezet fertőtlenít, vagy továbbra se nagyon utazgat, stb.
Ki, milyen "önkéntes" védekezést alkalmaz mostanság?
Idegen helyen - ha van kitéve, de most mindenhol kötelező, és ahogy látom, egyelőre be is tartják - azonnal kézfertőtlenítőzök. Ha több boltba megyek, akkor belépésnél, egyesével, minden boltban külön-külön is.
+ oltva vagyok (egyelőre kétszeresen) Pfizerrel, de ha szólnának, hogy menjek oltatni, akkor azonnal mindent, csapot-papot otthagynék, és rohannék oltakozni, de csak akkor, ha az eddigi gyakorlatnak megfelelően, 3. alkalommal is Pfizert kaphatnék.
Mióta kitört a vírus, ha bármit megfogok, ami nem az enyém, utána fertőtlenítem a kezem. Azaz bármilyen tárgy után, ami nem a lakásban, autóban vagy a munkahelyi irodámban van, és feltehető, hogy mások is fogdossák.
Repülőgépen törlőkendővel fertőtlenítem a biztonsági övet, a karfát és az asztalt.
Hordom a maszkot, ahol elő van írva. Be vagyok oltva, már harmadikat is kaptam.
Kézfertőtlenítés nekem a covid előtt is alapvető volt. Ez most se változott.
Mostanában is szoktam maszkot hordani, bár inkább a pollenek miatt, nem szeretek elfolyni az orromon keresztül. De a vírusok ellen is jó. (Nem csak covid, sima influenzát se akarok összeszedni.)
Munkahelyen továbbra is online tartjuk a legtöbb megbeszélést.
+ oltva vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!