Miért van az, hogy annyi lány van az egyetemeken?
A legtöbb facebook-os általános "egyetemes" csoportban(9000+), amiben eddig voltam a 80-90% lány volt. Persze lehet azt mondani, hogy a nők okosabbak, érettebbek és ezért nagyobb eséllyel kerülnek felsőoktatásban, míg férfiak kevesebbé tudnak elköteleződni tanulás mellett, szóval nekik marad a kétkezi munka, de szerintem messze nem ez a helyet.
Mindenféle vélemény jöhet.
"Egy diplomás "átlagos kinézetű" csaj vajon megtudna-e bármikor elégedni egy átlagos kinézetű sráccal, aki addig 4 évig valahol 8-12 órázott, hosszú távon?"
Az intelligencia és az iskolázottság két különböző dolog. Normális emberek között az fog számítani (a kémia mellett), hogy szellemileg is partnerei legyenek egymásnak, és nem az, hogy kinek milyen papírja van. No meg azért diploma is sokféle van... Nyilván MINDEN szakterülethez kell tehetség, ha igazán jól akarják csinálni - de önmagában a szak elvégzésére területenként változó, hogy a népesség mekkora része képes. Egy óvodapedagógusi képzést vélhetően többen tudnának megcsinálni, mint pl. egy fizikus szakot. Tehát összességében hiába van több női diplomás, ez nem okoz(na) problémát ilyen szinten. A gond inkább az, hogy a férfiaknak kevésbé elrettentő, ha a társuk nem szellemi partner, mint a nőknek, ezért sok az asszimetrikus kapcsolat a férfi javára. A kivételesen értelmes nők, és a kivételesen buta férfiak pedig nagyobb eséllyel maradnak egyedül.
#8 Érdekes.
Ha az említtet statisztikát veszem alapul, akkor akár még egy olyan merész következtetést is tehetnék, hogy az egyetem mégha utána ugyanabba pozícióba(sok olyan szak van, amiknek gazdaságilag sok értelmük nincs, szóval egy "átlagos" munkahelyet kell találni után) is kerül a nő csak kevesebb bérrel mint a 4 éve ott dolgozó férfi, megváltoztatja egy hölgy értékrendszerét.
Nehezen elégszik meg egy diploma nélküli férfival.
Tök értelmetlen kérdés.
1) Ha egy lány nem egyetemre megy, milyen perspektívái vannak az életben? Elmegy hegesztőnek, víz-gáz szerelőnek? Nem minden lány akar műkörmös vagy kasszás lenni, azt meg ma már nem várhatjuk el, hogy majd a férfi tartson el minket, mert nem fog.
2)Jártál már előadóban a BME-n vagy ELTE IK-n? Nagyítóval keresheted a lányokat. Vannak lányosabb szakok, ahová a fiúk nem szívesen mennek, azért csak nőket látsz ott.
3)Azért vannak "sokan", mert kb. bárki bekerülhet a felsőoktatásba. Nem kell hozzá szuper képességekkel rendelkezni (mondom ezt 2 diplomával).
#11 Most, hogy belegondolok, valószínű így van.
Egy srác se szeretne egy nála sokkal okosabb csajt és egy csaj se szeretne egy nála picivel is "hülyébb" férfit, már biológia alapon is.
Hogy lenne már az, hogy egy hím kevesebb kérdésre tudja a választ mint egy nőstény?
Szerintem kevés kérdés van, ami értelmetlen, ha jobban belegondol az ember, de nyilván nekem még nincs két diplomám, szóval nem tudhatom.
A válaszodból arra következtettek, hogy te anno nem néztél nagyon körbe, egyből egyetemre mentél("értelemszerűen").
Hogy lehet az, hogy 30 éve szinte töredéknyi ennyi ember ment egyetemre mégis mindenki eltudott helyezkedni? Nők és férfiak egyaránt.
Ha elmész egy egyetemre, sok esetben a tudást választod a pénzt helyett és szerintem épp azért leszel eltartva, mivel ha majd meglesz 2-3 diplomád és mondjuk nem olyan "keresett" szakon voltál, akkor mehetsz a szakmába vágó helyre havi 180k-ért vagy egy irodába 250k-ért.
Az ELTE-IK-re járok, épp ezért írtam, hogy az általános csoportokban(több szak van jelen, egyfajta összesítő).
#15 "Hogy lehet az, hogy 30 éve szinte töredéknyi ennyi ember ment egyetemre mégis mindenki eltudott helyezkedni?"
Sokkal kevesebb szak indult, kisebb volt a kapacitás. Azóta rengeteg új képzés indult, amikről aztán gyakran kiderült, hogy a munkaerőpiaci igényekkel köszönőviszonyban sincsenek.
Az oktatás ma már teljes mértékben a kapitalista tömegfogyasztás eleme, 30 éve ez még nem volt ennyire így. A kereslet lényegtelen, kínálat van, ha kell ha nem.
Én tényleg nem nagyon néztem körbe érettségizős diákként, olyan szakra mentem, amit egyetemen kívül nemigen tudtam volna tanulni.
#16 nem tudtam, hogy az insta account megléte az felvételi alapkövetelmény valamelyik szakon, de ha te mondod :D
18#
Igazából szülői/társadalmi nyomásra is mennek nagyon sokan. A lányokban jobban dolgozik a megfelelési kényszer, bár ennek már régen nem a férfiak általi elnyomás az oka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!