Lehetek egyszer végre nem csendes és félénk?
Azt hittem, hogy csak 15-6 éves koromtól kezdve vagyok csendes és félénk (akkor történt velem egy trauma ami miatt szorongani kezdtem), de nem. Gyerekkori videókat és emlékeket újraelemezve már születésem óta csendes, meghunyászkodó és félénk személyiségem van. 21 éve volt érlelődni és megszilárdulni a dolognak bennem és bár évek óta próbálok ezen változtatni csak kevés sikert értem el (bár tény, hogy nem nullát szóval vannak pozitív változások). Elméletben lehet egy személyiséget annyira újrahuzalozni, hogy egy ilyen alapvető jellemvonás ami kb a teljes személyiséget érinti megváltozzon? Muszáj lenne, mert az emberek nem akarnak barátkozni így velem és ez öngerjesztő folyamat, mert minél több negatív tapasztalatom van így annál inkább vesztem el az önbizalmam.
Ősi legendákban (vagy netes fórumon) olvastam 1 siker storyt, az az egy amibe jelenleg kapaszkodok kicsit. Többet nem. Ja meg élőben találkoztam egy terapeutával aki viszonylag kikupálta magát, de ő inkább csak "fejlődött". Azaz, továbbra is halkan beszélő ember maradt, csak már tartott előadásokat és szociális volt. Ő akart nekem segíteni, csak én elmenekültem tőle:( De nekem az ő állapota is megfelelne, nem akarok én hiper szuper hangos lenni, csak valamennyire kezdeményező és karizmatikus személyiség. Mert most inkább csak bokszzsák szerepet töltök be a közösségekben.
Szépen lassan ki kell lépni a komfort zónádból és olyan dolgokat csinálni amiktől félsz. Előszőr is beszélni másokkal kezdésnek csak hang formában, telefonon neten vagy valahogy. Aztán ha beszéltél több emberrel sikeresen akkor átültetheted valóságba igazi emberrel ott megint furcsa lesz mert figyelned kell rá, a mimikákra a testbeszédre meg ilyenek. Na meg persze h ők is látnak téged, szemkontaktuks meg társai. És szép lassan hozzászoksz és már menni fog bárkivel bárhol. De persze ehhez embereket találni online sem egyszerű mert mindenki nagyon nagyon elfoglalt vagy csak simán nem érdekli a dolog, élőben meg még sokkal nehezebb mert ott már valaki tényleges idejére építesz és addig veled kell hogy elfoglalja magát.
Nem egyszerű út de érdemes rátértni mert egyedül tényleg nem lehet tartósan élni, pláne öregkorban amikor már esetleg nyugdíjas is vagy és egyedül sétálgatsz és az orvoson kivül nem beszélsz mással, és max a tévé szól majd és nem a társad aki melett egy életet leéltél.
discord tényleg jó, csak egy jó hely kell ahol beszélgethetsz meg egy jó társ hozzá, ha leírod h ki vagy mi vagy lehet már most lesz aki beszélgetne veled akár hosszútávon is, hasonlo problémák miatt
előszőr társaságban probáld a dumálás aztán egyre kevesebb emberrel aztán végül 1v1.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!