Lehetek egyszer végre nem csendes és félénk?
Azt hittem, hogy csak 15-6 éves koromtól kezdve vagyok csendes és félénk (akkor történt velem egy trauma ami miatt szorongani kezdtem), de nem. Gyerekkori videókat és emlékeket újraelemezve már születésem óta csendes, meghunyászkodó és félénk személyiségem van. 21 éve volt érlelődni és megszilárdulni a dolognak bennem és bár évek óta próbálok ezen változtatni csak kevés sikert értem el (bár tény, hogy nem nullát szóval vannak pozitív változások). Elméletben lehet egy személyiséget annyira újrahuzalozni, hogy egy ilyen alapvető jellemvonás ami kb a teljes személyiséget érinti megváltozzon? Muszáj lenne, mert az emberek nem akarnak barátkozni így velem és ez öngerjesztő folyamat, mert minél több negatív tapasztalatom van így annál inkább vesztem el az önbizalmam.
Ősi legendákban (vagy netes fórumon) olvastam 1 siker storyt, az az egy amibe jelenleg kapaszkodok kicsit. Többet nem. Ja meg élőben találkoztam egy terapeutával aki viszonylag kikupálta magát, de ő inkább csak "fejlődött". Azaz, továbbra is halkan beszélő ember maradt, csak már tartott előadásokat és szociális volt. Ő akart nekem segíteni, csak én elmenekültem tőle:( De nekem az ő állapota is megfelelne, nem akarok én hiper szuper hangos lenni, csak valamennyire kezdeményező és karizmatikus személyiség. Mert most inkább csak bokszzsák szerepet töltök be a közösségekben.
hasznos amit írtál 9-es, a viták amik nem mennek. beletrafáltál. küzdősportolni mondjuk nem szeretnék elkezdeni, de jó irány. mostanában az önmagamért való kiállást gyakorlom és igyekszek odafigyelni a szükségleteimre és mi az amit még betudok vállalni és mi az amit nem. Meg igyekszek legyőzni a mások negatív véleményétől való félelmet. Érdekel a blog címe, szívesen elolvasnám!
10-es, most erre nemet kell mondjak!:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!