A boltban a kasszás viselkedése nagyon mélyen érintett. Vajon miért volt ilyen?
Egy négybetűs, nagy élelmiszerboltban 10.000 Forintossal fizettem a kb. 2.000 Forintnyi vásárlásom után.
A kasszás rosszul adott vissza, majdnem becsapta magát, mert többet akart visszaadni, mint amennyit odaadtam neki. (5000+2000+1000 = 8000 Ft visszajáró helyett 10000+2000+1000 = 13000 Forintot adott).
Amikor szóltam neki, csak unottan rámnézett, és kb. "mit pampogsz te itt" nézéssel kicserélte a 10.000 Forintost egy 5.000 Forintosra.
Egy köszönöm sem hagyta el a száját, csak én éreztem magam kellemetlenül, hogy megzavartam abban, hogy átcsessze magát.
A leggázabb, hogy egy kb. 25 éves csinos lány volt a kasszás, nem is valami idős valaki.
Nekem nagyon rosszul esett a történet. Sohasem esik jól, ha valaki teljesen hálátlan és rideg valamilyen jó cselekedet után.
Vajon mért volt ilyen?
Én egyszer voltam hasonló helyzetben, mint vevő. Amikor visszaadott 5 ezres helyett 10 ezresből (kb. 2 ezer-valahány százért vásároltam), akkor úgy kezdtem, hogy "elnézést, de..." Erre kiscsaj rám néz, kb. "mi a f...szt akarsz". Erre gyorsan másra tereltem a szót, kérdeztem valamit, flegmán válaszolt. A pénz miatt nem szóltam. Gondolom, este zárásnál nézett ki a fejéből. (2001-ben volt, egy pláza CD boltjában, akkor még 5 ezer forint "kicsit" többet ért.)
Így járt.
Egy négybetűs, nagy élelmiszerboltban..
lidl? spar? coop :D
miért nem lehet nevén nevezni, annyi példány van és kötve hiszem hogy ebből ki lehet bogozni most melyikbe volt ez a goromba pénztárosnéni :D...
Én eddig úgy jártam hogy egy ____(direkt kicenzúrázom)abc-ben többször láttam azt, hogy nem tudnak visszadni..volt amikor egy nő fizetett volna 10-000sel és nem tudtak visszaadni és ahogy láttam ott kellett hagynia a cuccokat na ez milyen gáz már?máshol a saját pénztárcájukból oldják meg ezt nem a vevőt szar helyzetbe hozni..aztán én keveset fizettem de pont egy 20 forintot nem tudott vissza adni..azért azzal is kéne számolni ha valakinek nincs kártyája.ÉS egy csomó negatív véleményt is láttam a boltról mint goromba boltosok, és mondjuk tényleg elég negatív energia jött onnan.
Ez semmi...
Engem egyszer a sparban vádoltak meg hogy loptam mikor nem és olyan megalázó helyzetbe hoztak, még sírtam is mondjuk akkor fiatalabb voltam.
Látták hogy ott nézegetem az ékszereket és utána hogy valamit a táskámba tettem. Mikor ez nem volt igaz. Úgy megszorongatott a biztonságiőr hogy már fájt, pedig vékony vagyok. Ott mindenki úgy nézett másik sorokból és meg mutattam a táksámat de nem talált semmit, aztán persze "pedig valamiért csipogott" persze anyám ott intézkedett, hogy ha ennyire biztosak a lopásban akkor visszanéznénk a kamerát vagy panaszlevelet írunk persze ekkor elkezdtek bocsánatot és elnézést kérni de amilyen helyzetbe hoztak ott, még a pénztáros néni is agodalmasan nézett..de végül nem lett semmi, elengedtek..azóta is félek nehogy valami olyan legyen a táskámban ami ott is vagy ne nyúljak bele de azóta sosem történt ilyen. Többször nyúltam a táskámba..máskonál csipogott többször. Ez valami balszerencse volt nagyon, sosem vádoltak lopással ráadásul mindenki előtt olyan megszégyenülve voltam ott...Szóval ez semmi ehhez képest. Valszeg rossz napja volt és engedd el..
Igen, egy fiatal lánytól alapvető elvárás, hogy ne legyen még kiégve, és legyen kommunikatív. Járok olyan boltba, ahol a támogatás miatt kizárólag nyugdíj előttieket vagy nyugdíjasokat alkalmaznak, na hát annál trógerebb kiszolgálás a világon nincs sehol. Szóval legyen az a lány kasszás üde és mosolygós, 14 óra munka után is.
Eléggé megdöbbentő, hogy sokan azt írtátok, hogy miért vártam volna el, hogy mosolyogjon? Hát bakker, adtam neki ajándékba 5.000 Forintot, amit nem kellett hiányként befizetnie.
Na de a lényeg, örülök, hogy itt mindenki annyit keres, hogy 5.000 Ft megmentése már semmiségnek számít. Legközelebb biztos nem szólok a boltban, bízva abban, hogy az a hiányzó 5.000 Ft majd a pénztáros hóvégi száraz vajaskenyerét fogja semmissé tenni.
Jah és természetesen nárcisztikus vagyok, hímsoviniszta, nőgyűlölő, és mivel annyit keresek, mint 6-7 pénztáros együtt, ezért elvárom hogy kalapoljanak nekem mindenhol, amikor náluk költöm el a pénzemet. Kellemes kommentelést kívánok!
Spar
Aldi
Lidl
REál
Tud még valaki 4 betűset? :D
Legyen 14 óra munka után is mosolygós? Na te se láttál még közelről munkát!
Sok helyen robotként, gépként kezelik a dolgozókat. Aztán megy a méltatlankodás, mikor visszanyal a fagyi!
édes istenem, sokkal jobb oldal lenne, ha ezek hisztis, mindenbe belekötő emberek eltűnnének innen.
úristen, a kérdező azt írta, h 25 éves csinos lány!!! brühühühü. feltételezem azért írta, mert egy túlsúlyos, megkeseredett Manci nénitől – teljesen joggal – inkább várná ezt a viselkedését.
„Vajon mért volt ilyen?”
Magyarországon nagyon jellemző, hogy a frusztrált, lepra munkát végző emberek másokon vezetik le a feszültségét. Ez egyszerűbb, mint tanulni, vagy elgondolkodni az életünkön.
Az ilyeneket ne vedd a szívedre. Nekem pár hónapja volt olyan, hogy 5 59kor akartam bemenni egy dohánybolt, és a bolt előtt cigiző rendkívül műveltnek tűnő liba hisztizni kezdett, h még nincs 6 óra, majd rögtön haragoztak is :D és káromkodva bement.
elég jó kedvem volt (ünnepnap lévén), de gondoltam rá, h elküldöm a francba, de aztán rájöttem, nincs értelme:
-3-4 hónapon belül úgyis kirúgják/felmond, a 70-es IQ-jával meg egyébként sem fogná fel.
egyszerűen próbálok csak Lidlbe járok. ott ki van adva nekik, h legyenek kedvesek. nem kell velem jópofizni, de alap udvariasságot elvárok, én se flegmázok a tervezői irodában az ügyfelekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!