Miért lett bűntudatom?
Tegnap este történt egy furcsa dolog. Nem is inkább furcsa csak nem tudom a miértjét. Alapból fáradt és kikerült voltam csak zenét hallgatni volt kedvem. Este 9körül felhívott a legjobb barátnőm hogy beszélgessünk. Beszéltem is vele úgy kb fél órát de többre nem volt energiám. Mondtam hogy inkább holnap beszéljünk mert most fáradt vagyok majd letettük. Eddig ez teljesen normális. Na de ezután valamiért eluralkodott rajtam a bűntudat hogy ő még akart volna velem beszélni. Mi lesz ha másnap meg nem is fog keresni? Ez a kérdés volt bennem.
Valaki sejti hogy miért volt bűntudatom?
Túlságosan fontos számodra, hogy milyen képet alakítasz ki másokban, és hogy fent tudod-e tartani a pozitív megítélésedet, mert az emberek véleménye alapján határozod meg a saját értékedet, így hajlamos lehetsz arra, hogy túlaggódsz szituációkat.
Korábban is volt már bűntatod hasonló apróságok miatt?
Azért, mert a saját oldaladat nézted, hogy fáradt vagy, nem feltétlen tudsz koncentrálni feléje, így szerintem jogos volt, hogy lezártad a beszélgetést. Szerintem te is olyan vagy, hogy másnak akarsz mindig megfelelni, de most a fáradtság miatt szerencsére magadnak feleltél meg, ez szokatlan érzés számodra, és ezért van ilyen érzésed.
Én azt mondom, hogy jól tetted, amit tettél, gyakorold az ilyen megnyilvánulásokat, és egy idő után nem fogsz ilyet érezni. Kell, hogy magaddal is törődj, ne csak mindig másokkal:).
#1-es válaszoló vagyok! Alapvetően jó önismerettel, illetve folyamatos önfejlesztéssel, hogy legyen olyan tudásod és tapasztalatod, amelyek gazdagítanak, és felismered ezek által magadban, hogy függetlenül bárkinek a véleményétől is igenis értékes ember vagy, aki eléri a céljait.
Ez egy elég bonyolult probléma, szóval nagyon jó kérdést tettél fel, és ha van kedved, akkor esetleg beszélgethetünk még erről privátban részletesebben, személyesebben. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!