Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van az, hogy egyes 70...

Miért van az, hogy egyes 70 körüli emberek nem tudják elsajátítani az olyan egyszerű dolgokat sem, mint az üzenetküldés mobilon, telefonszámok elmentése? Ezek az emberek butábbak az átlagnál?

Figyelt kérdés
Mert vannak olyanok is ebben a korosztályban, akiknek ez könnyen megy.
2021. szept. 4. 12:48
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem anyum csak 59, mar százszor elmagyaráztam neki olyan alap dolgokat, hogy hogy kell kepet továbbítani, linket kimasolni, es meg mindig játssza a hülyét, ha előkerül a tema. En mindig mondom neki, hogy mi se igy szulettunk hogy tudtuk, pl kepkuldesnel tok egyszeruen ki lehet logikazni hogy azt hogy kell, de meg sem próbálja. Pedig ha nekiallna es megnezegetne par percig pl a Messenger felépítését, akkor siman ra lehet jonni magadtol, de jobb jatszani a hülyét..
2021. szept. 4. 15:56
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Nagymamám pl azért nem, mert az új dolgoktól bepánikol, nem érti, nem tudja megjegyezni. 80 éves. Kicsit már le van épülve agyilag. Másik mama dettó. Nagypapám a maga 91 évével már rájött, hogyan lehet elolvasni. Írni nem tud, de legalább elolvassa :)
2021. szept. 4. 16:40
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Az en nagymamám 79 eves KB 6 éve element számitogép tanfolamra nyugdijasoknak es a csalad is segitett neki, kapott laptopot es okostelefont. Okostelefonozik,fenykepez,internetezik Van facebookja, jatszik es netflixezek is! De en a munkam soran idös emberekkel foglalkozom es azt tapasztalom hogy 80 fölött csak kevesek fogekonyak erre. Mär megvan nekik a TV, tv ujsag, Telefon es nemigen vagynak masra. Azok a kevesek akiknek Van szamitogepje pedig nem Ma kezdtek hanem mindig is Volt technikai erdeklödesük. Valamit a ferfiak kicsit magabiztosabban kezelik mint a nök.
2021. szept. 4. 16:57
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Én már lemondtam, hogy valaha is megtanítsam a 83 éves mamámnak, hogyan vegye fel a telefont. :D Volt már csúsztathatós blackberryje, sima nyomógombos nokiája, de semmit nem tud használni. Azt mondja, hogy "felvette, de nem szólt bele senki" - ergo a kezébe vette és a füléhez tette, de a gombot, hogy felvegye már ne nyomta meg.🤦🏻‍♀️ A blackberryt nem tudta még csak fecsúsztatni se, a Nokián nem tudta, melyik gombot kell megnyomni hogy felvegye, és a hangerőt se tudta állítgatni, pedig ezerszer meg lett neki mutatva. És ennek már 7-8 éve. Azóta se használ telefont.

Az a baj, hogy nincs is benne akarat, hogy ezt megtanulja. Sok évig rádión keresztül hallgatta a híreket, pedig mondtuk neki, hogy ott a TV, miért nem akarja megtanulni, hogy hogyan kell a távirányítót használni? Neki az nem kell! Jó a rádió.

Elromlott az ezeréves rádiója , na beleegyezett, hogy használja a TV-t (egy ősrégi Sony dobozos TV-t).

Volt rajta vagy 20 magyar csatorna, de ő csak az M1-et volt hajlandó nézni. Őt más nem érdekli, csak az. És volt, hogy egy nap 4szer 5ször is leadták ugyanazt, és ő képes volt megnézni 4× 5× is ugyanazt, mert őtet más csatorna/műsor egyszerűen nem érdekelte.

Elromlott a TV és egy ideig nem nézett semmit. Pedig van nekünk egy LG smart tévénk, de ő azt már nem hajlandó megtanulni használni, neki az túl bonyolult.🙄 Mindig be és ki kapcsolni kell neki a híradót, másképp nem használja.

