Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Első nap az egyetemen?

Első nap az egyetemen?

Figyelt kérdés

Holnap kezdek az egyetemen, és jelentősen megnehezíti a helyzetemet, hogy évek óta szorongó vagyok. Ez leginkább nehézlégzésben, szédülésben, heves szívdobogásban nyílvánul meg, ha stresszhelyzetbe kerülök. Leginkább attól félek, hogy az egyetemen, vagy egy órán tör rám egy roham, és rosszul leszek. Vagy hogy nem leszek képes a csoporttársaimmal beszélgetni, és egyedül maradok.

Valami tipp, hogyan vészeljem át ezt a kezdeti időszakot?

2021. szept. 5. 15:29
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia

4-5 év neet lét után visszamentem az egyetemre egy utolsó próbára.

Kis trükkökkel sokat segíthetsz az állapodon.

Próbálj meg minden órán bent lenni viszont ha beüt a szorongás akkor inkább hagyd. Nekem az első félévben volt hogy lenyomtam 4 órát és a szünetben tört rám a sírásérzés. Akkor bűntudatom volt, főleg hogy rendesen lejegyzeltem mindent mindig és így lett lyuk akkor a jegyzetemben de hazamentem és ez volt a legjobb döntés.

Másnap friss lappal kezdtem. Közben tettem egy próbát és egy évfolyamtárstól megkérdeztem hogy lefotózhatom az utolsó 1-2 lapot. ÉS így meglett mindig a jegyzet.

Azon kívül én még 2 dolog miatt szégyenkeztem.

A korom és a súlyom miatt (el vagyok hízva rendesen).

A koromnál azzal nyugtattam magamat hogy fiatalabbnak tűnök a koromnál így amíg nem kérdeznek meg róla addig okés vagyok.

A másik a súlyom volt. Ott is az van hogy a legtöbb ember nem tud 105 kiló felett gondolkozni. Én voltam 140. Így ott sem említettem soha és mivel magas is vagyok ezért kevésbé feltűnő hogy mennyire elvoltam hízva.

De így utólag, amikor megtudták akkor sem volt belőle baj.

Mindenki rendes volt és maradt. Nem ítélkeztek

2021. szept. 5. 16:17
 2/6 anonim ***** válasza:

Huhha... gólyatábor volt? Ismersz valakit? Van bárki, akivel túl tudnád élni a napot? Egy biztosabb pont?

Ha gondolod, akkor chatben megkereshetsz napközben... nem tudom garantálni, hogy megnyugtatlak, de bátran kibeszélheted magadból, amit épp érzel, amin túl akarsz esni.

2021. szept. 5. 17:21
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Menj el pszichiátriára, amilyen hamar csak tudsz. Ne várj vele, ne meséld be magadnak, hogy "á de nem kell az", hanem holnap amint hazaérsz az első napodból, hívd fel a kórházt, és kérj időpontot.

A szorongás nem fog csak úgy magától megoldódni. Gyógyszeres kezeléssel és terápiával, majd később csak terápiával ég és föld lesz a különbség az állapotodban.

Igen, sajnos tabu itthon a mentális egészség. Ha segítség kell, menj el orvoshoz.

Mondom ezt úgy neked, hogy az egész gimnáziumi éveimet szorongással, és az egyetem első 2 félévét is ugyanígy töltöttem. Amióta kaptam segítséget, azóta magamra sem ismerek. Tégy ugyanígy, mert később a munkahelyen sokkalta nehezebb dolgod lesz.

2021. szept. 5. 17:33
 4/6 anonim ***** válasza:
Szia! Hogy alakult az első napod? (Egyébként én is szorongással küzdök, sajnos még az egyetemen is)
2021. szept. 7. 22:27
 5/6 A kérdező kommentje:
Szia. Meglepően jól haladok eddig. Volt, hogy elég erőteljes hányingerem volt, vagy kicsit megszédültem, de szerencsére a csoporttársaim nagyon kedvesek. Illetve az is segített, hogy hozzám hasonlóan nekik is ez volt az első hét, senki nem ismert senkit, mindenki kicsit bátortalan volt, így viszonylag jól el tudtam rejteni a szorongásomat. Illetve minden este leírom magamnak egy papírra a másnapomat, mint egy napirendet. Mikor kelek, mit fogok reggelizni, milyen óráim lesznek, mikor indulok el, mit csinálok majd a szünetekben, ezért már lesz a kezemben valami biztos dolog is, nem érzem teljesen bizonytalannak és felkészületlennek magam. Remélem neked is hasonlóan jól alakul majd minden!!
2021. szept. 8. 14:58
 6/6 anonim ***** válasza:
44%
Na túlélted? Gondolom, igen.
2021. szept. 18. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!