Kié a borravaló?
Figyelt kérdés
Összességében érdekelne munkáltató, munkavállaló és legfőképpen vendég oldalról kinek mi a véleménye.
Kíváncsi lennék az indoklásra is.
2021. szept. 11. 15:59
2/9 anonim válasza:
Szerintem azért ad az ember borravalót, mert jó volt a kiszolgálás. Tehát én a pincérnek szánnám. De sok helyen a tulajdonos teszi el.
3/9 anonim válasza:
Az én értékrendemben azé, aki megdolgozik érte. A borravaló adható - és nem járandóság, - ezért nem helyeslem a "szervízdíj" alakjában kikényszerített "borravaló" intézményét. Kifizetem - szándékosan - kártyával és megy a főnök zsebébe a megadóztatott rész, - a pincér pedig forgathatja a szemeit, mert nem fogok dupla borravalót adni akkor sem, ha nagyon aranyos, kedves, figyelmes volt éppen a pincér, akkor sem. Ahol nincs szervízdíj, ott is kártyával fizetek, a tényleges borravaló meg megy a pincérnek, - zsebbe, ha tudja palástolni. Van, hogy egy ezrest adok borravalóként, - amennyiben nagyon elégedett vagyok, - de a tulaj zsebét nem fogom tömni azért, mert az alkalmazottja "körbe ugrált" figyelmesen!
4/9 anonim válasza:
Van, ahol sajnos nem teheti zsebre az alkalmazott, csak egy részét és a többi a főnöké, holott nem őt illetné. Én ezért szoktam minden étteremben megkérdezni a pincért, hogy elteheti-e a borravalót. Ha igen, adok, ha nem, nem.
5/9 anonim válasza:
Én figyelek arra, hogy lehetőleg a közelben se legyen a tulaj, amikor fizetek - és ez nagyon nem véletlen!
6/9 anonim válasza:
Szerintem egyértelműen a munkavállalóé. Felszolgáló, futár...Hisz a szolgáltatás minőségéért adjuk, azt pedig ők nyújtják.
7/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.
Érdekel ki mit gondol erről,mert gyakran hallok fura magyarázatokat tulajdonostól.
2021. szept. 12. 14:38
8/9 anonim válasza:
Egymillió botcsinálta vállalkozó senki országában ezen nem kell csodálkozni. Végzettséghez kötnéj mindennemű vállalkozói munkavégzést. Nyolc általánost végzett otromba senkiházi adócsaló féreg a vállalkozók többsége. És az általa alkalmazott szakemberen (a pincér is az) kapaszkodik fel és az ő vérük szívja, miközben semmit sem ért el kb magától.
Előbb viszek csődbe egy helyet, minthogy valaha borravalót adjak ott, ahol nem a munkaerő kapja.
9/9 anonim válasza:
Futàrként dolgozom, és jól szokott esni a borravaló, mert nem vagyumk túlfizetve. Nyilvàn senkitől nem vàrom el hogy pénzt adjon, és nem is erről itélek meg valakit, de azért jól tud esni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!