Mondjuk, ő egy ritka makacs és begyepesedett ember, de nagyon sok idősre igaz, hogy egyszerűen nem hajlandóak haladni a korral.

Az ő fejükben : régi -jó😇👍 , új - rósz😠👎🏻.

Szerintem ez nem intellektus kérdése, hanem szimpla emberi tulajdonság, hogy mi is mindig a régi jó bevált dolgokat részesítjük előnyben, a megszokás rabjai vagyunk." Mert régen mindig minden sokkal jobb volt."

Ezt a jelenséget magamon is észrevettem. Van, hogy egyszerűen nincs kedvem, nem vagyok hajlandó valami új zenét keresgélni, új sorozatot megnézni, inkább újra nézem/hallgatom a régi sorozatokat, zenéket. És ez a korral egyre rosszabb, egyre kevésbé vagyunk fogékonyak az újdonságokra.

Nagyon sok idős ha akarná, megtanulhatná használni a modern technikai eszközöket, de egyszerűen nem akarja...

2021. szept. 4. 18:38
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Anyukám most 86 éves, és különösebb nehézség nélkül megtanulta a telefon, komputer kezelését, van ilyen is. Igaz, hogy egyébként is tanult ember, érdeklödö a mai napig is, sok 40 körüli valaki megirigyelhetné!
2021. szept. 4. 19:45
 16/20 anonim ***** válasza:
Az én nagyanyám sem volt képes többre használni a telefont hívásnál, viszont én nem tudok megkötni egy bonyolult mintázatú pulcsit, ő igen. Én nem tudok kézzel megvarrni egy komplett ruhát, ő igen. Én nem tudok olyan finomat sütni-főzni. Anyám levágta és megpucolta a csirkét, leütötte és megpucolta a halat. Ezeknek az embereknek más volt az élete, mint neked. Én 44 vagyok és öregebb, mint az internet. Huszonéves koromban volt először számítógépem, mobiltelefonom. Mindennel elboldogulok, de én is idegenkedem a technikai vívmányoktól és szívesebben jegyzek fel valamit tollal papírra, mint beírjam a telefonomba. El sem tudom képzelni, milyen lehetett ezekkel mondjuk 40-50-60 évesen találkozni.
2021. szept. 4. 20:12
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Kizárólag az érdektelenség.

Faterom bekapcsolni nem bírt egy laptopot vagy gépet, amíg meg nem neszelte, hogy kártyázni lehet rajta. Rá egy évre tízujjal gépelt, csetelt,híreket olvasott, és a nyugdíja duplájàt kereste online kártyajátékokkal.

2021. szept. 5. 07:50
 18/20 A kérdező kommentje:
Kár, hogy így állnak hozzá sokan, hogy "nem érti, nem tudja megjegyezni", mint amit a 12-es is írt. Bennem fel sem merülne akárhány évesen se, hogy ne tudjak megjegyezni egy pár lépésből álló dolgot. Persze az más, ha valaki már eleve le van épülve.
2021. szept. 5. 18:56
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Valószínű érdektelenség is, de talán az is kérdés, mégha érdekli is miért tanuljná meg lassabban, valószínű azért, mert az agyban az ismeret egyfajta hálózatot alkot, aki ma születik, eleve más dolgokat tanul meg első pár évben és minden később dolgot ehhez köt, az időseknek meg úgymond hiányzik az ág, amire az új rügyet rakhatnák és nehezebben is nőnek.

Nekik másfajta tudás bővítéshez vannak meg az alapok..

2021. szept. 8. 13:22
 20/20 anonim ***** válasza:
Nem tudom. Lehet Ceaușescu másképp nevelte őket. Anyu is 69 éves, ő sem tudja. Ezek nem tudják akik Ceaușescu idején dolgoztak meg voltak fiatalok.
2021. szept. 8. 20:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!