Hogyan lehetnék pozitiv?
Mindig negatív vagyok, mindenben csak a rosszat látom.
Hogyan lehet ezen változtatni?
Legyél realista inkább, mert az optimista legalább olyan rossz, mint a pesszimista.
Nyugodtan lásd meg a dolgokat, körülményeket, embereket olyannak, amilyenek, a rossz és a jó tulajdonságaikkal együtt. Így tudsz reagálni rá.
Továbbá a kellemetlen érzéseknek (szomorúság, düh, méreg, félelem) is helyük van, meg kell élni őket és reagálni kell rájuk. Az optimista szemlélet nagyon sokszor várja el ezeknek a szőnyeg alá söprését.
Nem is biztos, hogy pesszimista vagy, lehet, hogy realista, csak a mai szabópéteres világban elvárják, hogy az ember úgy álljon hozzá, hogy minden rózsaszín, minden tökéletes, én szupererős vagyok stb.
Én már eleve arra allergiás vagyok, hogy a pesszimistát átnevezték negatívnak, az optimistát pozitívnak és kihagyták a legfontosabbat, a realistát.
Légy az! Vegyünk egy fánkot! Az optimista a tésztát látja, a pesszimista a lyukat. Hol van a fókusz? Ügy megoldva!
Megjegyzés: Az önbizalom növekedésével természetes következmény az optimista beállítódás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!