Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van az, hogy egyes 70...

Miért van az, hogy egyes 70 körüli emberek nem tudják elsajátítani az olyan egyszerű dolgokat sem, mint az üzenetküldés mobilon, telefonszámok elmentése? Ezek az emberek butábbak az átlagnál?

Figyelt kérdés
Mert vannak olyanok is ebben a korosztályban, akiknek ez könnyen megy.
2021. szept. 4. 12:48
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
63%
Talán, mert nincs, aki megtanítsa nekik. Ha ez téged zavar, akkor oktasd őket. Én oktatok 70 éves és afölötti embereket kezdő informatikára. Szóval én tudom milyen, van, akinek nincs affinitása ezt megtanulni, ők más korban nőttek fel, mint mi. Nem butábbak, csupán nem érdekli őket.
2021. szept. 4. 12:52
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Pl. amiért van olyan 40 éves is, aki tud keresztszemest hímezni, és van olyan is, amelyik nem.
2021. szept. 4. 13:02
 3/20 anonim ***** válasza:
83%
Nem tartják fontosnak. Régen is volt, akit érdekeltek a technikai újdonságok. Na, ők most is okostelefonoznak bőszen. SMS-t, pl. sztem már nem is küldenek a fiatalok. Mindent kiír a telefon, szóval nem buták, csak nem akarnak ezzel foglalkozni, nem akarnak haladni a korral, jó nekik úgy, ahogy megszokták.
2021. szept. 4. 13:05
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

Hát én nem tudom, de a mamámnak 73 éves, hiába mutatjuk meg 60 szor akkor sem tudja kezelni a telefont.

Engem ez már nagyon idegesít, de lehet én sem leszek jobb, nem tudom.

2021. szept. 4. 13:08
 5/20 anonim ***** válasza:
88%
Öreganyám - 100 éve született, már nem él -, a vezetékessel se tudott megbirkózni. Apám a sima nyomógombos telefonnal küzdött, nekem már az okos jutott, de nem igazán izgat.
2021. szept. 4. 13:12
 6/20 A kérdező kommentje:

Igen, lehet, hogy mi is ilyenek leszünk, de csak nem! :D

Nincs aki megmutassa nekik, jó, lehet, de régebben is, mikor még részletes használati utasítással adták ki a telefonokat, le volt írva lépésről lépésre, hogyan kell elmenteni egy telefonszámot pl., aztán mégsem tudták egyesek elsajátítani. Biztosan annyira nem érdekli őket, meg nincs affinitásuk hozzá, de ugyanakkor bosszankodnak, ha nincs meg egy telefonszám, mert nem mentette el.

2021. szept. 4. 13:14
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
Aki megszokta fiatalon, hogy az eszével dolgozik, mindig újabb dolgokat kell megtanulnia, annak könnyen megy, aki meg minden újdonságot elutasít, soha nem kellett gondolkodnia, mert mindig ugyanazt csinálta, az idös korában sem lesz erre képes.
2021. szept. 4. 13:24
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
#7, ez így van. És azt tapasztaltam a környezetemben, hogy akik nem használják idősebb korukban az agyukat - pl. rejtvényfejtés, olvasás -, ők gyakrabban dementálódnak. Lehet, hogy ez csak véletlen, de az is lehet, hogy összefüggés van a kettő között. Úgy, mint a sportolásnál. Ha nem mozogsz, satnyák lesznek az izmaid.
2021. szept. 4. 13:29
 9/20 anonim ***** válasza:
91%

Valahogy másképp működik az agyuk.

Én is magyaráztam mamamnak anno, hogy Menü -> Nevjegyzék -> stb. Mikor visszakérdeztem, azt mondta, hogy Közép -> Jobb -> stb.

Nem tudják értelmezni a szöveget s összekötni az alatta levő gombbal. Azt tanulják, hogy melyik gombot melyik után kell nyomni. A számítástechnika viszont nem így működik, így már az elején elvéreznek.

2021. szept. 4. 13:48
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

Az én mamám még a nyomógombos telefont is elutasítja, ragaszkodik a vezetékeshez. Azt mondja nem ért hozzá, hiába mondjuk neki, hogy ugyanúgy csak meg kell nyomni a számokat. Kipróbálni se hajlandó. Pedig van, hogy szükség volna rá, múltkor kórházba került és nem tudtuk sokáig elérni.

Valószínűleg ebben a korban már sokuknak beszűkül a tudata és élből elutasítanak mindent, ami új.

2021. szept. 4. 14:38
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!