Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van az, hogy annyi lány...

Miért van az, hogy annyi lány van az egyetemeken?

Figyelt kérdés

A legtöbb facebook-os általános "egyetemes" csoportban(9000+), amiben eddig voltam a 80-90% lány volt. Persze lehet azt mondani, hogy a nők okosabbak, érettebbek és ezért nagyobb eséllyel kerülnek felsőoktatásban, míg férfiak kevesebbé tudnak elköteleződni tanulás mellett, szóval nekik marad a kétkezi munka, de szerintem messze nem ez a helyet.

Mindenféle vélemény jöhet.

2021. márc. 20. 20:44
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
7%
Azt hiszik,hogy milliárdosok lesznek,mert elvégeztek egy iskolát,és hogy ők lesznek a legértelmesebb emberek a földön a bölcsész,újságíró ruháikkal. :)
2021. márc. 20. 20:49
 2/30 anonim ***** válasza:
91%
egyetemi szak valogatja. nalunk pszichologian nagyon sok a lany, de pl BME tobb szakjan is alig vannak
2021. márc. 20. 20:50
 3/30 A kérdező kommentje:

#2 Ezt nagyon jól tudom, de mint írtam az összesített számokra gondoltam. Hiába a műszaki vonal, egy általános csoportban, ahol mindenféle szakról vannak emberek általában a lányok dominálnak.

Ráadás a valóéletben és gyakrabban látom, hogy az x csaj csinos, 20 éves és erre az egyetemre jár, ellen az x srác, jóképű, 20 éves és ennél a kft-nél dolgozik.

2021. márc. 20. 20:55
 4/30 anonim ***** válasza:
95%

Én egyáltalán nem érzékelem, hogy ennyire, vagy egyáltalán többen lennénk lányok. Bár az igaz, hogy én TTK-n vagyok, lehet, hogy ezért nem látom.

De lehet, hogy a Facebook csoportba a lányok valamiért szívesebben lépnek be.

2021. márc. 20. 21:03
 5/30 anonim ***** válasza:
93%

Azért, mert alapvetően van egy ilyen trend, hogy több lány tanul felsőoktatásban, illetve szerez diplomát Magyarországon, mint fiú, amit hirtelen elő tudtam ásni, a fiatal felnőttek között kb 1,5-szörös a diplomások száma a nők javára. Persze ekkora eltolódást ez nem magyaráz, itt jöhet be az a faktor, hogy aktívabbak a közösségi médiában.

Az más, hogy vannak ellenpéldák, érdekes megnézni mondjuk egy BME Villanykart versus egy ELTE TÓK-ot :D

2021. márc. 20. 21:04
 6/30 anonim válasza:
96%
Szerintem inkább azért mert, a nőknek sokkal kevesebb olyan szakma van OKJ lehetőségben mint a férfiaknak( nem azt mondom, hogy egy lány nem választhat villanyszerelő vagy burkoló szakmát kisebb koromban én is autószerelőnek készültem:D de ált. nem ez a jellemző) Én idén végzek és jelentkezem a felsőoktatásba, de szétnéztem az OkJ szakmák között is és sokkal kevesebb olyan szakma van amibe egy átlagos nő eltudná képzelni magát.
2021. márc. 20. 21:11
 7/30 A kérdező kommentje:

#5 Érdekes, én is valami hasonló "diploma" számra számítottam és a trenddel kapcsolatban érdekes továbbvinni a gondolatot.

Egy diplomás "átlagos kinézetű" csaj vajon megtudna-e bármikor elégedni egy átlagos kinézetű sráccal, aki addig 4 évig valahol 8-12 órázott, hosszú távon?

2021. márc. 20. 21:13
 8/30 anonim ***** válasza:
92%
Kedves kérdező, természetesen van ellenpélda rá, de a társadalmi konvenciók miatt nem ez az átlagos. Most nem fogom előkeresni, de nemrég olvastam erről statisztikát, hogy arányaiban sokkal kevesebb nőnek van alacsonyabb iskolai végzettségű partnere, mint férfinak. És igen, ennek van olyan olvasata is, hogy ez hogyan hat a párkeresésre, családalapításra. (Itt természetesen nem arra gondolok, hogy nők irány vissza a konyhába, hanem pont arra, egy tudatosabb kormánynak érdemes lenne tennie az ellen, hogy férfiak is hasonló arányban szerezzenek egyetemi végzettséget.)
2021. márc. 20. 21:20
 9/30 anonim ***** válasza:
8%

A férfiak ebben a korban már önállóságra vágynak, saját egzisztenciát, saját fizetést, szabadságot akarnak.

A lányoknak meg ilyenkor kell, hogy gondoskodjanak róluk, de még elköteleződni nem akarnak, így marad a szülői gondoskodás.

2021. márc. 20. 21:23
 10/30 anonim ***** válasza:
79%
Jobban akarnak tanulni.
2021. márc. 20. 21:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!