Miért van az, hogy annyi lány van az egyetemeken?
A legtöbb facebook-os általános "egyetemes" csoportban(9000+), amiben eddig voltam a 80-90% lány volt. Persze lehet azt mondani, hogy a nők okosabbak, érettebbek és ezért nagyobb eséllyel kerülnek felsőoktatásban, míg férfiak kevesebbé tudnak elköteleződni tanulás mellett, szóval nekik marad a kétkezi munka, de szerintem messze nem ez a helyet.
Mindenféle vélemény jöhet.
#2 Ezt nagyon jól tudom, de mint írtam az összesített számokra gondoltam. Hiába a műszaki vonal, egy általános csoportban, ahol mindenféle szakról vannak emberek általában a lányok dominálnak.
Ráadás a valóéletben és gyakrabban látom, hogy az x csaj csinos, 20 éves és erre az egyetemre jár, ellen az x srác, jóképű, 20 éves és ennél a kft-nél dolgozik.
Én egyáltalán nem érzékelem, hogy ennyire, vagy egyáltalán többen lennénk lányok. Bár az igaz, hogy én TTK-n vagyok, lehet, hogy ezért nem látom.
De lehet, hogy a Facebook csoportba a lányok valamiért szívesebben lépnek be.
Azért, mert alapvetően van egy ilyen trend, hogy több lány tanul felsőoktatásban, illetve szerez diplomát Magyarországon, mint fiú, amit hirtelen elő tudtam ásni, a fiatal felnőttek között kb 1,5-szörös a diplomások száma a nők javára. Persze ekkora eltolódást ez nem magyaráz, itt jöhet be az a faktor, hogy aktívabbak a közösségi médiában.
Az más, hogy vannak ellenpéldák, érdekes megnézni mondjuk egy BME Villanykart versus egy ELTE TÓK-ot :D
#5 Érdekes, én is valami hasonló "diploma" számra számítottam és a trenddel kapcsolatban érdekes továbbvinni a gondolatot.
Egy diplomás "átlagos kinézetű" csaj vajon megtudna-e bármikor elégedni egy átlagos kinézetű sráccal, aki addig 4 évig valahol 8-12 órázott, hosszú távon?
A férfiak ebben a korban már önállóságra vágynak, saját egzisztenciát, saját fizetést, szabadságot akarnak.
A lányoknak meg ilyenkor kell, hogy gondoskodjanak róluk, de még elköteleződni nem akarnak, így marad a szülői gondoskodás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!