Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Azért hízok el, mert nem...

Azért hízok el, mert nem költök élelmiszerre?

Figyelt kérdés

Az érthetőség kedvéért fiatal korom óta a FIRE (financial independence, retire early) azaz korai nyugdíj mozgalom lelkes követője vagyok. Már az előtt, hogy divattá vált volna a fiatalok körében.

Ennek része a kiadások masszív csökkentése, ennél fogva pedig kialakítottam egy maradékevő életstílust.

És mivel utálok pazarolni, csak úgy szaladnak fel a kilók.

Más is van hasonlóan?

2021. szept. 14. 12:22
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
91%

Mi a fene? :O

Ha nincs mit enni akkor nincs miből hízni, nem?

2021. szept. 14. 12:24
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
De az otthoni meg a munkahelyi maradékot eszed? Vagy ezt most hogy kell elképzelni?
2021. szept. 14. 12:27
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
A maradékevés nem rossz ötlet - én is utálok ételt kidobni -, de lehet úgy is tervezni az étrendet, hogy ne legyen tetemes mennyiségű maradék. Sőt, az a pazarlás (az is pazarlás), ha mindig jóval többet főzöl, mint amit elfogyasztasz.
2021. szept. 14. 12:29
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Kukázik, azt eszi...
2021. szept. 14. 12:29
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ha megvonod a szerevezetedtol a tapanyagot utana raktarozni fog. En visszafogtam az evest hosszabb idore, igy fogytam es neha megengedek magamnak ezt-azt mar nem jonnek vissza a kilok.

Viszont ezt a modszert megtanithatnad, mert borzaszto pazarlo es penzkolto vagyok :D

2021. szept. 14. 12:30
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem azon múlik, hogy hízol-e, hogy mennyit költesz a kajára, hanem, hogy mennyit eszel. Ha most több kalóriát viszel be, mint eddig, akkor hízni fogsz.
2021. szept. 14. 12:37
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Azért hízol el, mert agyilag teljesen gatya vagy élettanból és fingod sincs, hogy hogyan működik a saját tested. Lehet olcsón is formában maradni, nem ezen múlik.
2021. szept. 14. 13:44
 8/15 A kérdező kommentje:

Több év alatt építettem ki fokozatosan egy rendszert, így jóval több kaját kapok ma már, mint amennyire szükségem van, csak a kidobáson kívül nem tudok vele mit kezdeni.

Dolgoztam több olyan helyen, ahol hivatalos protokoll szerint meg kellene semmisíteni a megmaradt élelmiszert. Néhány helyen alapítványoknak adják, de annak is szigorú NÉBIH meg mindenféle előírása van.

Meg hát az ismerőseim is ismernek már és az emberek többsége hihetetlenül finnyás és válogatós, én meg ezt használom ki. Van, hogy 45 centis pizzákat kapok, ami megmikrózva még tök jó. Van, aki már egy kihűlt hamburgert odaad, mert berendelt egy halom kaját és többet kívánt a szeme, mint a gyomra (ők jellemzően amúgy nagyon durván túlsúlyos emberek, csak már nem fér beléjük több).

Rám meg az ÉVEK alatt szaladtak fel a plusz kilók, mert már az anyagcserém sem olyan, mint 20 évesen volt.

Aktívan nem sportolok, de például napi 20-30000 lépés megvan már csak az életmódom miatt is. De ez önmagában kevés, mert a karantén miatti megváltozott emberi szokások miatt jóval több kaja is összejön, csak nagyon rendszertelenül.

2021. szept. 14. 14:41
 9/15 anonim ***** válasza:
Próbálj meg minden nap 16 óra böjtöt tartani. Utána egyél ahogy eddig. Hamar elkezdesz fogyni, csak jelenleg észre sem veszed, mennyivel több kalóriát viszel be, mint kellene.
2021. szept. 14. 14:46
 10/15 anonim ***** válasza:
Hát, ez kemény. Inkább válassz jobb karriert, keress 100-200-500k-val többet havonta, és akkor nem kell maradékot zabálni, hanem fel sem tűnik ha kiadsz 100k-t havonta kajára.
2021. szept. 14. 15:13
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!